Åhhh!

Känner mig grymt lat idag. Borde dammsuga men vet inte om jag orkar. Borde baka bröd men känner absolut inte för det. Suck...hatar såna här dagar när man inte vill göra nåt. :thumbdown:

Nåja, ska väcka dottern nu och sen får vi se vad vi hittar på. Blir spenatsoppa till middag iaf, enkelt och gott. :)




Tänk vad vi kattägare måste stå ut med. ;p




Haha!!!!!

Påminner mig om Snuttis (vår äldsta katt) när hon var yngre. Hon älskade att tugga sönder kartonger. :D

 

Gå till simonscat på YouTube för fler små filmer, dom är hysteriskt roliga! Titta även in på Simons hemsida.

 

Jag har lånat hem boken från bibblan, ska låna den nya sen också. Skitbra!

 













Lycklig!

Livet é gött!

 




"The host" av Stephenie Meyer

Jorden har invaderats av utomjordingar som kallar sig själva för "Souls". Dom tar över människornas sinne ("mind") och kan då använda deras kroppar som sina egna. Största delen av mänskligheten har redan gått förlorad men det finns dom som fortfarande kämpar emot. När Wanderer flyttar in i sin nya kropp så vägrar Melanie Stryder, kroppens förra ägare att ge sig av. Melanie fyller Wanderers sinne med bilder av mannen hon älskar, Jared, som fortfarande är mänsklig. Wanderer kan inte stå emot sin kropp som längtar efter att träffa Jared igen. Hon bestämmer sig för att försöka hitta honom igen med hjälp av Melanie.

Åh vad ska man säga om den här boken. Den är bara så jävla bra! Halsbrytande spänning och glödande romantik berättat med Stephenie Meyers underbara språk. Jag älskar den här boken, det gjorde nästan ont när den var slut...jag vill läsa mer!

Den får definitivt 5 av 5 och jag rekommenderar den även till dom som i vanliga fall inte gillar science fiction. Man tänker inte ens på att det är en science fiction-roman när man läser den.

Bok: The host (finns som svensk översättning och heter då "Genom dina ögon")
Författare: Stephenie Meyer
Utgivningsår: 2009





Avveckling

Jag tänker ta bort min receptblogg och lägga in alla recepten här istället. Det kommer att ta tid för jag måste göra det ett inlägg i taget. Jag kommer att publicera inläggen på samma datum och klockslag som i receptbloggen så det enklaste sättet att hitta dem är att kolla i kategori-rullgardinen ovan. Receptbloggen kommer självklart att ligga öppen ända tills jag har fört över det sista inlägget. :-)




Snubblade...

Jag snubblade över den här låten när jag letade efter något helt annat. Måste vara en av de absolut bästa låtarna jag någonsin hört! :love:

"We'll drown our sorrow to this endless sea
Together we'll unchain the rain
Escape the world into our sanctuary
There in my arms you'll be free"

 

 




Måndag igen...

Selina märker verkligen av att vi ställde fram klockan en timme igår. Hon hade svårt att somna igår kväll och imorse sov hon till 8(!), hon brukar sova till 6.30-7-tiden. Synd att det inte var helg så man kunde njuta av den oväntade sovmorgonen. ;)

Idag har jag lämnat och hämtat Selina på dagis, handlat och tränat. Disken står på tur och sen ska jag baka...får se om det blir chokladsnurror eller matbröd...det lutar åt chokladsnurror. ;P

Jag är lite irriterad på solen just nu. Den står ju fortfarande så lågt på himlen att alla fönster ser döskitiga ut! :O Måste ta tag i fönsterputsningen snart...man skäms ju. :blush:




"Elantris" av Brandon Sanderson

En gång var Elantris gudarnas stad, en magisk plats. Själva stenarna glödde av ett inre ljus och staden stoltserade med underverk som aldrig senare skådats. Om natten lyste Elantris med ett silverne sken synligt på mils avstånd. Invånarna hade silvervitt hår, metallisk hy och lyste nästan ikapp med sin stad. Sägnen påstår att de var odödliga, nära nog gudar.
Vem som helst kunde bli en av dem med hjälp av shaod, "förvandlingen". Den drabbade blint, oftast om natten, och omvandlade lika villigt tiggare som herremän. Den lyckligt förvandlade kunde ge upp sitt eget liv och flytta till Elantris.
Men den eviga lyckan tog slut för tio år sedan. Elantris invånare förvandlades till maktlösa, plågade själar som varken kan leva eller dö. Prins Raoden av Arelon, som fångats i den hemsökta staden, tänker inte låta sig besegras av förbannelsen. Medan han söker förstå vad som hände den eviga staden kämpar hans unga änka för att skydda parets kungarike undan fiender.

Det är ovanligt att läsa en fantasybok som bara är EN bok, oftast handlar det om tre böcker eller fler. En fördel är att man vet att man kommer få veta hur det slutar när man läst klart boken, en nackdel är att efter man läst färdigt vill man ha mer! Den här boken innehåller allt som jag älskar med fantasy: magi, kärlek och politik. Letar man efter en episk kamp mot det onda kommer man dock att bli besviken. Det här är inte en apokalyptisk bok, jag skulle nog mest beskriva den som ett pussel, eller en gåta.

Den får i alla fall 5 av 5 av mig, jag älskar den här boken!

Bok: Elantris
Författare: Brandon Sanderson
Utgivningsår: 2006




"Mörkervarelser" av Harris, Shayne och Tracy

En samlingsvolym med tre vampyrböcker: "Dansande död" av Charlaine Harris (författaren bakom "True Blood"), "Vandraren" av Maggie Shayne och "Mörkrets brud" av Marilyn Tracy.

I "Dansande död" har det gått fem år sedan syntetiskt blod kom ut på marknaden och vampyrerna kunde bli en del av samhället. När vampyren Sean träffar sin nya danspartner Rue anar han på en gång att hon döljer något. När han börjar nysta i hennes bakgrund upptäcker han en samvetslös man som gör allt för att krossa Rue.

"Vandraren" utspelar sig i en liten irländsk by och är centrerad kring den gamla sägnen om Donovan O'Roark. Enligt sägnen blev han attackerad en natt och förvandlad till vampyr. En mörk kväll möter Rachel en man på byvägen, han har den ljusaste hy och det svartaste hår och presenterar sig som Donovan...

I "Mörkrets brud" har Gavin Deveroux ett uppdrag: att finna kvinnan som hotat de odödas Högsta råd och förgöra henne. Men allt går inte enligt planerna för hans offer har en egen agenda...

När jag läste den här boken (eller böckerna...) var det svårt att lägga ifrån sig den. På ett sätt är det tur att det är tre böcker och inte en för annars hade jag inte fått sova något. Det enda jag irriterade mig på är att alla böckerna handlar om manliga vampyrer och mänskliga kvinnor, det hade varit trevligt om åtminstone en av böckerna hade vänt på det hela.

Boken får 5 av 5 av mig. Ett sätt att se om en vampyrbok är bra eller inte är om man som läsare blir kär i vampyrkillen...jag blev kär tre gånger om!

Bok: Mörkervarelser
Författare: Charlaine Harris, Maggie Shayne och Marilyn Tracy
Utgivningsår: 2010




Grattis Frida!

Min yngsta syster fyller 18 år idag...herregud! Känns som det bara var några år sen man själv var 18...skrämmande hur fort tiden går.

 




Snart helg!

Bara en dag kvar nu...jag vet inte vad som är felet men jag har så otroligt ont i huvudet hela tiden så det ska bli sååå skönt att få helg igen, då kanske min sambo kan ta hand om mig litegrann. :D

Imorgon ska jag jobba på sjukhusbibblan igen, även tre dagar nästa vecka. Ska bli skönt att komma ut lite, känns som dom enda gångerna man träffar folk nuförtiden är när man hämtar/lämnar Selina på dagis och när man handlar.

Nä nu ska jag diska, dammsuga och umgås med dottern...eller ska man vara lat och bara umgås med dottern? Hmmm... ;p




Tittuuussss!

Leker tittut med dottern och hon säger "tittuuussss" hela tiden. :D




Rätt låt vann!

Tycker jag iaf. Jag hade Eric Saade och The Moniker som favoriter och 1:a och 3:a är väl mer än godkänt. :) Tycker att Saade hade ett riktigt häftigt scenframträdande och The Moniker blir man bara glad av, kan inte låta bli att gunga med. :D

 

 




Snö!!!

Det har kommit över 1 dm snö sen i går kväll! Inte är det skottat på gångvägarna heller. Fick plumsa med Selina på pulkan från dagis. Skönt att det är helg nu för då spelar det ingen roll om det snöar eller inte, man kan ju välja att stanna inne om man vill.

Nu ska jag äta luch, korvstroganoff med pastahjul. :)




Back to my roots...

Nu är jag snyggt blond igen! Förstår egentligen inte varför jag ska hålla på att färga håret andra färger än blondt, för det är ju blondt jag gillar mest. :)





Gulorange! :O

Haha! Ser inte klokt ut! Selina tittade på mig och sen kände hon på håret, sen såg hon ut som om hon inte kunde fatta att någon skulle vilja färga håret så fult...haha! Nåja, imorgon kör jag steg två - pärlblond, då borde det se snyggt ut...återkommer med resultatet imorgon.

 




Orange?

Jag håller på att bleka håret. Rött till blondt brukar betyda orange i första steget, får se hur detta blir. Steg två imorgon iaf om det behövs. Ska förhoppningsvis bli pärlblond om allt funkar som det ska...spännande. :D




Tisdag

Jag har så mycket att göra idag. Dammsuga, gå ut med soporna, baka och träna, plus allt det vanliga småpysslet. En sak som jag ser fram emot är iaf träningen. Det är så skönt att ha kommit igång igen och jag ska även börja jogga igen sen när vägarna är isfria (man vill ju inte ramla och bryta nåt).

Just nu sitter jag och njuter av lite musik.

Ett av mina absoluta favvoband!


Har aldrig varit ett Robyn-fan men den här låten är hur bra som helst.

 

 

En av de första låtarn jag hörde av Scorpions (Wind of change var nog först).

 

 

Den här låten tar mig tillbaka till mellanstadiet och våra klassdiscon som vi brukade ha då, på den tiden när man fortfarande vågade dansa tryckare med killen man var kär i. :)

 






Hon ska vakna, men sover på min säng istället...




"The Da Vinci code" av Dan Brown

Robert Langdon befinner sig i Paris när han blir kallad till Louvren för att tolka några symboler som ett mordoffer har målat på sig själv. Vad han inte vet är att han själv är huvudmisstänkt för dådet. Detta är början på ett hisnande äventyr som leder honom till myten om den heliga Graal.

Precis som i "Änglar och demoner" dras man med från första sidan och jag hade i alla fall svårt att lägga ifrån mig boken trots att jag har läst den en gång förut. Kombinationen av thriller, religiösa myter och konspirationsteorier är ett vinnande koncept som jag älskar att läsa om.

Boken får 5 av 5 av mig.

Bok: The Da Vinci code
Författare: Dan Brown
Utgivningsår: 2003










"Sex, systerskap och några män senare" av Monica Gunne

Livet tar inte slut bara för att man fyllt femtio. Åtminstone inte för Agatha, Louise och Madeleine som på höga klackar gör stan osäker. Men hur hittar man en man när man måste tävla med alla yngre tjejer?

Lite av en "Sex and the city" för kvinnor 50+. Jag tyckte den var bra och intressant att läsa även för mig som inte nått upp till 30 än.

Den får 3 av 5 av mig. Klart läsvärd, snabbt gick det också.

Bok: Sex, systerskap och några män senare
Författare: Monica Gunne
Utgivningsår: 2010






Boklista mars

Boklista (2011-03-06)


Ahrnstedt, Simona: "Överenskommelser"
Andersson, Birgitta: "Blondie"
Brown, Dan: "The Da Vinci code" (recension kommer)
Brown, Dan: "The lost symbol"
Cashore, Kristin: "Tankeläsaren"
Cohn, Rachel: "Naomi & Elys kyssförbudslista"
De Faire, Claes: "Alla lyckliga familjer liknar varandra"
Dübell, Richard: “Djävulsbibeln”
Eggert, Pål: "De döda fruktar födelsen"
Gunne, Monica: "Sex, systerskap och några män senare" (recension kommer)
Harris, Charlaine; Shayne, Maggie; Tracy, Marilyn: "Mörkervarelser"
Jordan, Robert: "New spring" (recension kommer)
Jordan, Robert: "Towers of midnight" (recension kommer)
King, Stephen: "Strax efter solnedgången"
Meyer, Stephenie: "The host"
Mosse, Kate: "Vintervålnader"
Paolini Christopher: “Eragon” (recension kommer)
Paolini Christopher: “Eldest” (recension kommer)
Paolini Christopher: “Brisingr”
Pyper, Andrew: "Killing circle"
Reading, Mario: "Nostradamus försvunna profetior"
Ryan, Carrie: "De vassa tändernas skog"
Sanderson, Brandon: “Elantris” (läser just nu)
Sandström, Julia: "Till sista vingslaget"
Sedgwick, Marcus: "De som går igen"
Smith, Lisa J.: "Att lura döden"
Swärd, Anne: "Till sista andetaget"
Twelve Hawks, John: "The traveller"
Twelve Hawks, John: "The dark river"
Twelve Hawks, John: "The golden city"





Jag är så kär i min sambo! <3




Ny bloggdesign

Nu har jag suttit i två dagar och knåpat på den här designen och äntligen är den klar! :D Grunden är lagd av Tescho och resten är fixat av mig. Vad tycker ni?




Mitt i veckan

Plusgrader ute, men ingen sol för tillfället, skönt att slippa kylan iaf. Idag ska jag försöka hinna med att städa badrummet, dammsuga, röja på databordet och träna. Lika bra att man sätter igång. :)




Pussgurka i roliga kläder :P

Vill ni ha pussar av Selina? Kolla in det här! :D