Selinas fiskgryta
Egenkomponerat recept med lilla dottern i åtanke (hon gillar det skarpt!). Blir som barnmat på burk fast mycket godare!

Det här behövs till 4 port.
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ca 400 g vit fisk, i 2x2 cm tärningar
1 stånd broccoli, ansat i små buketter (ta gärna med stjälken också, skivad eller strimlad)
2 morötter, skivade (1 om den är mycket stor)
½ gul lök, hackad
ca 2 dl ärtor
2 dl grädde
2-3 msk mjöl (börja med den mindre mängden och se efter hur tjock ni vill ha såsen)
dijonsenap
dill
salt och peppar
Gör så här:
Koka upp vattnet och buljongtärningen. Lägg i morötterna och löken och låt koka i ca 5 min. Lägg i fisken och låt koka i 2 min. Lägg i broccolin och ärterna, blanda grädde och mjöl och tillsätt till grytan under omrörning och låt koka ytterligare 3 min. Smaka av grytan med dijonsenap, dill, salt och peppar. Servera med kokt potatis.

Det här behövs till 4 port.
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ca 400 g vit fisk, i 2x2 cm tärningar
1 stånd broccoli, ansat i små buketter (ta gärna med stjälken också, skivad eller strimlad)
2 morötter, skivade (1 om den är mycket stor)
½ gul lök, hackad
ca 2 dl ärtor
2 dl grädde
2-3 msk mjöl (börja med den mindre mängden och se efter hur tjock ni vill ha såsen)
dijonsenap
dill
salt och peppar
Gör så här:
Koka upp vattnet och buljongtärningen. Lägg i morötterna och löken och låt koka i ca 5 min. Lägg i fisken och låt koka i 2 min. Lägg i broccolin och ärterna, blanda grädde och mjöl och tillsätt till grytan under omrörning och låt koka ytterligare 3 min. Smaka av grytan med dijonsenap, dill, salt och peppar. Servera med kokt potatis.

Kommentarer
Trackback