Idag kom den första snön




Glad Samhain!




Idag är det Samhain...eller Halloween som är ett vanligare namn. Själv är jag dålig på att fira högtider, men jag brukar åtminstone uppmärksamma dem på något sätt.

Samhain är en hednisk högtid och firas av många...inklusive mig...för att hedra våra bortgångna familjemedlemmar och släktingar. Jag har turen att inte ha några nära och kära som dött ännu så för min del blir firandet lite mer generellt. Ikväll kommer jag att tända ett ljus och meditera över döden och för mig räcker det för i år.

För er som firar Halloween hoppas jag att ni ger er ut och busar ordentligt med folk...eller ni kanske hoppas på godis? ;-)



Brrrrrrrrrr


Så här frostigt är det ute just nu. Jag hade tänkt gå ut och ta en närbild på gräsmattan för man ser inte frosten så bra på den här bilden...men jag har feber och det är kallt ute så ni får nöja er med denna. Imorse var det ännu mer frost men solen sken på våran termometer som visade 20 grader. När solen gick bakom huset så sjönk genast temperaturen till 4 grader...16 graders skillnad, otroligt!

Jag har för ovanlighetens skull lyckats få med alla mina små älsklingar på samma bild. För er som inte känner dom så är det Mimmi till vänster, Lurre överst till höger och Snuttis nederst till höger.





Veckans Fototriss!

Jag är lite sent ute den här veckan, men här kommer iaf mitt bidrag till veckans fototriss, temat är "smak: sött". Kolla in fler bidrag här.




Hatar telefontider!

Ringde till veterinärn imorse men självklart kommer jag till ett automatiskt meddelande, telefontid mellan 8-9 på morgonen! Grrrrrrr...orka kliva upp så tidigt. Så nu får jag vänta till imorgon bitti med att ringa. Vi ska kastrera Mimmi (våran yngsta katt) för att förhoppningsvis få bukt med hennes eviga kissande i fåtöljen.

Idag ska jag gå igenom min garderob, förhoppningsvis hittar jag lite grejer som jag inte längre vill ha för garderoben är alldeles för full just nu. Jag skulle verkligen behöva köpa fler galgar.

Jag har uppdaterat "Om Mig" sektionen för en del information var lite gammal, har även uppdaterat några bilder...för er som är intresserade...



Gäääääsp!

Vet inte varför men jag har känt mig såååå trött på sistone. Sängen känns så skön på morgonen att man inte vill kliva upp. Men tillslut driver hungern en till kylskåpet, man skulle ha en betjänt som kommer med frukost på sängen när man ber om det ;-). Nä nu börjar jag bli alldeles för lat!

Idag kommer brorsan med rumskompis på middag. Ska göra hemmagjord pizza! Mycket arbete men såååå gott. Dammsugning står på schemat och jag måste försöka hinna med att sticka lite på svärmors lovikkavantar. Hon har väntat länge på dom nu.

Hade tänkt ge mig ut med kameran nån dag...inte idag, men kanske imorgon beroende på vädret.



Tips...bra...

Skickade in mina ansökningshandlingar till Arbetsförmedlingens kundtjänst idag för att få lite tips om hur jag kan göra mitt CV mer attraktivt för jobb utan speciella krav på utbildning. Mitt CV är ju rätt packat med utbildningar och det skrämmer arbetsgivare. Dom tror nog att jag kommer sticka så fort ett bättre jobb finns att få. Men nu har jag fixat till CV:t iaf. Dessutom fick jag riktigt bra kritik på mitt ansökningsbrev. Han som kollade på det sa att det var ett av de bästa han någonsin läst! :-D Det var kul att han tyckte det, självförtroendet behövde den kicken.

Snart helg, men varje dag är ju i och för sig en helgdag för mig. ;-) Men för sambon är det skönt att slippa jobba.

Min syster fyllde 24 år igår. Jag har självklart grattat henne redan men jag tycker hon förtjänar ett grattis här också. Grattis syrran!



Sol!

Yes! Äntligen lite sol. Jag sköt upp handlingen från igår till idag med förhoppningen att det inte skulle regna idag. Igår regnade det nämligen och det är inte så trevligt att cykla då. Men nu ska jag iaf ta och ge mig iväg.

Jag måste definitivt köpa en stor påse godis för både jag och sambon satt i tv-soffan igårkväll och höll på att dö av godisbrist. Det är otroligt vad sugen man kan bli. Annars är det städning, diskning och bakning som står på mitt schema idag...yay...not! Men det är bara att bita ihop och göra det, det känns ju alltid skönt när det väl är gjort.



Veckans Fototriss

Veckans Fototriss har temat "skyltar". Jag har grävt fram några bilder ur arkivet så håll tillgodo.



Minnesskylt från Trosa. Skylt från soldattorp vid Brännlands Wärdshus. Mössbeklädd skylt från en gata nära mig.



Grattis Krister!

Min käre sambo fyller 27 år idag...äntligen är han lika gammal som mig! Nu kan han inte säga att jag är lastgammal längre. ;-) Jag har bakat en chokladmoussetårta åt honom, jag hoppas att den är god. Bilder och recept kommer.

Jag har köpt en ny digitalkamera. Den gamla började kännas lite outdated. Problemet är att nu måste jag ju lära mig att hantera den...men jag har ju gott om fritid så det blir nog inga problem.

Nej nu ska jag gå och ge "födelsedagsbarnet" lite uppmärksamhet.

Ha en härlig helg allihopa!



Skakande!

Igår kväll vid halv tio satt jag och tittade på tv. Helt plötsligt hördes ett dovt muller följt av vibrationer så starka att glasen klirrade i vitrinskåpet. Funderade på om det kunde ha varit ett jordskalv men tänkte inte mer på det. Läste i VK idag att det faktiskt var ett jordskalv på 2,46 på richterskalan med epicentrum en km från Bjurfors. Coolt tycker jag!

Gråtrist väder idag, det regnar till och med vilket är lite synd för jag hade tänkt ta cykeln till affärn, men nu får jag vänta och se om det slutar. Måste kompletteringshandla lite nu till helgen eftersom sambon fyller 27 imorgon.



Hälsosamt bröd?

Läste nyss i SvD att kraven för nyckelhålsmärkningen på bröd ska förändras. Kraven blir hårdare vilket gör att åtta av tio mjuka bröd kan förlora märkningen. Bra tycker jag. Dock är det synd att bara socker- och fullkornsprocenten är det som spelar roll. Jag skulle önska att man ställde krav på hur mycket tillsatser ett bröd får innehålla också. Det är ju rent äckligt hur mycket skräp som finns i bröden man köper. Själv så köper jag inte bröd längre utan bakar själv...mycket billigare, godare och nyttigare. :-D

Jag var på arbetsförmedlingen igår för att träffa min nya arbetsförmedlare. Trevlig snubbe verkligen, vilket känns skönt...jag har haft mardrömmar om att få en sån där pessimistisk surtant som ser ner på en för att man inte har arbete. Men så blev det ju inte som tur är. Fick inte så mycket hjälp för nya regler säger att inga program (typ arbetspraktik och sånt) får ordnas, så jag får fortsätta mitt fruktlösa sökande efter ett arbete utan hjälp.



Underbara höst!

Jag skäms inte för att säga att min favoritårstid inte är sommaren...det är hösten. Gick en liten promenad idag med min kamera och tog några riktigt härliga bilder som fångar hösten från dess vackraste sida. Här kommer några av dom.




Fototriss - Spetsigt

Veckans Fototriss är på temat "spetsigt" och här är mina bidrag. Spetsiga granbarr, spetsstrumpbyxor och en spetsig pil. Glöm inte att kolla in de andra bidragen här!


Det var riktigt kul att gå ut och fota idag för solen skiner och det är varmt och skönt ute. Jag tog lite underbara höstbilder som jag kommer att publicera senare.

Ha en bra dag allihopa!



Veckans Fototriss!

Jag missade tyvärr förra veckans fototriss som var på temat "Mjukt". Men nu är jag tillbaka på banan med den här veckans tema som är "Energi". Kolla även in de andra bidragen här!



Eld är ju ren energi för mig...vårens majbrasa är det här. En god soppa ger massor med energi, speciellt den här vegetariska sellerisoppan. Den sovande lilla tösen är min systerdotter och det kan väl vem som helst se att hon laddar upp sig så hon ska kunna busa extra mycket morgonen därpå. :-P



Vackert höstväder

Idag skiner solen, funderar på att ta en promenad sen när sambon kommer hem. Igår var det också fint, men självklart så spöregnade det i söndags när jag skulle dela ut reklam. Jag blev dyngsur, tur bara att det inte var så kallt så jag frös ju iaf inte.

Mimmi löper...igen. Vi funderar på att kastrera henne när vi får råd för hon tenderar att kissa på olämpliga ställen och det förvärras när hon löper. Förhoppningsvis kan kastrering vara en bra lösning på problemet, för vi vill ju inte behöva ta bort henne.

Som ni kanske har märkt han jag inte bloggat på ett tag...jag skyller det på Sims 2...det spelet är beroendeframkallande. Jag måste slita mig ifrån det varje gång jag bestämmer mig för att sluta spela för dagen. Men nu ska jag iaf äta frukost och sen gå ner i tvättstugan och hämta tvätten.