Stor flicka

Dottern fyller 10 månader idag så ett stort grattis till henne! Tänk vad tiden går fort, snart är hon ett år, bara två månader kvar ju! :-O



Brännbollscupen 2010

Sambons lag Hjärnsläpp åkte ur i sextondelsfinalen efter att ha spelat oavgjort mot Lilla Gruppen, men förlorade på att motståndarlaget hade fler innepoäng. Dom kom på 28:e plats och är seedade till nästa år.



Det var en råkall dag igår med lite duggregn och snålblåst, men det var kul ändå. Som vanligt kom solen fram lagom till det var dags att åka hem. Selina gillade iaf att se på brännboll. Det ska bli kul nästa år när hon springer omkring lite mer, då kommer säkert Krister att försöka lära henne att spela. :-P






Morsdag!

Jag får för första gången fira morsdag! Yay! Men jag får nog påminna sambon för han kommer nog inte ihåg det själv, och dottern är ju alldeles för liten för att gratta mig. Inte för att jag förväntar mig något mer än ett grattis heller...morsdag och farsdag är ju inte något vi egentligen firar i min familj.

Tvättning står på schemat idag (om det finns någon ledig tvättid vill säga), kanske avfrostning av frysen och dammsugning också. Får se hur mycket man orkar.



Brännboll

Brännbollscupen började idag. Det gick bra för sambons lag Hjärnsläpp så dom får spela igen imorgon. Imorse regnade det men lagom till det var dags att gå hem kom solen fram. Hoppas att det inte blir regn imorgon trots att det ser ut så om man kollar prognoserna, det är jobbigt att sitta med en bebis i famnen samtidigt som man håller i ett paraply. :-)

Träffa en 2-månaders liten Melvin fick jag göra också. Så gullig! Man glömmer lätt hur små dom små liven är, dom blir ju stora så fort.

Lite bilder:

Selina byter erfarenheter med lille Algot. :-P

 

 

Sambon svingar så han blir blå. :-P

 



En samling änder.


Ett videoklipp (ber om ursäkt för skakigheten, jag hade Selina i knät, höll i ett paraply och försökte filma samtidigt...vadå simultankapacitet?), kolla in killarna i klänning och lyssna noga på Selinas kommentarer. :-P




Yay! Soffa!

Så här fin är vår nya soffa! Observera att Selina lyckades komma med på bilden...längst ner till vänster. :-P



Så här ser tyget ut i närbild.



Selina har självklart redan invigt den med lite lek. :-)




Soffan!

Idag får vi hem den nya soffan! Längtar grymt mycket. Den levereras strax efter ett. Bild kommer när den är monterad och klar.



Helgen och början av veckan

Vilket underbart väder vi har haft de senaste dagarna! Vi har varit ute rätt mycket i helgen och under sambons pappadagar (han tar ju ut måndag+tisdag varje vecka nu). Vi har varit till lekparker och gungat...

 

 

 

...varit ute och gått med vagnen...

 

 

...och cyklat på våra nya cyklar.

 

 

Cyklarna köpte vi igår, vi passade på att samtidigt köpa en sits till Selina och en liten hjälm. :-)

 

Jag fick ett sms i måndags om att vår nya soffa är klar så vi ska få den hemkörd på torsdag...längtar!!!

 

Igår var brorsan och hans rumskompis hit på middag, vi åt hemgjorda hamburgare, det var mycket uppskattat. Brorsan cyklade hem på sambons gamla cykel som han har fått köpa.

 

Ett litet bonusklipp! Selina borstar tänderna, leker och "pratar" för fullt. :-D

 




Söndag

Vaknade med lite halsont imorse. Det har gått över nu så jag hoppas att min joggingtur igår inte triggade igång förkylningen som jag nyss blivit av med. Det kanske var lite tidigt att börja träna men jag var så redo att börja att jag inte kunde vänta. Träningsvärk i armar och axlar har jag, benen kommer väl imorgon antar jag, nåja det är sånt man får ta, då känns det ju att man lever iaf. :-)

Dottern sover och sambon är ute och spelar diskgolf med en kompis. Sen efter lunchen tänker jag ta med dottern på en promenad ner på Expert och köpa ett minneskort till min nya telefon. Sen blir det bara att fylla den med musik. :-D

Det är mulet idag och inte alls lika varmt som igår. Igår var det som mest 24 grader i skuggan! Rena högsommarvärmen! Vi var ut på en promenad hela familjen och njöt av värmen.

Har en bra dag allihopa!



Strålande sol...

...21 grader i skuggan...en lätt bris...kan våren bli härligare än så? Här är några bilder jag tog på vägen till affärn idag.








Så kul :-)

Igår var det så otroligt fint väder så sambon och jag tog med oss Selina ut en stund. Vi gick runt i grannskapet och letade bra lekparker, vi hittade ganska många. Selina fick testa att gunga för första gången och det verkar som om hon gillar det. :-D



 

Sen måste jag bara visa det här klippet där Selina äter lime. Vi gjorde wok till middag och det skulle vara limejuice i den så vi testade att ge henne en bit och hon gillade det faktiskt!

 




Kycklingwok med nudlar

Snabb, färgstark och nyttig! Receptet kommer från boken "Lätt och mätt med viktväktarna" men jag har modifierat det lite.



Det här behövs till 4 port.

200g risnudlar
1 knippa salladslök (eller 1 gul lök), skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
300g kycklingfilé, tunt skivad
1 msk olja
150g böngroddar
2 stora morötter, strimlade
150g sockerärtor, strimlade på längden
1 röd paprika, strimlad
4 msk japansk soja
1 msk worcestershiresås
1 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 limefrukter

Gör så här:

Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek kycklingen i 5 minuter, tillsätt sedan salladslök och vitlök, låt allt fräsa ett tag. Tillsätt resten av grönsakerna och låt fräsa i 2 minuter. Häll på soja, worcestershiresås och buljong. Låt det koka upp. Pressa över saften från en lime och servera woken med nudlarna. Klyfta den andra limen och servera till.




Kasslergryta

Gul och smakrik gryta. Servera gärna med makaroner, dom suger upp såsen så bra. Receptet har jag hittat på Matklubben.se.



Det här behövs till 4 port.

ca 400g kassler
½ röd paprika och ½ gul paprika (eller en hel paprika av valfri färg)
1 bit purjolök
1,5 tsk curry
3 dl grädde
salt, peppar
dill

Gör så här:

Strimla eller tärna kasslern. Hacka paprika och purjolök. Stek kassler, paprika och purjo tillsammans med curry några minuter i lite smör. Häll över grädden och låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och dill.




Foton från Valborgshelgen

Bättre sent än aldrig. Det är några stycken så det tog lite tid att fixa till alla, men här är dom iaf så håll till godo!

Helgen startade ju hemma hos mamma. Så här tycker Selina om att vara hos sin mormor...söt min va?


Men så här glad kan man ju också vara. :-D



Selina gillade sin gammelmormor i alla fall.



Sen var det dags att åka till Kristers pappa. Selina gillar sin farfar skarpt. Speciellt roligt var att kolla i Biltema-katalogen tillsammans. :-)



Selinas gammelfarmor och hennes karl var också där och Selina missar ju aldrig en chans att charma sin omgivning. ;-)



Sist men inte minst...besöket hos Selinas farmor. Charmen är påslagen igen, undrar om den någonsin stängs av?



En hög med Källströms. :-D




Fortfarande sjuk...

Känns som jag har ett öppet sår i halsen...dämpas något med Alvedon och Vicks iaf. Dottern verkar må bättre idag, hon hostar lite och är snorig, men ingen feber iaf.

Egentligen skulle vi åka in till stan och shoppa idag, men eftersom vi är sjuka så stannar vi hemma. Får se om jag orkar städa och diska senare, det ser hemskt ut här.

Sambon ska på "herrmiddag" ikväll så jag och trollet blir ensamma hemma. Blir nog en tidig kväll för min del, under förutsättning att dottern somnar tidigt...

Nä nu är det dags att vara mamma igen...hör att dottern har vaknat.

Ha en härlig helg allihopa!

(Bilder från Valborgshelgen kommer senare idag, måste bara ladda kameran först)



Sjuuuk!

Hade en jobbig natt i natt. Selina vaknade när vi gått och lagt oss och var snorig. Hon ville inte sova i sin säng så hon fick sova med oss. Hon vaknade flera gånger under natten och grät. Stackarn, både snor och lite feber har hon. Själv har jag jätteont i halsen, blir nog en tripp till apoteket. :-(



Valborg

I helgen var vi hemma hos familjen. Blev turer till mamma, sambons pappa och hans mamma. Kul att träffa alla igen, det var ju ett tag sen. Majbrasan hade nästan brunnit ner när vi kom till mamma på fredagskvällen men vi grillade korv och umgicks ändå. :-) Det var mamma, hennes karl, grannarna och lillasyster med kompis. Selina charmade alla såklart! :-D

På lördan gick vi över till min mormor och fikade och pratade. Det var bara mamma, jag och Selina. Sambon åkte till Sollefteå med mammas man för att gå på en konkursutförsäljning.

Söndag hos sambons pappa, Selinas gammelfarmor var där med sin man. Återigen charmade Selina alla. Otroligt att hon orkar med så många människor på så kort tid. Men hon var rätt trött sen på kvällen.

Måndagen spenderade vi hos sambons mamma och hans syster och bror. Mycket att prata om och mycket bus och skoj. :-)

Vi gick även en liten shoppingrunda i lilla Kramfors. Jag köpte inget men var nära att köpa ett par stövletter och ett par joggingskor. Stövletterna velade jag om så jag bestämde mig för att man inte ska köpa skor om man velar. ;-) Joggingskorna var lite för små och fanns inte i nån större storlek tyvärr så jag får leta vidare här i Ume istället. Jag vill ju börja jogga snart och då måste jag ha ett par nya skor!

Bilder tog vi massor men jag har inte tid just nu så dom kommer senare.