Gah!

Jag har totalt tappat motivationen att blogga! Det måste ändras på en gång!

Så vad har hänt sen sist? Vi har beställt en ny tv-bänk och ett nytt databord. Förhoppningsvis får vi hem dom nästa vecka.

Selina blev 13 månader igår...stora gumman! Och imorgon börjar vi inskolningen på dagis...spännande!

Jag har flyttat in paprikaplantorna från balkongen för det är riktigt kallt nu om nätterna och jag vill inte att dom ska dö innan paprikorna har mognat. Jag har även tagit in tomaterna...dom är ju rejält köldkänsliga.

Förhoppningsvis blir det nån svamptur framöver...frysen börjar vara tom på svamp...

Återkommer med mer så fort jag kan...




I väntans tider...

Vi har blivit med TV. :D Igår köpte vi den här skönheten på MediaMarkt (klicka på bilden för mer info (bilden lånad från Samsung)).

Förhoppningsvis får vi den levererad idag. :) Yay! Nu måste vi bara köpa en ny tv-möbel också. Har hittat en på Boom som ser bra ut så vi ska iväg och titta på den nån dag framöver. Annars har Jysk en snygg också fast jag tycker den är lite för kort...man vill ju få plats med lite mer än bara tv:n på den. Boom har även en snarlik den som Jysk har fast den är längre och dyrare...allt beror ju på hur mycket man är villig att betala...

 




Kul!

Igår hade vi tänkt att åka till Media Markt och kolla på en ny tv...vi har fortfarande bara en "tjock-tv" så det skulle vara kul att uppdatera sig lite. :) Men det blev inget av den turen för det regnade...så vi åker idag istället. :D

Igår var brorsan och hans två rumkompisar här på middag. Det var kul att träffa "nytillskottet", han flyttade in i helgen. :) God mat och gott sällskap var det...till och med Selina tyckte det var kul...åtminstone ända till brorsan försökte gå nära henne och prata lite...då skrynklade hon ihop ansiktet och började gråta. Hehe...brorsan har alltid påverkat barn på det sättet... :P

I eftermiddag ska vi med Selina på BVC. Det ska bli kul att se hur mycket hon har växt sen sist, vi har ju inte varit där på 4 månader. Hon ska dessutom vaccineras...Krister ska få hålla i henne den här gången nu när han för en gång skull kan följa med. Men hon brukar inte tycka det är så hemskt med sprutor...lite gnäll och sen är det bra. :)

Ha en bra dag allihopa!




Regndroppar på pelargon




Tonfisksås

Ett recept där jag har inspirerats av min mammas tonfisksås som hon brukade göra när jag var yngre. Under årens lopp har jag modifierat receptet till perfektion...om jag får säga det själv.



Det här behövs till 4 port.

1 stor morot, grovriven
1 stor gul lök, hackad
1,5 dl majs
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
ca ½ msk franska örter
2 burkar tonfisk
1 dl grädde
2 msk idealmjöl
salt, peppar
soja

Gör så här:

Blanda lök, morot, majs, buljongtärning, franska örter och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka några minuter. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och tillsätt den och grädden i såsen, låt koka upp. Blanda ut mjölet med lite vatten och häll det i såsen, koka upp under omrörning och låt koka 3-5 minuter. Smaka av såsen med en skvätt soja, peppar och salt. Servera med spaghetti.




Grattis brorsan!

Idag fyller min äldsta lillebror 22 år! Haha...han börjar bli gammal nu. ;)

Hursomhelst...grattis brorsan! Hoppas du får en bra dag!




Yeah!

Teknikmästaren Monita har fixat ljudet på datorn! :cool:

För ett tag sen började ljudet strejka på datorn. Inget ljud ur högtalarna med det funkade med hörlurar...knepigt...men nu har jag löst problemet! Det var så enkelt som att ladda hem en nyare drivrutin till ljudkortet...hehe. :thumbup:




"Fiskpinnar" med mandelpotatismos

Hemmagjorda "fiskpinnar" med ljuvligt mos. Servera med remouladsås.



Det här behövs till 4 port.

400 g vita fiskfiléer, t.ex. torsk eller sej
ströbröd
salt, peppar
smör och olja att steka i
1 kg mandelpotatis (eller annan mjölig potatis)
ca 2 dl mjölk
ca 2 msk smör
salt, peppar

Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk. Medan potatisen kokar blandar du ihop ströbröd, salt och peppar. Sen tar du fiskfiléerna och panerar dom med ströbrödet och steker dom i olja och smör tills dom är gyllene och genomstekta.

Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken och smöret innan du blandar det i potatisen så blir inte moset kallt så fort. Kör potatis, mjölk och smör till ett fluffigt mos med elvisp. Salta och peppra. Servera genast!




Badstart!

Efter frukost idag fick lilla gumman bada...gissa om hon blev glad! Nu ska hon sova och jag ska ta igen mig lite. Hon vaknade halv 4 i natt men som tur var somnade hon om igen efter ett tag. Men jag är trött ändå...





Balkongen och duktig gumma

Luktärterna blommar för fullt...dom luktar ljuvligt!

Tomater har vi skördat några redan och en hel del är på G.


Vi har lite speciella paprikor. Som omogna är dom den här fina mörkvioletta färgen. När dom mognar kommer dom bli mörkt mörkt röda.


Selina satt och lekte med sina klossar imorse. :)


Kolla in vad duktig våran lilla gumma är på att äta med sked! Ibland går det hur bra som helst och andra gånger går det inte alls. :D






Örtkyckling

Receptet har jag hittat i receptsamlingen "Lev Bättre". En komplett måltid som ger massor av grönsaker!



Det här behövs till 4 port.

8 tomater
3 msk olja
4 kycklingfiléer á ca 175 g
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk rödvinsvinäger
2 msk blandade torkade örter, t.ex. oregano, körvel och timjan
salt och svartpeppar
1 stor zucchini, delad på längden och skivad
150 g gröna ärter, tinade om frysta
3 msk persilja, hackad

Gör så här:

Skär ett kryss i tomaterna och lägg dem i kokande vatten. Låt stå i nån minut tills skalet spricker, skölj sedan i kallt vatten och skala dem. Kärna ur tomaterna och hacka dem fint.

Stek kycklingfiléerna i 2 msk av oljan på medelvärme ca 10-15 min per sida tills dom är genomstekta. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma medan du steker grönsakerna.

Häll resten av oljan i pannan och bryn lök och vitlök tills den blir genomskinlig. Tillsätt rödvinsvinäger, tomathack, örter och svartpeppar, salta även lite lätt. Låt sjuda några minuter under lock. Blanda ner zucchini och ärter i såsen och placera kycklingfiléerna ovanpå grönsaksröran. Lägg på locket och låt sjuda ca 5 min. Garnera med persiljan och servera.




Svampplockning och ny frisyr

I söndags plockade vi svamp. Det blev en ganska mager skörd, men i alla fall nog till var sin varm macka med svampstuvning till kvällsmat. :)

Vi hittade kantareller, karl johan, citronslemskivling, fårticka, rödgul taggsvamp, blek taggsvamp, tegelsopp och sandsopp.


Igår var jag till frissan och klippte mig kort! Vad tycks?





Mörkt

Är det bara jag som gillar när sommaren börjar bli lite mörkare? Jag tycker det är så mysigt med mörker, tända ljus, en mugg te och att krypa ner under en skön filt i soffan. Inga ljus eller soffa just nu...inget te heller...men varm nyponsoppa iaf. :)

För en stund sen kom det en rejäl regnskur och himlen antog en rosa ton när regnmolnen skymde solnedgången...vackert! :D

Imorgon ska vi gå på årets första svamptur. Får se om det finns någon svamp...hittills har jag bara sett bruna flugsvampar och riskor...

Nu är nyponsoppan slut så nu bli´re sängen! Natti natt... :tired:




I designtagen igen...

Jag kunde inte motstå frestelsen att ända bloggdesignen redan idag. :) Tålamod har aldrig varit min starka sida. Nå? Vad tycker ni???




Fredag!

Selina och jag har varit och handlat nu på förmiddan. Bra tid att handla för det var nästan inget folk. Selina somnade på vägen hem i vagnen...gullstrumpan där...det var ju meningen att hon skulle hinna äta lunch INNAN hon sov...men men...


Det är jättevarmt ute. Trots en tunn klänning så höll jag på att svettas ihjäl! Stekande sol och knappt nån blåst alls...rena högsommarvädret. Fast det kanske fortfarande är högsommar? Det känns som höst nu när sambon har börjat jobba igen...

Funderar på att göra en ny design till bloggen...jag blir otålig om saker ser likadana ut för länge.




Ny design

Jag har gjort en ny bloggdesign till min receptblogg. Kika in vetja!




Dagen så här långt...

Så här glad var lilla gumman när det var blöjbytningsdags.



När hon skulle sova i förmiddags så hittade vi den här sötnosen i hennes säng.


Tänk att han är den enda av våra katter som står ut med sånt här...



Vi invigde vår cykelvagn idag. Sambon och dottern ska till hans jobb och hälsa på. Det är mulet och regn i luften så vi tyckte att det var säkrare att ta vagnen än att sätta henne i cykelstolen...det är ju inte så kul om hon blir regnad på...


Nu ska jag njuta av att vara helt ensam hemma ett tag. :)




Selinas fiskgryta

Egenkomponerat recept med lilla dottern i åtanke (hon gillar det skarpt!). Blir som barnmat på burk fast mycket godare!



Det här behövs till 4 port.


3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ca 400 g vit fisk, i 2x2 cm tärningar
1 stånd broccoli, ansat i små buketter (ta gärna med stjälken också, skivad eller strimlad)
2 morötter, skivade (1 om den är mycket stor)
½ gul lök, hackad
ca 2 dl ärtor
2 dl grädde
2-3 msk mjöl (börja med den mindre mängden och se efter hur tjock ni vill ha såsen)
dijonsenap
dill
salt och peppar

Gör så här:

Koka upp vattnet och buljongtärningen. Lägg i morötterna och löken och låt koka i ca 5 min. Lägg i fisken och låt koka i 2 min. Lägg i broccolin och ärterna, blanda grädde och mjöl och tillsätt till grytan under omrörning och låt koka ytterligare 3 min. Smaka av grytan med dijonsenap, dill, salt och peppar. Servera med kokt potatis.




Katterna

Jag lägger alltid ut en massa bilder på Selina här på bloggen men glömmer hela tiden bort mina andra "barn" så här kommer bilder på dom.

Snuttis på balkongen i solen. Hon börjar bli rätt gammal nu...8 år är länge för en katt.


"Lurreburr" slappar ovanpå vitrinskåpet. Är man hela 7 år gammal så har man rätt att ta det lugnt. :)


Mimmi, minstingen i familjen fyller faktiskt 6 år i november så hon är inte så liten längre hon heller.


Det är svårt att tänka sig att en dag kommer våra små gullpluttar inte finnas här längre...hoppas det dröjer länge än iaf. Livet är bra trist utan katter.




Härlig dag!

Så regnig och kylig som gårdagen var är det skönt att värmen och solen kom tillbaka idag. Selina och jag passade på att ta en underbar promenad runt Ersboda.


Vi hittade en vinbärsbuske, Selina tyckte det var jättegott med rödvinbär. :)


Sen gungade vi lite...eller Selina gungade...


När vi kom hem var det dags för mellis så jag fixade till en god fruktsallad med päron, nektarin och plommon. Tyvärr åkte det mesta av Selinas sallad på golvet...





Nektariner och leksaker

Den här leksaken fick Selina av oss igår...den är mycket populär. :)


Nektarin är gott...speciellt om man får äta den helt själv...



Idag ska det regna så vi stannar nog mest hemma.




Idag...och lite random bilder...

Idag har vi varit på Coop och handlat. Riktigt fint och varmt väder är det ute och Selina tyckte som vanligt att det var jättekul att cykla och åka kundvagn. När vi kom hem var det sovdags för lilla barnet så jag passade på att lata mig medan min bröddeg jäste.

Ikväll ska vi tvätta och imorgon ska vi en sväng på Barnens Hus, Djurmagazinet, Intersport och Plantagen.

Lite random bilder...





Födelsedagen!

Paketöppning tillsammans med pappa.



Boken hon fick av oss samt hennes allra första docka som hon fick av sin farmor.



Ettårstårtan! Receptet finns här.



Tårtätning!



Vill bara avsluta med att säga tack för presenterna som Selina har fått...nästa steg...julklappar! ;-)