Framsteg

Vi har tagit några jättekliv här hemma. Selina är numera blöjfri både på dagarna och på nätterna...min stora flicka! Vida kan vända sig både från mage till rygg och rygg till mage...tänk att hon är 4 ½ månad(!), tiden går så fort.

Jag var hos optikern igår och provade ut endagslinser och fick samtidigt reda på att glasen till mina glasögon numera bara kostar en tredjedel av vad dom brukade göra...kanske dags att börja fundera på att skaffa ytterligare ett par glasögon. :-)

På fredag kommer vår nya säng, sängbord och två bokhyllor från IKEA...yay! Ska bli grymt skönt att äntligen få en ny säng. :-D

Imorgon ska jag och Vida in till stan när Selina är på dagis. Måste komplettera sommargarderoben för barnen och kanske nåt till mig själv också.

Nu ska jag slappa i soffan, slötitta på tv och sticka på ett par raggsockar.

 




...

Allt känns bara pest idag...till råga på allt är det soligt och fint ute vilket gör att man känner sig pressad till att gå ut och leka med barnet i sandlådan...blä! Skulle mycket hellre ha en regnig dag när man bara kan dra täcket över huvudet och sova. Två dagar med brännbollstittande och nära nog ensamansvar för barnen har tydligen gjort sitt.

Så...nu ska jag slappa i soffan för middagen är avklarad och det är inte min tur att lägga barnen. Blir nog en hel del stickning ikväll och det kanske får mig på bättre humör.





Mössa till Vida

Jag stickade den här mössan till Vida för några dagar sedan...men den blev för vid och för kort...så det blev till att sticka om den. Men nu passar den bra. Det kommer en bild när hon har den på sig senare (hon sover just nu). Kunde inte låta bli att virka en liten blomma också. Första gången jag virkar sen mellanstadiet...tur att det var ett lätt mönster. :-) Mössan är stickad i en otroligt mjuk bomull/bambu-blandning.





Våren är här!




Vitlökskyckling med kålfräs

Lagade till Vitlökskyckling med kålfräs, örtbuljong och rostad tomat idag. Gud så gott det blev! Så jag kände att jag bara MÅSTE dela med mig av receptet (i länken ovan). :-)





Glada barn!

 

 

 

 




Vidas byxor

Efter några månader i en påse har jag äntligen tagit mig för att tvätta och blocka Vidas byxor. Förhoppningsvis kan hon ha dom till hösten.





Soliga söndag

Förmiddan spenderades med döttrarna på en lekpark medan maken tränade brännboll. Jag har hunnit med att sy i fodret i min stickväska (bild kommer så fort jag har fått tag i ett par passande handtag) och jag håller tummarna för lite sticktid nu i eftermiddag...men först ner i tvättstugan.




Lite kreativitet

En bild på mina halvvantar som jag gjorde färdiga förra helgen.


Min spetssjal växer sakta men säkert. Det känns fortfarande konstigt att sticka i så tunt garn men man vänjer sig.






Byte

Jag har anmält mig till ett garnbyte hos Stickamera. Ska bli mycket spännande att se vad man får...och att bestämma vad man själv ska skicka.





Gaaahhhh!

Varför är det så svårt att ta sig tid att ta kort på stickade alster? Skärpning!

Har samma problem med dammsugning...





Måndag igen...

Soligt och fint är det ute så jag ska ta med mig döttrarna ner på Coop idag för veckans handling, ska in en sväng på KappAhl också och köpa trosor till Selina.

Om jag orkar ska jag ta en sväng med dammsugaren sen i eftermiddag...annars får det vänta till imorgon.

Stickning då? Jo jag håller på med ett par halvvantar till mig själv...blir väl en bild snart skulle jag tro. Sen ska jag lägga upp för ett par raggisar i storlek 42-43 och även börja på en spetssjal till moi. Jag har köpt garn till en klänning till Selina också så ska börja med den sen när sockarna är klara...ingen brist på projekt här inte. :-)





Sött värre!

Vida har blivit väldigt verbal nu på sista tiden.


Idag var första gången hon pruttade med tungan och det måste man ju föreviga. :-)


Gullungar.





Presenter!

Tre par sockar till mina syskonbarn.

Ett par pyttiga till den pyttigaste. :-)


Ilia ville ha ett par svartvita.


Hendrik ville ha ett par "tomtesockar".





Resan

Här kommer lite bilder!

Jag tillsammans med Vida, Hendrik och Selina hemma hos syrrans svärmor.


Ilia och Selina.


Tänka sig att maken kan hantera TVÅ bebisar samtidigt...duktigt!


Selina på studsmattan.


En glad liten Anton.


Alla kusinerna.


Mamma med alla sina barnbarn.


Hon kan också klara av två bebisar på en gång. :-)


Krister hjälper Hendrik med läxan.


Majbrasa!


Det är trevligt med valborgsfirande tycker vi.





Hemma igen!

Igår kom vi hem från våran "minisemester". Bilder kommer såsmåningom.

Blåsigt men soligt är det idag...riktigt skönt faktiskt för det blåser inte speciellt kallt.

Blev bara en snabbis det här för nu ska jag fixa kycklingwok. :-)