Vänersborg nästa!

Ikväll bär det av...jag ska äntligen få åka ner och hälsa på min syster i Vänersborg! Ikväll blir första etappen med buss till Kramfors, sen åker mamma, lillasyster och jag bil resten av vägen imorgon bitti. Jag hoppas att det inte blir alltför bra väder, det är så tråkigt att åka bil när solen skiner.

På grund av detta kommer jag inte att blogga på en vecka så ni får hålla ut så pass länge. Sen när jag kommer hem ska jag definitivt ta mig i kragen och lägga ut resten av bilderna på lägenheten.

Nu ska jag packa. Ha en trevlig vecka!



Balkongen

Ja nu börjar jag vara redo att visa upp den nya lägenheten. Jag tänkte ta det lite i taget så blir det inte så mycket på en gång så här kommer bilder på balkongen. Jag tycker själv att vi har fixat det rätt bra där ute :-D Stort tack till svärmor som finansierat mycket av det!


Håll med om att det är snyggt :-D Det är hur härligt som helst att sitta och äta frukost där ute. Sen har vi ju sol hela eftermiddan så just nu är det lite väl varmt men sen när det blir lite svalare ute kommer det att vara perfekt!

Nu ska jag dammsuga så det är snyggt här när älsklingen kommer hem.



Solsting typ

Tre timmars reklamutdelning idag i stekande sol...trots medtaget vatten var jag lite vimmelkantig när jag kom hem. Men nästa helg är jag ledig för då är jag nere hos syrran :-D YAY! Jag åker ner till mamma på onsdagkväll och sedan åker hon, jag och lillasysteryster vidare ner mot Vänersborg på tordag morgon. Det ska bli så kul a5tt träffa dom igen, speciellt mina syskonbarn, jag har ju inte träffat dom sen i februari...dom har säkert växt jättemycket.

Imorgon kväll kommer sambon hem...längtar såååå mycket! Min käre broder kommer och snyltar middag också...han är väl för lat att göra det själv...men det är bra så jag får sällskap :-D

Nu ska jag koka lite makaroner och steka falukorv...påhittig middag eller hur?



Egobilder...

Min lillasyster introducerade mig till ett nytt uttryck häromdagen...egobilder...dvs bilder man tagit på sig själv, helst ska dom också vara redigerade så att man ser snyggare ut.

Som ett exempel kan jag ta min msn-bild, den var egentligen ett helt misslyckat kort med alldeles för mycket blixt, men efter lite redigering blev den ju riktigt cool.

Min lillasyster och jag är tydligen lika flitiga på att ta egobilder för vi har ungefär lika många...typ 120 st sparade. Jag kan inte rå för det men jag gillar att ta kort på mig själv...självklart bara headshots...kalla mig egenkär men jag tycker jag ser riktigt bra ut och det kan ju aldrig vara dåligt eller hur? :-D

Just nu sitter jag och njuter av den kyliga kvällsluften som kommer in från balkongen...skönt efter dagens hetta, jag har nästan dött av värmen idag, jag är inte skapad för dessa temperaturer, ge mig en normal svensk sommar med 20 grader närsomhelst...så länge det inte blåser kallt är det den ideala temperaturen.

Ni bara måste lyssna på den här låten...sååååå bra :-D (åtminstone tycker jag det).

Godnatt allihopa!



Solbränd och i sockerkoma

Jag tål verkligen inte solen. Förr var det bättre, endera har jag blivit känsligare med åren eller så har solen blivit starkare...det sista mest troligt med tunnare ozonlager och allt. Hur som helst så bränner det rejält på min r6ygg, det blir inge mer sol för mig förrän på måndag.

Pommac och en påse lösgodis = sockerkoma...varför äter man alltid för mycket?

Har hittat en jättebra låt...surprise! "Lost in space" med Avantasia...jag kan inte få nog av rockballader.

Åt en liter jordgubbar efter middan...har dessutom 5 vaniljmunkar i kylen, ska nog sätta tänderna i en sån för att spä på mitt sockerkoma senare. Ganska bra att vara ensam hemma egentligen...man behöver inte dela med sig av godsakerna :-D

Nåja, ska kanske in på stan imorgon och träffa en kompis...förhoppningsvis blir det mjukglass!



Tid för musik...

Det är faktiskt ganska skönt att vara ensam hemma så här på kvällen. Man får lite ostörd tid att bara sitta och lyssna på musik. Här kommer lite tips på bra låtar :-)

"Don't say a word" och "Paid in full" med Sonata Arctica, "Lithium" och "Everybody's fool" med Evanescence, "While your lips are still red" med Marco Hietala och Tuomas Holopainen, "The islander" och "Bye bye beautiful" med Nightwish och "Mother Earth", "Memories", "Ice Queen" och "The Howling" med Within Temptation.

Till sist så vill jag att min älskling ska lyssna på den här låten (ni andra får ju också lyssna på den om ni vill för den är jättebra) för texten uttrycker väldigt bra hur det känns för mig när vi är ifrån varandra. Puss på dig!

Som ni ser blev det bara metal ikväll men det är ju så jävla bra...om man får uttrycka sig så :-D

Godnatt allihopa!



Lat!

Usch vad lat jag känner mig. Det finns en miljon saker jag skulle kunna göra här hemma men jag orkar inte ens diska. Synd att det inte är strandväder ute annars hade jag legat på stranden nu med en bok :-) Förhoppningsvis blir vädret bättre imorgon.

Nu ska jag äta lunch. Lite rester från igår - fläskkotlett, färskpotatis och en jättegod tomat och basilikasalsa. Till fyra pers. behövs 6 tomater, 1 rödlök och 2 msk färska basilikablad. Skär tomaterna i små bitar, hacka löken och blanda det med hackad basilika, lite salt och peppar...hur gott som helst!



Ösregn :-(

Det verkligen vräker ner ute idag. Det är i och för sig bra för svampen att det kommer regn men lite trist är det. Igår hade vi riktigt varmt och soligt, tyvärr så var jag ju tvungen att dela ut reklam så jag kunde inte åka till stranden, men jag fick ju njuta av solen ändå.

Imorgon bitti åker Krister ner till sin bror i Storfors. En vecka ensam hemma! Känns både kul och tråkigt. Det brukar vara roligt de första dagarna men sen kommer ensamheten krypande. Men det är ju skönt iaf att man fortfarande efter snart nio år saknar varandra när man inte är tillsammans.

Det blir nog lite städning idag, Krister ska dammsuga så jag tänkte ta och torka golven. Perfekt att göra sånt när det är dåligt väder :-)



Sol...

Ja lite sol har det ju blivit iaf...men inte så mycket värme. Jag låg och solade på Nydalabadet idag och höll på att frysa ihjäl...huh vad kallt det var! Det är någorlunda varmt i luften men det blåser svinkallt. Hoppas på varmare väder i fortsättningen.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Skulle egentligen baka men orkar inte, får göra det imorgon istället.

Imorgon ja...veckohandling och förhoppningsvis soligt väder så jag kan ta en tur till stranden. På onsdag har vi bjudit hit två kompisar på middag. Tänkte bjuda på en thailändsk måltid så håll tummarna för att det blir gott. Jag lägger ut recepten senare om det smakade bra.

Nästa tisdag åker sambon ner till Storfors för att hälsa på sin bror så jag blir ensam i en vecka. Hoppas det blir bra väder så jag inte behöver sitta inne hela tiden. Sen efter det så åker jag och mamma ner till Vänersborg för att hälsa på min syster, blir väl kring 31 juli tror jag...längtar!

Så nu vet ni vad som händer här ett tag framöver. Har ni några planerade semesterresor kvar? Eller ni kanske redan har varit på semester?

Jag har iaf lagt till lite rekommenderad läsning under "Recensioner" så skynda er och kolla om där finns något intressant...mer kommer jag lovar.

Kram!



Vill ha sommar!

Nu är jag less på vädret, vill ha riktig sommar med sol och 25 grader varmt. Inse att jag inte har kunnat vara på stranden än bara för att det är så kallt hela tiden. Trist tycker jag. Om vi alla skickar en önskan till vädergudarna om värme och sol kanske det funkar :-D



Cykeltur till Norrfors

I torsdags åkte ju mamma, jag, Krister och Vesa ut på en 4,2 mil lång cykeltur till Norrfors. Här kommer en liten bildberättelse.

Vi cyklade mestadels längs med Umeälven vilket var underbart för det är så fin natur där.

Sen var vi tvungna att ta oss över älven till andra sidan så vi gick över Notvarpsbron vid Baggböle/Klabböle. En riktigt hemsk bro som svajar...det faktum att man kan se rätt ner genom golvet gör inte det hela bättre.

Efter det kom vi till Klabböle och Umeå Energicentrum där man har kvar ett gammalt kraftverk samt flottningsgrejer.

Sen gick färden vidare till Norrfors och där åt vi middag och tittade på hällristningar. Dessa föreställer en människa, båtar och älgar.

Sedan cyklade vi vidare (på väg hem nu) till Brännlands värdshus där vi tog en fika och tittade på jättegrytorna vattnet har urholkat nere vid älven.

Sen stannade vi vid Baggböle herrgård och Arboretum Norr där vi gick i skogen och tittade på exotiska träd och buskar. Mamma tyckte det var jätteintressant. Dom har även en Buddhastaty där inne i en "bunker", bilderna därifrån blev tyvärr inte så bra. Jag ska fråga mamma om hennes blev bättre så kanske ni kan få se Buddhan iaf.



Kolla in!

Ett kort litet ord bara. Kolla in recensionssidan för jag har lagt in några recensioner där nu. Ska även lägga till en lista på böcker som jag inte kommer att recensera men som jag rekommenderar er att läsa. Den kommer att finnas under alla recensionerna, ska fixa den så fort som möjligt.

Imorgon kommer jag att lägga in bilder från vår cykeltur igår...gissa om jag var trött när vi kom hem! Ca 10 timmars cykling...ok inte non stop men ändå, 4,2 mil är faktiskt rätt långt...men kul hade vi iaf.

Ha det!



Svärmor hem...mamma hit...

Ja här får man ingen ro inte. Imorgon åker svärmor hem men bara några timmar senare kommer mamma och Vesa hit. På torsdag ska vi cykla till Norrfors som ligger ca 14 km utanför Umeå och titta på hällristningar. Vädret ska tydligen inte bli det bästa men det uppvägs ju av det goda sällskapet. Det blir några stopp både på vägen dit och hem för att titta på lite annat också, bilder kommer förhoppningsvis iaf...jag ska försöka att inte glömma kameran. Det blir iaf en rejäl cykeltur, sammanlagt 4,2 mil så det kommer att ta hela dagen.

Jag har fixat till det så fint på balkongen nu men jag tänker inte lägga ut någon bild förrän det blir lite sol, det är ju så grått och tråkigt nu. Bilder på lägenheten kommer också snart jag lovar.



Sommar på sidan!

Lite sent omsider har jag ändrat temat på sidan till sommar. Har inte riktigt haft tid att göra det förut men nu är det gjort i alla fall. Vad tycker ni? Bakgrundsbilden är tagen på midsommar hos mamma, finfin utsikt över Bollsta.

Jag har även lagt till en ny sidan. I menyn till vänster finns nu en knapp som heter Recensioner. Där ska jag lägga in recensioner på böcker jag läst och filmer jag sett. Ni kan även själva få recensioner publicerade där. Bara mejla dem till mig så fixar jag det.

Jag har för enkelhetens skull lagt in lite kontaktinformation längst ner på sidan "Om Mig" om ni vill kontakta mig.

Kram!



Här kommer bilder!

Jag hittade kameran och batterierna är laddade så här kommer de efterlängtade bilderna...nej inte på lägenheten utan de från midsommarhelgen...lägenhetsbilderna kommer senare.

Vi var ju som sagt hos mamma i Midsommar. Här är vi alla på midsommarafton ute på altanen. Brorsans kompis "Goran" var jättegullig och tog kort på oss andra. Brorsan försökte först men eftersom han är ett pucko (hans egna ord) kunde han inte med kameran, "Goran" insåg sen att han iaf inte är ett pucko för han klarade nämligen av att ta kort :-)

Brorsans katt är på grönbete den här sommaren hos mamma och hade det så här skönt.

Mammas katt Safir föredrog att ligga utomhus.

Brorsan och min kära pojkvän hade det lite väl skönt tycker jag.

Och här kommer de obligatoriska Midsommarblomsterna, jag är riktigt stolt över den här bilden.

Och som sagt...bilder på lägenheten kommer snart.

Kram på er!



Regn...

Jag var in till stan idag igen och blev regnad på på vägen hem :-( Jag kommer säkert bli sjuk för igår när Krister och jag cyklade hem från stan regnade det också...jag blev genomblöt och kall och kände mig allmänt eländig...tyck synd om mig snälla :-)

Jag var in en sväng på Coop Forum på vägen hem och köpte jordgubbar, gul och grön kiwi och physalis. Tänkte göra en fruktsallad av detta till efterrätt ikväll. Ni ska bara veta vad jordgubbar och kiwi passar bra ihop, det ser snyggt ut och smakar mums.

Just nu håller jag på att tvätta, senare idag ska jag dammsuga och om det slutar regna ska jag tvätta åtminstone ett fönster. Semester...my ass! Man jobbar ju mer när man är hemma än vad man gör på jobbet.

Hade tänkt lägga in midsommarbilderna nu men kan inte hitta kameran...jag har väl förlagt den...ska genast ge mig ut och leta, den ligger nog någonstans under all bråte. Nåja, det borde ju bli bilder innan dagen är slut iaf...hoppas jag.

Jag återkommer senare idag.



Semester!

Eller egentligen arbetslöshet...men sak samma, jag ska ta det lugnt i juli iaf. Ska till arbetsförmedlingen idag och fixa ny handlingsplan, sen efter det ska jag shoppa på sommarrean. Krister kommer in till stan efter jobbet så vi ska titta på lite grejer tillsammans också. Funderar på att åka på ÖB och köpa en cafégrupp till balkongen, det skulle vara finfint att ha någonstans att sitta.

Jag har inte lagt upp några bilder från midsommar än...jag vet...men batterierna är döda i kameran så dom måste laddas först. Lovar på heder och samvete att jag ska fixa detta imorgon.

På fredag kommer svärmor hit...jag antar att det blir minst en tur till Myrorna? Det är bra för jag ska ändå dit med lite grejer som vi ska skänka.

Nu ska jag äta frukost och kolla upp när arbetsförmedlingen öppnar idag. Men först vill jag bara tipsa om två bra låtar. Vincent med Miss Blue, inse att han är Roger Pontares son(!) jag kan inte direkt se likheten men den finns nog där, men jag gillar iaf gunget i den här låten. Den andra låten är Amarula tree med Amanda Jenssen, otroligt häftig låt! Hon har cool röst.

Ha en bra dag allihopa!