Presenter till grannbarnen

Vi har ju haft födelsedagsbonanza här i grannskapet i december/januari med 4 födelsedagskalas på 6 veckor. Dom här stickade jag till grannbarnen (en 3-åring och en 5 åring) i födelsedagspresent. Det är alltid roligt att ge bort nåt användbart som man har gjort själv. :)
 
 
 Instagram

Jag finns numera även på Instagram för er som är intresserade av att följa min vardag i bilder. Där heter jag detnorrlandskaljuset. :)
 
 Testar att mobilblogga

Ja, då har man blivit med smartphone. Skyller på grupptrycket, jag kunde helt enkelt inte stå emot längre...hehe...
 
Nåja, idag har jag varit och handlat. Stackars Lucien skrek halva vägen hem för hon var så hungrig. Nu sover hon i alla fall, mätt och belåten.
 
Jag måste testa att lägga in en bild i ett inlägg via mobilen senare för att se hur det fungerar...mycket att lära sig...
 
 Bebisbyxor

Dom här blev verkligen klara i rätt tid, dom passar ju perfekt!
 
 
 
Jag har modifierat det här mönstret rätt mycket. Jag har omvandlat det till rundstickning för att slippa all montering, vilket betyder att jag har räknat om rätt mycket. Jag gjorde flätresåren slappare, d.v.s. att jag använde fler maskor än vad mönstret säger. Dessutom skippade jag axelbanden så det blev vanliga byxor istället för hängselbyxor. Slutresultatet blev i alla fall bra och garnet är underbart mjukt.
 
 Höstkoftan som blev en vinterkofta

Den här koftan har varit klar sen i mitten av december men har inte fastnat på bild förrän nu. Jag är grymt nöjd med den och den används flitigt.
 
 
Mönster: Alpenglühen av Isabell Kraemer
 
Mönstret var riktigt roligt att sticka och lätt att förstå. Garnet kändes lite stickigt från början, men nu tror jag att jag har vant mig för nu tycker jag inte att det sticks alls.
 
 Mammas svampvantar

Dom här stickade jag till min mamma i höstas, men dom har av någon konstig anledning inte visats upp här på bloggen. Det är mitt andra projekt med flerfärgsstickning och jag är mycket nöjd med dom. :) (På bilden ser den högra vanten ut att vara lite större, men det är bara kameravinkeln som gör att det ser så ut.)
 
 
Mönster ur Solveig Larssons bok "Vantboken - Solveigs vantar"
Garn: Kampes tvåtrådiga ullgarn
 
 1 månad

Tiden går så fruktansvärt fort! Lucien har hunnit bli en månad idag, imorgon börjar syskonen på förskolan igen och maken börjar jobba på onsdag.
 
 
 
 
 
 Grattis lilla skruttan!

Idag fyllde mellanbarnet två år. Helt otroligt att hon blivit så stor. Det blev kalas med grannbarnen och en maffig chokladtårta.