Sjukstuga

Snorig bebis, förkyld (läs döende) man och själv är jag lite småkrasslig. Tur att dom andra två barnen är friska iaf...peppar peppar ta i trä.Myströja

 
Mönster: il grande favorito av Isabell Kraemer
 
Oversizetröja för frusna lilla mig. Jag är väldigt nöjd med resultatet. Som vanligt är Isabell Kraemers mönster en fröjd att sticka efter. Inga krångligheter och allt väl beskrivet steg för steg. Kan hända att det blir fler sådana här tröjor framöver, men kanske i ett tunnare garn. Färgen syns bäst på det första fotot.
 
 Quorngryta med bulgur

Grymt gott!
 
 
4-5 port.
 
½ påse quornbitar
1 hackad lök
1 slantad morot
3 hackade vitlöksklyftor
1 stånd broccoli (stjälken skivad, toppen delad i buketter)
500g krossade tomater
ca 3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
minst 1 msk paprikapulver
minst ½ msk chilipulver
salt, svartpeppar
bulgur
 
Fräs lök, vitlök, morötter och broccolistjälkar några minuter i en gryta. Pudra över paprikapulver och chilipulver och låt det fräsa med. Häll på tomatkross, vatten och buljongtärning. Låt grytan koka i ca 15-20 minuter. Lägg i broccolibuketterna när det återstår 6 minuter av koktiden. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer paprikapulver och chilipulver. Servera med bulgur.
 
 Tofflor

Äldsta dottern ville ha likadana tofflor som jag har fast rosa, så då var det ju bara att sätta sig och sticka henne ett par.
 
 
 
Mönstret är för vuxna men det var inte speciellt svårt att räkna om till att passa en 4-åring.
 
 Grymt bra!

 Nya skor

Igår var jag in till stan för att försöka hitta ett par nya vinterskor...jag hittade TVÅ!
 
 
Dom svarta ska jag ha som oömma leka-i-snön-med-barnen-skor. Dom gråbruna funkar finfint som promenadskor. 349 spänn totalt blev det, båda var på rea. Sjukt nöjd! :-)
 
 Lekande ekorrar utanför fönstret

När jag kom hem efter att ha lämnat barnen på förskolan höll dom här söta små ekorrarna på att jaga varandra i skogen utanför vårt vardagsrumsfönster. :) Självklart lyckades jag spela in videon åt fel håll. Men efter lite research kunde jag vända på den så man inte behöver få nackspärr när man tittar på den. :-p
 
 
 
 En liten sak...

...ett mysigt fodral till min telefon.
 
 
Improviserat mönster.
Garn: Järbo Raggi