Bebisen

Idag är jag 29 veckor gången...bara 11 veckor kvar...iiiiiiiii längtar!!! Det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 29 veckor

Idag ska jag på föräldragrupp...får se om jag lyckas ta mig dit utan att blåsa bort...



MVC-besöket

Igår var vi till barnmorskan för en kontroll. Hon tog blodprov i armen på mig...det gick bättre den här gången än förra så jag kände ingenting. :-) Blodprovet ska ge svar på om jag bildar antikroppar mot bebisen eller inte. Hon kollade blodvärdet vilket har gått ner så jag får börja knapra mer järntabletter, men blodsockret såg bra ut. Urinprovet var negativt så inga problem där inte. Hon mätte hur stor livmodern är (SF-måttet) och det har gått upp från 23 cm förra gången till 28 cm nu så det såg bara bra ut. Bebisen växer tydligen så det knakar. Vi fick även lyssna på bebisens hjärtljud och det lät bra, den sparkade till och med lite på barnmorskan. Livlig liten krabat det här. :-D

Den 16/6 ska vi till MVC igen och då ska hon börja känna efter hur bebisen ligger...ska bli intressant.

Nu till morgonen har jag suttit och betalat räkningar...är ju löningsdag idag. Jag har även gjort upp månadens budget, en sak som jag började med förra månaden. Tänkte att det kan ju vara bra att ha rutin på det sen när bebisen kommer.

I eftermiddag ska jag åka på Coop och veckohandla...mycket på listan den här veckan så sambon får komma och hjälpa mig ta hem allt när han slutar jobbet.

Nu är det dags för frukost innan jag gör några fler sysslor.



Vackert!

Jag vaknade vid halv 3 i natt och fick syn på det här:

En helt underbar soluppgång...fotot gör den inte rättvisa men blev vackert det med. Som vanligt hade jag svårt att somna om men det gick tillslut.

Nu ska jag äta lunch innan det är dags att bege sig till MVC.



Bloggtorka

Känns som om jag har total bloggtorka just nu. Jag har inget att skriva om...

Det finns inget roligt som händer just nu. Allt ligger framåt i tiden...bara saker att se fram emot men inget att göra just nu. MVC-besök imorgon, föräldragrupp på torsdag, brännbollsyran på lördag...ja det är vad som händer den här veckan. Återkommer med uppdateringar.



Böngroddsinfo mm

Igår var jag 28 veckor gången så jag är nu i 29:e veckan. Det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 28 veckor

Igår gick jag omkring och ojjade mig över att jag inte har några kläder som passar, men när jag idag gick igenom garderoben visade det sig att jag visst har en massa kläder som passar. Det är bra för då slipper jag lägga dyra pengar på mammakläder. :-) Men jag ska åtminstone köpa ett par mammaleggings för jag kan definitivt inte ha några av mina vanliga.

Imorgon är det Kulturnatta här i Umeå. Vi ska väl in en sväng, men vet inte om det blir på dan eller kvällen. Måste kolla igenom programmet först. Jag hoppas det inte kommer att regna iaf.



Tidig morgon...

Vaknade halv 6 i morse och hade stora problem med att somna om, men jag lyckades till slut efter typ en timme. Men kunde inte sova längre än till 8 så nu sitter jag och funderar vad jag ska göra idag.

Frukost är väl det första jag ska fixa, sen tror jag att jag ska spela dator ett tag...men jag har ingen aning vad jag ska spela. :-( Sen får vi väl se om jag känner för att städa något...man vet ju aldrig, ibland förvånar man sig själv. ;-)

Imorgon är älsklingen ledig! YAY! Han har lovat att vi ska gå på en riktigt lång promenad om vädret tillåter så det ser jag fram emot. Det är kul när man får såna där bonusdagar tillsammans.

Nej nu dör jag av hunger snart så jag måste äta frukost.

Ha en bra dag allihopa!



Magbilder!

Dags igen för en liten jämförelse så vi kan se vad tjock jag har blivit under den senaste månaden. :-)

Den första bilden är från förra gången, tagen 19/4 (vecka 23+3), den andra togs igår, 17/5 (vecka 27+3). Jag börjar bli stor nu tycker jag iaf...magen är lite i vägen ibland. Ska bli kul att se hur stor jag kommer att vara på slutet. :-D




Tredje trimestern...bara 13 veckor kvar!

Igår var jag 27 veckor gången, gravid i 28:e veckan. Det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 27 veckor

På söndag ska jag lägga ut nya magbilder så ni får se hur magen har växt den senaste månaden. Nu har ni nåt att längta till. :-)

Idag ska jag städa och veckohandla. Till middag ska jag göra grytstekt kalkonbröst, har ingen aning om det kommer att bli gott men om det är det så kommer jag att lägga ut receptet här på hemsidan. Annars så jobbar jag på med att fixa bilder på alla recept som redan ligger uppe. Kategorierna Rätter med färs, Rätter med korv, Vegetariska rätter och Matbröd är redan klara...alla recept där har fått bilder. Nu är det bara resten kvar, jag har räknat ut att om jag fortsätter i den här takten så kommer jag att vara klar någon vecka efter midsommar. Självklart så dyker det upp nya recept också lite då och då så titta gärna in. :-D

Nu ska jag äta frukost, är vrålhungrig!



Bryderi

Hmmm...har kommit på att jag nog måste ta och toppa mina klätterväxter lite. Vissa har växt ända upp till gardinstången och börjat slingra sig runt den. Jag kommer ju inte att kunna plantera ut dom än på några veckor (blir nog inte förrän i mitten av juni för dom är mycket frostkänsliga allihopa) så dom kommer ju att växa mig ur huset om dom får fortsätta så här. Ska ta itu med det imorgon.

Imorgon ska jag på föräldragruppsträff igen. Ska bli intressant, sen är det ju kul att komma ut lite också. Idag har jag suttit inne hela dan och inte gjort så mycket, ganska trist faktiskt. Tror jag ska ta en promenad med kameran nån dag och dokumentera hur långt våren har kommit. Kanske kan fixa till ett gulligt kollage och lägga ut här på bloggen.

Nu ska jag äta kvällsmat och gå och lägga mig. Sambon är på fotbollsmatch med sitt korpenlag så han kommer nog inte hem förrän efter 11. Hoppas dom vinner iaf. :-)

God natt!



Eurovision semi ikväll

Det ska jag definitivt se på, men jag har redan hittat min favorit. Norges Alexander Rybak med "Fairytale"...gud en sån härlig låt...man blir glad och vill bara dansa. :-)




27:e veckan

26+0 idag...27:e veckan av graviditeten har alltså börjat. Här kommer lite böngroddsinfo.

Babycenter 26 veckor



MVC

Har precis kommit hem från MVC så jag tänkte ta och uppdatera er om hur böngrodden mår. :-) Hjärtljuden lät bra och den verkar växa som den ska för SF-måttet var bra det också, det låg på 23 cm. Mitt blodvärde har stigit sen förra gången, vilket jag är lite förvånad över för jag har inte varit speciellt duktig på att ta järntabletterna. Men nu behöver jag bara ta 2 tabletter i veckan så jag behöver inte stressa upp mig om jag inte tar dom så ofta. :-D

Vi ska dit nästa gång den 26/5 och då ska vi ta ett nytt blodprov...usch jag hatar verkligen nålar!

Idag kl. 2 ska jag på första föräldragruppsträffen. Ska bli intressant. Sambon jobbar så han kan tyvärr inte följa med, men jag får väl ha en genomgång med honom efteråt.



Pregnant women are smug

Den här länken fick jag av brorsan...kul låt...stämmer rätt väl faktiskt. :-D




Skitkul!

Ni bara måste titta på den här, så söt och skitrolig!




Förlossningsvisning

Idag ska jag och sambon på förlossningsvisning. Får väl se om vi hittar dit... :-) Det ska bli kul iaf. Det är ju bra sen när det är dags att man vet var man ska och hur det ser ut.

Igår fixade älsklingen min cykel...YAY! Äntligen kan jag cykla dit jag ska igen, det är inte så trevligt att gå tycker jag, jag får så ont i fötterna.

Sen en liten rolig grej. Sen det första besöket hos barnmorskan har jag stadigt gått upp 1 kg/månad men nu den sista månaden har jag gått upp hela 5 kg!!! Jag väger nu ca 60 kg...så mycket har jag aldrig vägt i hela mitt liv. Det är faktiskt rätt trevligt att slippa vara spinkig. :-D