Ensamma igen...

Då har allt folk åkt hem, vad tyst och lugnt det blev. ;-) Det blev städning efter dom sista åkt, otroligt vad det blir skitigt på golven när man är många. Det har varit roligt att ha alla här i alla fall. :-)
 
Imorgon ser jag fram emot en lugn, ledig dag tillsammans med familjen.
 
 



Spelkväll!

Idag/kväll blir det brädspel och bastu för karlarna...själv ska jag vara "barnvakt". Nåja...det är ju mysigt det också. Det blir pizza på den lokala pizzerian till middag så jag slipper ju laga mat i alla fall. :-)
 
Glad Påsk på er!
 
 



Folk!

En lugn helg har helt plötsligt blivit...ehh...inte så lugn. Makens tre syskon plus en av mina brorsor har helt plötsligt ockuperat vår soffa. Nåja...nästa helg kanske blir lugn?
 
Trevligt är det iaf trots allt ståhej. :-)
 
 



Tveksamt...

När jag skulle lämna Vida på förskolan idag hade alla fröknarna på hennes avdelning klätt ut sig till påskkärringar. Vida tyckte inte alls att dom såg pålitliga ut och parkerade sig i mitt knä. Men när en av dom hade tvättat av sig sminket så var det inga problem alls och hon sträckte genast ut armarna. :-)
 
Man kan inte lita på påskkärringar...
 
 



Påsk?

Det känns verkligen som om påsken har smugit sig på i år. Jag har i alla fall lagt in sillen idag och imorgon ska jag griljera skinkan. Jag hade tänkt mig ett litet minipåskbord till lunch på fredag och sen lammstek med potatisgratäng till middag. Ja...påsken blir på fredag för oss för maken har bjudit hit en massa troll som ska spela spel på lördag. Nåja...tur att man är flexibel. Det ska bli skönt med långhelg i alla fall. :-)
 
 



Fisk!

Haha...ja det är bra roligt när barn inte kan säga R. :-) Selina och jag pratar om att pappa är sjuk (magsjuka):
 
Selina: Men jag är också sjuk...
 
Jag: Nej det är du inte, men du kan ju gå och lägga dig i soffan med pappa och se på TV, för det kan man ju göra även fast man är frisk.
 
Selina: MEN JAG ÄR INTE FISK!!!
 
:-D
 
 



Energilös...

...urk...hatar när man känner sig så här orkeslös. Tur att det är kväll så man bara kan dega i soffan. :-)
 
 



Makens vantar

 
Sticknördfakta
 
Mönster: Eget ur huvudet
Stickor: 5,5 mm och 6 mm
 
Varma och gosiga vantar...näst på tur? Ett par såna här till lilla mig. :-)
 
 



Mormormys

Idag har vi åkt rutschkana, pulka och åkmatta, byggt med klossar och gått på promenad. Barnen har verkligen myst med sin mormor. En lyckad dag helt enkelt. :-)
 
 



Yay!

Selina och Vida är mycket nöjda...mormor är här! Ja...jag är ju nöjd också såklart. Det blir en härlig helg med god mat, trevligt umgänge och pulkåkning. :-D
 
 



Stackas liten...

...Vida har fått feber. :-( Hoppas att den försvinner tills imorgon och att ingen annan blir sjuk.
 
 



Duschad

 
Snuttis tjurar under bordet...hon tycker vi var mycket elaka som duschade henne...nu måste hon ju tvätta HELA sin päls IGEN!
 
Hon har tydligen blivit för tjock för att kunna tvätta sig på ryggen så en dusch kändes nödvändigt...jag tror inte hon håller med oss... ;-)
 
 



Glädjande besked!

Jaaa! På fredag kommer mamma och hälsar på med sin man. Vi har inte träffat dom sen jul så det ska bli riktigt roligt. Selina har saknat sin mormor och vill helst att hon ska komma NU. :-)
 
Vida hade sin första riktiga dag på förskolan idag och allt hade gått hur bra som helst. Hon är tydligen ett väldigt tryggt, nyfiket och glatt litet barn vilket ju är jätteroligt att höra. :-)
 
 



Gaaaahhhh!!!!

Vida är verkligen i sitt esse idag. På mindre än en halvtimme har hon:
  • lyckats riva ur en låda med spel ur makens spelskåp, det blev dominobrickor över hela golvet samt en massa MIG-kort utspridda överallt
  • plockat porslin ur vitrinskåpet
  • ätit kattmat
  • kastat klossar i badkaret
  • rivit ut barnfilmer ur bokhyllan
  • spritt ut makens playstation-spel på vardagsrumsgolvet
  • plockat ur lådan med platsfolie, grytlappar och fryspåsar i köket
Åtgärder: Satt datastolen framför lådorna i spelskåpet, en pall framför vitrinskåpet, flyttat playstation-spelen högre upp, stängt dörren till badrummet, ställt upp kattmaten på diskbänken, hittat nåt ofarligt för henne att göra...just nu äter hon på en vibrerande ryggmassagegrej...som självklart slutade fungera just nu så nu sliter hon musmattan från mig istället...får hitta nåt annat då...
 
 



Skön söndag

Efter att ha spenderat förmiddagen med att städa skrubb och sovrum så lyckades faktiskt maken få med mig ut en stund tillsammans med barnen. Det blev en tripp till pulkbacken med pulka och åkmatta. :-)
 
Pappas solglasögon är hårdvaluta!
 
 
Selina hittade en enorm snögrotta.
 
 
 
 
 



Städat och bakat...

...det är vad jag har gjort idag. Man måste ju passa på när man för en gång skull känner för att göra't. :-)
 
Inget annat att rapportera tyvärr så jag återgår till mitt spelande.
 
Ha en härlig lördagkväll allesammans!
 
 



Ensamma igen...

Jahopp...då har inneboende bror flyttat till egen lya. Känns lite konstigt att kunna använda gästrummet igen. Jag kommer sakna att ha honom här.
 
Jag tror jag håller på att bli lite sjuk, kliar i halsen hela tiden. :-( Håller tummarna för att det inte blir värre än så här, jag har ingen lust att bli sjuk.
 
Nej, nu ska jag roa mig en stund och sen sova.
 
 



Mössa igen...

Det har blitt många mössor nu senaste tiden, men lugn...framöver blir det nog mest vantar. :-)
 
 
Usch för vinterblek hy...nu vill jag har sommar!
 
Sticknördfakta:
 
Mönster: Bliss
Garn: Drops Nepal oliv
Stickor: Rundstickor 4,5 mm och 5,5 mm
 
Enkelt mönster, härligt garn, jättefin mössa! :-D
 
 



Jaha...

Orkeslösheten håller i sig. Men jag har iaf dammsugit idag...en liten seger att fira? Chokladtårta och Zeunerts påskmust...mmmmm...
 
 



Motivation saknas

Gud så trist det är när man inte känner för att göra nånting. Jag tog fram min nystickade mössa och knapparna som ska sys fast på den...sen försvann motivationen så den får vänta till imorgon. Jag känner inte för att sticka och inte för att läsa...kanske ska krypa ner under täcket och sova? Fast det känns trist det med... :-(
 
 



Tillbaka till vardagen...

Vida har påbörjat sin andra (och sista) inskolningsvecka på förskolan. Allt går så bra, hon bryr sig inte alls när jag går iväg. :-)
 
Dagen har ägnats åt småplock här hemma. Jag tänkte ge mig på att städa bokhyllorna i vardagsrummet, men hade inte tillräckligt med motivation helt enkelt, så det får bli någon annan dag.
 
Kvällen kommer att spenderas i soffan framför tv:n med en stickning i knät och en Zeunerts påskmust i handen...eller...mestadels på bordet för annars blir det lite svårt att sticka. ;-)
 
 



Lek :-)

 



Mello

Fel låt vann!!! Eller, nja...den duger väl, men hade hellre sett Ralf Gyllenhammar eller State of Drama som vinnare. :-)
 
Nåja, nu blir det sängen, imorgon står städning på schemat.
 
 



Vid lunchbordet idag...

...jag äter två ägg...
 
Selina: Ska du äta mer?
Jag: Nej, jag är mätt nu, jag har ju ätit två stycken.
Selina: Jaa...nu har du två ägg i brösten!
 
Vart får hon allt ifrån???
 
 



Beautiful creatures av Kami Garcia

Ethan Wate bor i en liten stad som heter Gatlin i södra USA. En stad där inget förändras, där dom som inte lyckas ta sig därifrån efter studenten blir kvar. Ethan är fast besluten att ta sig därifrån. Men så en dag förändras något, en ny tjej börjar i hans klass, en tjej som kommer att förändra allt. Lena är inte som alla andra och det är inte bara på grund av att hon är systerdotter till stans enstöring, Macon Ravenwood, en man som alla hatar. Det vilar en förbannelse över Lena, kommer dom kunna bryta den innan det är för sent?
 
Jag hade inga speciella förväntningar på den här boken, jag ville mest läsa den för att se om det är värt att se filmen sen...det är det! Jag gillade verkligen boken. Karaktärerna berör och storyn suger tag i en och vägrar släppa greppet. Det här är en typisk "Monitabok", d.v.s. en kärlekshistoria med en övernaturlig twist. Det bästa av allt? Det finns tre böcker till i serien! :-D
 
 



Haha...

...så här kan man ju också sova...frågan är om det är så bekvämt???
 
 
 



Öronlappsmössan...

...som inte fick några öronlappar. Tyckte inte det behövdes då den sitter så bra över öronen ändå. :-)
 
 
Sticknördfakta
 
Mönster: Easy earflap hat
Garn: Järbo Raggi
Stickor: 5,5 mm
 
Mjuk och skön mössa, enkelt mönster. Den kommer att användas flitigt. :-)
 
 



Inskolningen har börjat

Det gick hur bra som helst idag på förskolan. Vida härjade omkring och lekte med allt och alla. Hon brydde sig inte ett dugg om mig, fortsätter det så här kommer det bli en enkel inskolning. Hon ville absolut inte gå hem, men tydligen var hon trött för hon somnade på en gång när vi väl kommit innanför dörren. :-)
 
 



Inskolningsdags och söndagkväll

Imorgon börjar lillskruttan på förskolan! Det ska bli spännande att se hur hon hanterar det. Vi kommer bara vara där en timme så det är ju verkligen en mjukstart. :-)
 
Ikväll blir det stickning, Morden i Midsommer och till sist läsning i sängen. :-)
 
 



Läsning

Just nu läser jag Beautiful Creatures av Kami Garcia. Återkommer med recension när jag läst klart. Måste skynda mig, den ska återlämnas till bibblan imorgon. Kan iaf säga att hittills (har en fjärdedel kvar ca) har den inte gjort mig besviken. :-)
 
 
 



Uggletröjan

 
Sticknördfakta
 
Mönster: Owls av Kate Davies
Garn: Drops Andes i natur
Stickor: rundstickor 6,5 mm (80 cm och 100 cm lång), 7 mm (80 cm och 100 cm lång)
 
Jag är grymt nöjd med den här tröjan. För att vara den allra första tröjan jag någonsin stickat så är resultatet över förväntan. Om jag någon gång bestämmer mig för att sticka en till sån här så ska jag definitivt använda ett tunnare garn för den är verkligen varm. :-)