Gott nytt år!

Nyårsfin liten tjej, klänningen har hon fått av sin moster i julklapp. :)


Tänkte ta en bild på mig också men måste ladda kameran först...




En vecka kvar!!!

Idag går jag in i vecka 40! Bara en enda ynka liten vecka kvar till BF! Yay! Längtar efter bebis nu...




Hemmalagat...

Jag gav även bort kiwimarmelad och vinglögg i julklapp...allt hemmagjort förstås. :-)





Ännu mer julklappar

Till min svåger blev det den här mössan i härligt ull- och alpackagarn.


Till mina två svägerskor blev det stickade muddar. Glömde ta kort på dom rosa så jag visar bara garnet, men dom är likadana som dom blå (mönster finns här).


Min bror fick den här mössan.


Och min syster fick den här halskragen...ursäkta mitt osminkade anlete. :blush:





Lite julklappar

Till min syster nere i Mörrum stickade jag dom här bebissockarna (mönster finns här) och den här bebiskoftan. Hon ska ju bli mamma igen i februari. :-)


Till min systerson stickade jag den här mössan.


Min systerdotter fick också en stickad mössa.





Julafton 2011

Vi hade en riktigt trevlig julafton tillsammans med Selinas mormor, farmor, bonusmorfar, morbror och faster. Här kommer lite bilder.

Farmor och mormor äter...hehe...


Mormor, mor och dotter äter...


Får vi några julklappar också eller är alla till Selina?


Selina fick vara tomte tillsammans med mormor.


Selina tyckte det var jättekul att öppna julklappar.


Av Krister och mig fick hon bl.a. en ny tågbana.





Lite allt möjligt...

Har inte haft ro i kroppen att sätta mig ner och lägga ut lite julklappsbilder och annat från julen, får se om jag tar itu med det nu i helgen.

Idag var jag till barnmorskan och allt såg bra ut. Imorgon går jag in i sista graviditetsveckan...det kan verkligen ske när som helst nu! :O Vad tror ni? Blir det bebis innan eller efter nyår? Får jag välja så blir det efter...det är nog roligare att vara född tidigt på året än sent tror jag.

I eftermiddag kommer våra obligatoriska nyårsgäster, det känns skönt att veta att vi har folk hemma om förlossningen skulle starta, vi har det ju lite tunnt med barnvakt åt Selina annars eftersom broder jobbar hela nyår.

Nu ska jag dammsuga så dammråttorna inte skrämmer livet ur våra gäster. :P

Kram!




God Jul!




Sillen...

...då var den inlagd. En kryddsill och en julig apelsinsill blev det. Imorgon blir det griljering av skinkan och lite städning...sen kommer gästerna! Längtar! :D

 




Snart dags...

Idag gick Selina på julledighet från dagis. Hon är ledig till efter trettondagshelgen, sen får vi se om bebisen har kommit eller inte. Har den kommit så blir hon ledig i en månad ungefär annars får hon gå dit som vanligt till bebisen bemödar sig med att titta ut.

Idag har jag städat lite...men inte så mycket som jag skulle ha velat för min rygg har trilskats mer än vanligt. Men det är ju en dag imorgon också.

Imorgon ska vi handla det sista inför julen, sen blir det förhoppningsvis ingen mer tripp till affärn förrän efter helgen. Sen på fredag kommer julgästerna så då ska förhoppningsvis allt vara städat, sillen inlagd och skinkan griljerad.

Ikväll tvättar vi iaf så är det bortgjort. Imorgon ska jag ta mig an badrummet. *pust*

Nu ska jag slappa framför tv:n ett tag tills det är dags att gå ner och tvätta igen.

Ha en härlig kväll!




Varför ska det vara ett helt år kvar????

Vill se den NU ju!

 




Framtida stickning

Jag har börjat knåpa på en liten lista på vad jag ska sticka framöver...så jag inte glömmer bort nåt.

1. Den sista julklappsstickningen (så fort garnet kommer)
2. En beställningsstickning
3. Sticka om en mössa till mig som blev för stor
4. Ett par vantar till mig
5. Tjocksockar till bebisen och även ett par till Selina

Sen funderar jag på att börja med ett lite större projekt när jag har betat igenom listan. Funderar på den här tröjan. Det skulle vara kul att ha nåt stort att pyssla med medan man samtidigt kan ta paus från den ibland för att sticka mindre grejer.




Glad liten tjej!

Igår blev jag färdig med Selinas mössa. Så fort hon såg att jag snörde ihop mössan så ville hon prova, men jag sa att jag måste fästa trådarna först vilket resulterade i en liten tjej som stod och studsade av förväntan medan jag snabbt fixade iordning mössan. :-)

Så här blev den:


Självklart skulle ju pappa prova mössan när han kom hem också.


Sen måste jag bara få visa detta kort. Selina kollar in sig själv i tomtemask. :P





Äntligen!

Nu har jag lagt upp maskor till en mössa till Selina. Hon har tyckt det varit väldigt tråkigt att allt jag stickar ska till andra så nu är det hennes tur. Jag fick ju lite tid över nu när garnet till den sista julklappen inte har kommit än, så jag passar på. Hoppas hon blir nöjd med den. :)





Tråk!

Gud så trist väder det är ute...råkallt och mulet och nästan all snö har regnat bort. :-( Hoppas det kommer mer snö innan jul så vi får det lite vitt iaf.

Just nu sitter jag och äter överblivna vita bönor i tomatsås...inte det nyttigaste...men det var vad som fanns i kylen.

Idag har jag handlat julmat, utom rödbetssallad för det var slut på sorten jag ville ha, får hoppas dom fått in mer på måndag. Skönt att handla allt med långt bäst före-datum i god tid så man inte behöver riskera att bli utan. Det ser ut som att vi kommer bli 7 eller 8 pers. här i jul...känns lagom tycker jag.

I helgen ska det trillas köttbullar, bakas saffranslängder, stickas och göras julgodis och hemmagjord senap...får se hur mycket vi hinner...annars har vi ju hela nästa vecka på oss också. :-)

Om 20 min är det dags att hämta dottern på dagis så jag ska passa på att sticka lite innan jag måste ge mig iväg.

Ha dé!




MVC

Det gick bra hos barnmorskan iaf. Bebisen ligger fortfarande med huvudet nedåt, mitt järnvärde har gått upp till en bra nivå och jag är allmänt frisk och kry. Ska dit igen för kontroll den 29:e...får se om bebisen kommit ut innan dess eller inte.




Jobbig natt...

Hade så ont i sidan i natt så jag knappt kunde sova. Till råga på allt så kom dottern in till våran säng mitt i natten och då blev det totalt ohållbart för mig att sova där, så jag gick och la mig i hennes säng med en kudde mellan knäna (för det hjälpte faktiskt) och lyckades somna. Har ingen aning varför jag hade så ont, kanske ligamenten på ena sidan som fått sig en törn eller så låg bebisen konstigt till???

I eftermiddag ska vi till barnmorskan och kolla till bebisen. Imorgon går jag in i vecka 38 (37+0) och räknas som fullgången...tro när bebisen tänker titta ut? Krister har satsat på 2 januari och det skulle ju vara trevligt om det blev så, så jag hoppas att han får rätt. Själv har jag ingen aning, men det känns som om det skulle kunna ske i princip när som helst.

Igår stickade jag färdigt julklapp nr. 8, bara två kvar nu och den ena ska jag börja på idag. Den sista måste vänta tills jag får hem resten av garnet som jag har beställt, men det borde komma senast i början på nästa vecka så jag borde lugnt hinna innan julafton...håller tummarna för det iaf.

Idag blir det lite julklappsinslagning, stickning och vila...tänker bara ta det lugnt för jag känner mig ganska spak efter nattens oroliga sömn.

Ha en härlig torsdag allihopa!




Paket...och paket...

Idag skickade jag iväg dom här paketen ner till syrran i Mörrum...


...och hämtade ut ett paket från min kusin Gun-Marie. Det var den här underbara hemstickade tröjan åt Selina...det syns att hon gillar den va? Tusen tack!





Grattis mum!

Min mamma fyller hela 50 år idag! Grattis från oss alla här uppe i Ume!




Söndag

Ja då var helgen snart slut. Idag har jag hunnit avsluta två av fyra julklappar som ska ner till syrran i Mörrum. Dom två andra gör jag färdiga imorgon kväll så kan jag skicka dom på tisdag när jag ändå ska på affärn.

Selina och jag var ute med pulkan idag...hon tyckte det var lite tråkigt att alla lekparker ligger under snön nu.

Imorgon ska jag jobba två timmar (haha...jättejobbigt!), på onsdag ska jag till frissan och på torsdag ska vi förhoppningsvis till barnmorskan...det fanns en risk att tiden vi fått inte skulle passa så vi får se om hon ringer och ger oss en ny tid eller om vi får komma då.

Annars står stickning på schemat den här veckan oxå. Tänkte jag skulle göra lillasyrrans och lillebrorsans (dom yngsta) julklappar. Hinner jag klart dom nu i veckan så har jag bara en enda kvar att fixa under julveckan. Känns som om jag har hållit mitt schema rätt bra i år. :)

Nej nu ska jag lägga upp maskorna till syrrans julklapp.




36 veckor

Bara 4 veckor kvar nu tills bebisen är beräknad. Här är en bild på magen:


I slutet av nästa vecka räknas jag som fullgången...då kan bebisen komma när som helst...det börjar närma sig nu!

Idag har jag varit på affärn...fick såna sammandragningar att jag nästan stod dubbelvikt över kundvagnen. Min kropp tycker tydligen inte om att jag anstränger mig nu...hade samma problem igår när jag dammsög.

Jag har även ringt och bokat tid hos frissan på onsdag, så nu kommer jag vara fin till jul, håret börjar bli lite väl långt i nacken.

Imorgon ska jag (eller vi) in till stan för den sista julklappsshoppingen. Vi ska även klä granen...vill ju hinna njuta ordentligt av julen innan den är över. Är även lite annat småpynt som ska fixas, men det blir nog till veckan.

Julklapparna som ska ner till syrran i Mörrum ska bli färdiga nu i helgen hade jag tänkt så jag kan skicka dom i början av nästa vecka. Är i stort sett klar med dom, bara lite småfix kvar.

Snart är det dags att hämta dottern på dagis...dom skulle ut och åka pulka idag så hon har nog haft roligt. :-D

Tjing!




Lugnt...

Sitter på jobbet, det är väldans lugnt här för tillfället så jag passar på att blogga lite. :)

Ska jobba till 16 idag och mellan 9 och 13 imorgon. Sen blir det julpyssel för hela slanten resten av veckan. Jag ska fortsätta sticka julklappar, är klar med 5 stycken redan. Sen ska jag koka apelsinknäck, vanlig knäck fixade jag igår. Har dom billig köttfärs på Coop så blir det köttbullstrillning också.

Igår kväll kom maken hem från innebandyn med en vrickad fot. Stackarn hade ont imorse när han skulle cykla till jobbet. Själv så känner jag av höfterna rejält idag, det drar till lite då och då när jag försöker böja mig ner (varför står alla böcker man ska hämta eller ställa tillbaka längst ner på hyllan???) och varför envisas ungen med att sparka mig i revbenen hela tiden?!. Nåja, jag överlever ju iaf. Bild på magen kommer så fort jag kommer ihåg att be maken ta ett kort. Imorgon går jag in i 9:e månaden, bara en månad kvar!!!

Imorse när vi vaknade var det vitt ute...som jag har längtat! Selina tyckte det var jättekul att det hade kommit snö...hoppas dom har varit ute på dagis idag, man vet ju aldrig när snön är borta igen.

Efter jobbet ska jag handla så jag var tvungen att ta cykeln idag, det märks att man inte är sitt vanliga smidiga jag, det blev lite vingligt ibland, snön gör ju inte det hela bättre direkt. Får se om jag tar mig helskinnad hem...imorgon blir det nog bussen iaf.

Back to work!




Klick!

Nu har jag klickat hem en julklänning. :) Det blev den här från Asos: