En vandrande val...

...det är vad jag känner mig som just nu...tjock!

Lilla gumman har blitt hostig...stackarn. Hon ligger och hostar i sängen nu. :(

Imorgon ska jag jobba hela dagen så jag tänkte ta och sticka lite extra ikväll som kompensation. Egentligen skulle jag ha dammsugit idag, men jag skjuter upp det så länge...typ till på torsdag. Får se om vi badar i dammråttor då. :P

Nu ska snart maken åka och träna innebandy så om inte Selina somnat innan dess får jag ta över nattningen.




1:a advent

Äntligen är det första ljuset tänt!


Maken äter frukost med dottern...





Så sant...




Liten tripp

Har varit in till stan idag och fyllt på med garn till blivande julklappar.


Nu måste jag gå och hämta dottern på dagis...får se om det blir nåt stickat idag eller om hon tänker vara lika mammig som igår.




Klappar på hjärnan...

Känns som det enda jag tänker på nuförtiden är vad jag ska ge folk i julklapp. Har någorlunda koll på vissa, men sen finns det ju dom där som man aldrig vet vad man ska köpa till...suck...får väl tugga vidare på den nöten.

I helgen var mamma här. Selina tyckte det var jättekul att träffa "mollor" igen. ;) På lördagen kom även brorsan med "sambo", syrran och syrrans kompis hit på middag. Det var riktigt trevligt. :) Det är bara synd att helgen är så kort.

Idag har jag handlat, roat dottern och stickat lite. Just nu håller vi på att tvätta...snart dags att gå ner i tvättstugan igen. Maken lägger dottern så det faller väl på mig att göra det.

Funderar på att åka in till stan någon dag och köpa garn...




Zzzzzzzzzz...

Känner mig så trött och hängig idag.  Jag tar ju järntabletter nu iaf så förhoppningsvis ger väl tröttheten med sig snart...men det kan ju ta en vecka eller så... :( Jag kom på mig själv med att gå med tom blick som en zombie på affärn...folk tittade lite konstigt på mig.

Jag har bara hunnit med att handla idag och snart är det dags att hämta Selina på dagis...vart tog morgonen vägen??? Måste ju hinna städa lite också...men får ta det i eftermiddag. Hoppas inte Selina är på bråkhumör idag för jag har verkligen NOLL tålamod just nu...stackars barn...

I kväll kommer mamma iaf så då kanske jag blir lite piggare. :)

Imorgon blir det väl lite shopping antar jag...får hoppas att jag får sova ordentligt i natt så jag inte somnar på affärerna. :P

Idag går jag förresten in i vecka 34 av graviditeten (33+0)...bara 7 veckor kvar nu. Längtar grymt mycket efter den lilla knodden!

Nä nu ska jag hämta Selina. Ha en härlig fredag allihopa!




Julklappsteasers!

Två julklappsprojekt jag har på gång...





MVC

Allt såg bra ut iaf...förutom mitt järnvärde som hade gått ner från 128 till 107(!)...så det blir till att knapra järntabletter. Nåja...förhoppningsvis blir jag piggare när järnvärdet blir bättre så det är ju nåt att se fram emot iaf.

Bebisen ligger med huvudet nedåt men är inte fixerad än. Det betyder väl att jag kan se fram emot ännu fler sparkar mot revbenen framöver. :P

Imorgon ska jag städa...men maken var så snäll att han tog på sig att dammsuga iaf, så det slipper jag. :-D Han är bra min karl.

Maken badar barnet just nu och sen ska vi äta kvällsmat. Det är jag som lägger ikväll så efter hon har somnat ska jag belöna mig med en stor skål med chokladpudding med hallon. *mums*




Vad göra?

Skulle behöva diska, dammsuga och damma...men jag orkar inte! Det jag vill göra är att sticka...men jag orkar inte göra det heller. Känner mig alldeles mosig i huvvet och kan inte koncentrera mig. Sova en vecka kanske?

MVC kl. 14 idag. La in en påminnelse på mobilen så jag inte glömmer bort det, risken finns ju när man mår så här.

Nu är det dags för lunch, får se om lite mat kan pigga upp mig. Sen ska jag hämta Selina på dagis. På tal om den lilla odågan så har hon verkligen kommit in i två års-trotsen nu, man får bråka med henne om allt. Säger jag en sak så är hennes automatiska svar att göra precis tvärtom. Suck...precis vad jag behövde...NOT!




Veckans planer

Imorgon ska jag till MVC på rutinkontroll, ska bli intressant att se hur mitt järnvärde ser ut, börjar fundera på om det är lågt för jag är ju trött hela tiden, men jag vill verkligen inte ta järntabletter! Så håll tummarna för att det ser bra ut.

På fredag kommer mamma och lillasyster hit...yay! Jag älskar när folk kommer och hälsar på, det är så skönt med ett avbrott i vardagen. :-)

Annars har jag inga andra direkta planer...förutom att fortsätta sticka på julklappar. Jag är klar med en och har påbörjat en...tror jag ska påbörja en till idag så jag har nåt att växla mellan. Det kanske kommer lite teasers sen i form av bilder.

Det känns som om den här julen kommer att gå i det hemmagjordas tecken när det gäller julklappar för jag känner mig inte så sugen på att shoppa. Kanske ska dra med mamma till Hemflit i helgen och titta på lite garn? :-D

Nåja...nu ska jag kolla Facebook och sen ska jag sätta mig och sticka lite.

Ha en bra dag!




Avslutat

Igår blev jag klar med makens lovikkavantar, så här blev slutresultatet:





Förresten...

Hittade vigselringen igår...den hade "fått fötter" och parkerat sig under våran säng...där ser man.




Varning!

Jag ber om ursäkt i förväg för att det här inlägget kommer att bli otroligt tråkigt. Känns som allt jag duger till nuförtiden är att klaga.

  • Jag känner mig grymt fet! Längtar så otroligt mycket efter min smala midja just nu. Känns som man konstant vaggar fram som en anka. Inte kan man leka så mycket med Selina som man skulle vilja heller då jag har svårt för att sitta på golvet...eller rättare sagt att ta mig upp efteråt.
  • Jag är så trött hela tiden. I och för sig så har maken varit borta tre kvällar i rad nu den här veckan, men ändå! Det ska man väl klara av utan att bli så här dödstrött???
  • Tiden går för sakta! 8 veckor kvar på graviditeten...grymt länge...6 veckor kvar till jul...alldeles för länge, vill ha jul nu! 2 veckor kvar till 1:a advent...2 hela veckor innan jag får börja julpynta...det kliar i fingrarna och har gjort det i några veckor nu. Suck!

Petitesser...jag vet! Finns dom som har det såååå mycket värre...men man kan ju inte alltid jämföra sig med andra...mina problem känns stora för mig och därmed basta!

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag ta itu med broderiet på makens lovikkavantar...skulle egentligen göra det igår men var för trött. Ska hämta dottern om 40 min också...




Trött!

Selina vaknade precis innan väckarn ringde imorse...men jag är sååååå trött ändå! Inte ens en mugg O'boy kunde pigga upp mig. Nåja...vaken är man ju iaf och dottern borta på dagis.

Jag har verkligen blivit på stickhumör nu. Håller för tillfället på med det här julklappsprojektet.


Vad det ska bli och slutresultatet får ni vänta till jul för att se. :-)

Igår jobbade jag fyra timmar. Det var fint och soligt när jag cyklade till jobbet, sen när jag skulle hem var det tjock dimma och regnstänk i luften...brrrrr. Tur att det inte spöregnade iaf.

Selina lyckades dra bort min vigselring igår...vi vet att den måste finnas någonstans i vardagsrummet men det är stört omöjligt att hitta den. Får se om det rasslar till dammsugarn nåt idag...då vet jag ju vad det är iaf. Tänk att saker kan försvinna så ordentligt trots att man vet att dom omöjligt kan vara någon annanstans. *suck*




Jobb imorgon

Ska jobba på Alva Kultur några timmar imorgon, skönt att komma hemifrån ett tag. Idag ska jag sticka färdigt makens vantar, har bara tummarna kvar. Sen ska dom tvättas, ruggas, torka och broderas innan dom är klara att användas. :)

Tänkte ta och börja på en kofta till syster ysters bebis som kommer i slutet på januari (om jag kommer ihåg rätt), har aldrig stickat en kofta förut så jag kör på en enkel modell som stickas från sida till sida i ett stycke. Ska även börja med julklappsstickningar, får kanske köra parallella projekt här framöver.

Nu är det iaf tid för lunch.




Ny vecka...

Har precis kommit hem från affärn och dagens veckohandling. Hämtade ut det här bokpaketet från Bokus också. :)


Sen tänkte jag bjuda på en glad liten dotter med söta pippilotter i håret...jag tror hon och dockorna har nåt slags möte...





Sova snart...

Känner mig trött efter att ha lagat en god middag till grabbarna. Det blev Vild Kyckling...mums!

Ny vecka imorgon. Har inget inplanerat så jag får väl ta den en dag i taget. Tänkte hinna med att sticka makens vantar färdigt samt börja på nåt julklappsprojekt. Känner grymt mycket för att sticka en mössa just nu...får se vad det blir.

Just nu tror jag att bebisen har satt en fot eller nåt annat hårt uppe i mellangärdet på mig, det gör grymt ont...hoppas hon flyttar på den snart...

Nä nu ska jag dricka lite julmust och äta något så jag inte vaknar och är vrålhungrig mitt i natten. :-)




Lördag

Idag har jag haft en sån där typisk slappardag. Jag drog en t-shirt över huvudet imorse och har inte brytt om att klä på mig nåt mer. Sen har jag suttit i soffan och stickat större delen av dan. Jag är nästan färdig med en av makens lovikkavantar...bara tummen kvar. :)

Nu ikväll ska jag börja läsa den här boken:

 

Varulvsskräck...får se om det är något för mig.

Imorgon ska vi ha spelkväll med grabbarna...yay! :-D




Present till en 5-åring

Min lilla systerdotter har verkligen blivit stor! Hela 5 år fyllde hon igår. Hon fick en liten present med posten som hon gillade jättemycket. :-D





31 veckor

Bara 9 veckor kvar nu tills lilla bebisen tittar ut...förhoppningsvis...

Känner mig stor och tung nu. Inte så mycket problem med foglossning och sånt, men känner av det ibland, samt att jag är andfådd lite titt som tätt och får ont i ryggen om jag står eller sitter fel. Bebisen rör sig och sparkar lite då och då...börjar ju bli trångt nu så den värsta akrobatiken är över. Längtar grymt mycket tills hon kommer ut!

 




"Jag finns" av Maja-Maria Henriksson

Johanna går i åttan. Hon bor med sin mamma och lillebror i en medelstor stad, någonstans i Sverige. Allting borde vara bra. Hon borde ha kompisar, trivas i skolan, göra det som andra 14-åringar gör. Men hennes tillvaro är inte som andras. Hennes kännetecknas av kaos och ångest. I skolan blir hon fysiskt och psykiskt misshandlad av två pojkar. Hemma blir hon det av sin mamma.

En stark debutbok som inte lämnar någon oberörd. Det gjorde ont i själen när man läste boken. Hur kan vuxna och skolan bara välja att blunda och inte göra något när ett barn far illa? Jag blev så arg när jag läste och det var svårt att lägga ifrån sig boken.

Jag ger den 5 av 5 och uppmanar alla att läsa den!

Bok: Jag finns
Författare: Maja-Maria Henriksson
Utgivningsår: 2010




Halsring

Hittade den här halsringen i silver hos Juvelia Smycken. Enkel och stilren...jag älskar den! 99 spänn, finns i guld också. :)





Spegeln

Så här fin blev vår kala vägg i farstun när spegeln kommit på plats, extra snyggt med lampetterna tycker jag. :)

 




Boklista november

Boklista (2011-11-02)



Asaad, Arkan: "Stjärnlösa nätter" (recension kommer)

Brown, Dan: "The lost symbol" (recension kommer)

Cashore, Kristin: "Tankeläsaren"

Cohn, Rachel: "Naomi & Elys kyssförbudslista" (recension kommer)

De Faire, Claes: "Alla lyckliga familjer liknar varandra" (recension kommer)

Dübell, Richard: “Djävulsbibeln”

Eriksson Sandberg, Moa: “Söta pojkar är bara på låtsas”

Gaiman, Neil: "Neverwhere" (recension kommer)

Henriksson, Maja-Maria: “Inte på riktigt inte på låtsas”

Henriksson, Maja-Maria: “Jag finns” (recension kommer)

James, Rebecca: "Sanningen om Alice"

Jensen, Caroline L: “Vargsläkte”

Mørk, Christian: “De tio härskarna”

Nicholls, David: “En dag”

Ohlsson, Sara: “Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag”

Osbourne, Ozzy: "Jag är Ozzy" (recension kommer)

Paolini Christopher: “Eragon” (recension kommer)

Paolini Christopher: “Eldest” (recension kommer)

Paolini Christopher: “Brisingr” (recension kommer)

Reading, Mario: "Nostradamus försvunna profetior"

Robert, Denis: “Lyckan”

Schiefauer, Jessica: “Om du var jag”

Schiefauer, Jessica: “Pojkarna” (läser just nu)

Sedgwick, Marcus: "De som går igen" (recension kommer)

Smith, Lisa J.: "Att lura döden" (recension kommer)

Taylor, Andrew: "Nattvandraren" (recension kommer)

Twelve Hawks, John: "The traveller"

Twelve Hawks, John: "The dark river"

Twelve Hawks, John: "The golden city"


 





"Till sista vingslaget" av Julia Sandström

Shanzoc, Liva och Comíl fortsätter sin jakt på de fyra Nyckelväktarna, kan dom hinna före De Avskydda eller kommer de misslyckas och döma mänskligheten till utrotning?

Jag vet att jag inte har gjort någon recension på de tre föregående böckerna så det här blir en sammanfattning av hela serien. Vill ni veta vad böckerna handlar om kan ni kolla här.

För mig som är van att läsa lite mer invecklad "vuxenfantasy" känns själva historien lite platt och ytlig men för att vara en ungdomsbok är den helt ok. Man känner för karaktärerna och sveps med av berättelsen. Slutet var för mig lite väl abrupt men i alla fall inte helt och hållet vad jag hade förväntat mig.

Jag ger boken och även hela serien 3 av 5, mest för att jag föredrar mer komplicerad fantasy, men för er som vill ha nåt lättsmält och lättläst rekommenderar jag varmt denna serie.

Bok: Till sista vingslaget
Författare: Julia Sandström
Utgivningsår: 2011




Pevligt värre...

Stackars maken ligger på soffan och är döende av feber...det är synd om männen när dom är sjuka.

Dottern sover och själv ska jag äta nåt och göra mig iordning för sängen. Imorgon blir det till att borra...jag ska fan i mig få upp den där spegeln!!!

Bebisen har hicka...känns jättekonstigt att ha en rytmisk puls där i magen...men det är ju så mysigt. Önskar bara att jag kunde få slippa dessa obehagliga förvärkar, det gör inte ont utan känns bara allmänt obehagligt när magen blir alldeles hård.

God natt allihopa!




RRRRRRYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!

Ojojoj...har försökt att borra i våran betongvägg idag. Tur att man använder öronproppar säger jag bara! :O Ska borra två hål, har gjort klart ett och kommit en tredjedel på nr. 2...suck... Får se om maken tycker tillräckligt synd om mig så att han borrar färdigt ikväll eller om jag får stå ut med oväsendet imorgon också...vill ju ha upp spegeln ju!!!

Selina vill vara bebis just nu så hon ligger i min famn och myser. Sötonge där! :love:

Imorse skickade jag iväg en present till min underbara systerdotter som fyller 5 år på torsdag. Bild på presenten kommer senare...jag vill ju inte att hon får se vad det är innan hon har fått den. :)

Så här fina blev iaf svärmors lovikkavantar...hon blev jätteglad!

Söta dottern och min nya hårfärg.