Valborg

Inget Valborgsfirande för oss ikväll...vi sitter hemma istället. Imorgon bär det av hem till Bollsta för min del. Vi ska bränna majbrasa imorgon så jag får vara med på den...yay! Det ska bli så kul att komma bort ett tag. Jag kommer hem igen på söndag så det blir inga inlägg förrän tidigast måndag. Jag ska försöka ta lite bilder nu när jag är hemma och lägga ut här sedan.

Om ni gillade filmklippet om den hungriga katten kommer ni att uppskatta det här också..."Let me in".

Ha en trevlig helg allihopa!



Helg!

YES! Äntligen helg...den här veckan har faktiskt gått rätt fort och det är ju bra. Nästa vecka ska jag bara jobba måndag till onsdag. Torsdag är det ju röddag så då ska jag åka hem till mamma. Jag ska vara ledig på fredag så jag stannar till söndag. Krister kanske också ska åka hem, men han har inte bestämt sig än.

Det här fick jag av syrran igår..."Hungrig katt"...såååå gullig, uppför sig ungefär som Snuttis (våran äldsta katt) på morgonen. Ni måste bara titta på den!

Nu ska Krister och jag ner i källarn och försöka få lite ordning...



Bror och mat

Ja då var provlagningen av mammas recept som jag skrev om igår genomförd. Brorsan tyckte det var gott...surprise! Han gillar ju allt. Jag tyckte det var helt ok så jag ska mejla mamma senare och ge lite konstruktiv kritik.

Lägenheten ser hemsk ut just nu. Dammigt, grusigt och fullt med kartonger överallt. Sambon ska dammsuga imorgon så då blir det ju lite bättre iaf. Jag har sovmorgon imorgon, börjar inte förrän 12 och jobbar till 20. Ska nog ta och packa ner alla våra CD-skivor i en kartong då när jag ändå inte har något annat för mig. Det är ju bra om man får lite gjort :-)

Nästa vecka är det 1 maj och jag hade tänkt åka hem till Mo och hälsa på mamma. Mamma har tjatat länge på mig nu att jag ska komma hem och titta på de söta kattungarna som dom har. Blir ju perfekt att åka på torsdag för då måste jag bara ta ledigt en enda dag (fredag) och så stannar jag till söndag. Ska självklart hälsa på mormor också. Det är alltid kul att sitta och prata med henne över ett glas saft och lite kakor. Hon har så mycket intressanta minnen från sitt liv som är så kul att lyssna på.

Nu ska jag sova. Har varit ovanligt trött idag. Jag spenderade mestadelen av dagen åt att gäspa...nej jag skojar inte...jag har gäspat jättemycket idag, nästan så att jag har lite ont i käkarna. Hoppas jag kan sova ut lite imorgonbitti då så jag blir lite piggare.

Godnatt!



Dött...pah!

Herregud, här låter man bli att blogga på en vecka och då tror syrran att man har gått och dött...skaffa ett liv syrran! ;-P

Förra veckan var ganska stressig. Nu när jag jobbar 8 timmar om dagen måste jag börja prioritera lite och då kommer tyvärr bloggandet lite längre ner på listan är förut. Jag har ju haft mina rutiner, men nu har allt ställts på ända. Det kommer nog ta ett tag att omprogrammera sig och skaffa nya rutiner, men jag ska försöka bättra mig när det gäller bloggen. Några inlägg i veckan borde jag ju kunna få till ;-)

En sak som definitivt måste planeras in är flyttstädning. Det är snart bara en månad till vi ska flytta och vi har inte ens börjat än. Källarstädning är det mest akuta så vi börjar med det. Det skulle ju vara bra att få lite gjort varje kväll...men det är nog alltför optimistiskt.

Mamma har gett mig ett egenkomponerat recept som hon har gjort för en svampkurs hon går. Nu vill hon att jag ska provlaga det och ge feedback. Jag lyckades värva brorsan och hans rumskompis till att dela detta äventyr med mig så nu får mamma lite fler utlåtanden än vad hon trodde att hon skulle få. Imorgon ska jag provlaga hade jag tänkt...är det gott kanske jag ber henne om lov att lägga ut receptet här på hemsidan.

Nu ska jag laga mat innan Krister kommer hem. Det blir paprikagryta från frysen så jag ska genast sätta på riset. Sen efter maten ska jag se till att få med mig Krister på en promenad, solen skiner så fint så det måste man ju njuta av :-D



Första praktikdagen

Vill ni höra hur min första dag på praktiken har varit? Hoppas det för jag tänker berätta i alla fall. Jag började kl. 10 och fick direkt en visning av biblioteket. Sen fick jag lära mig grunderna i hur bibliotekssystemet fungerar. Under dagen har jag fått låna ut och lämna igen böcker samt ställa upp böcker på hyllorna för att lära mig vart saker och ting ska vara. Jag är jättetrött för jag är inte van vid så här mycket stimulans men efter en vecka borde jag vara van så jag får ha det målet i sikte. Imorgon börjar jag kl. 8 så jag ska gå och lägga mig efter jag har bloggat färdigt.

image18I lördags var Krister och jag på Jysk för att titta på bäddsoffan vi funderar på att köpa. Den var bra tycker jag, Krister tycker den var lite hård att sitta på men för min del gör det inget. Vi hittade en skinnfåtölj med "glidefunktion" och tillhörande fotpall som Krister tyckte vi skulle köpa. Jag är ju inte speciellt impulsiv av mig men jag gick med på det så vi köpte två stycken. Dom är jättesköna! Nu ska vi bara göra oss av med tvåsitssoffan och den gamla fåtöljen. Vi köpte även två gästtäcken och kuddar för en billig penning. Bra att ha fräscha sängkläder när det kommer folk att hälsa på.

image19Den här bilden tog jag på Mimmi när vi skulle renbädda sängen. Krister hade lagt täcket i en hög i fotändan av sängen och hon hade bäddat ner sig så bra att bara huvudet syntes. Gulligt va?!

Nä nu ska jag lägga mig och läsa lite tror jag och sen ska jag definitivt sova så jag orkar lära mig en massa imorgon också.

Godnatt allihopa!



Lat

Jag har inte gjort något vettigt idag, bara stickat, läst och spelat och ändå är jag trött. Man blir faktiskt mer trött av att inte göra någonting än vad man blir av att faktiskt ha något vettigt att göra. Beror nog på att man blir lite uttråkad och man misstar det för trötthet.

Imorgon blir det lite städning, också hoppas jag på bra väder så att jag och sambon kan gå ut och gå lite...helst en ganska lång runda. Krister funderade på att börja med källaren men jag vet inte om jag vill. Jag ska ju dammsuga och torka golven imorgon så jag tycker det räcker för min del. Men han får ju städa hur mycket han vill i källarn ändå.

Just nu väntar jag på att Krister ska komma hem. Han är på nåt någonstans och kommer nog inte hem förrän senare, men jag saknar honom, har inte sett han sen imorse och då var jag knappt vaken :-( Nåja, jag ska väl fortsätta läsa, jag läser "The great hunt" av Robert Jordan, vilket är bok två i serien "The wheel of time" ...sååå spännande, man kan knappt lägga ifrån sig boken.

Ha en riktigt trevlig helg allihopa!



Ingen vila...

Idag ska jag in till stan och hämta papperna hos bibliotekschefen som hon har skrivit på, sen ska jag till Ams och lämna in dom till min handläggare. Det blir nog buss idag med känns det som. Det snöar och blåser, men vi får väl se hur det blir, om det inte snöar kanske jag cyklar.

Efter jag har varit på stan ska jag till Coop på vägen hem och köpa lite godis och annat vi vill ha inför helgen. Vi brukar göra det på lördagar men när jag ändå ska åka förbi är det ju dumt att vänta.

Sen när jag kommer hem ska jag sticka litegrann. Måste ju fortsätta på syrrans födelsedagspresent så den blir klar nångång. Nån dag ska jag ta med mig Krister och gå på Jysk. Måste se om bäddsoffan vi kanske ska köpa finns inne så vi kan se i verkligheten hur den ser ut, inte bara i en katalog.

Jag måste väl åka hem till mamma också nångång snart. Dom har ju två små kattungar som jag måste se...älskar kattungar! Mamma har tjatat på mig länge nu att jag ska åka hem så jag får väl ge med mig.



Praktik

Jag ska börja min praktik på måndag och den kommer att pågå fram till den sista juni om jag inte lyckas få ett jobb innan dess. Jag har höga förväntningar inför starten så jag hoppas att jag kommer att få lära mig mycket och att detta kan leda till att jag lyckas få ett jobb sen. Nu ska jag bara njuta av ledigheten innan allvaret börjar, har ju några lugna dagar kvar.

Idag ska jag göra paprikagryta till middag. Är såååå sugen på det så det ska bli otroligt gott att äta sen. Sen håller jag fortfarande på med min systers födelsedagspresent. Ska försöka göra den klar den här veckan för det har ju gått en tid sen hon fyllde år. Sen ska jag bara skicka den till henne...hoppas hon blir glad. Lägger ut en bild sen när jag är färdig. (Haha...märkte att det blev mycket "sen" i det här stycket, men jag orkar inte omformulera så det får duga ändå.)

Vintern har kommit tillbaka. Det är vitt på backen och det har börjat bildas drivor eftersom det blåser ganska mycket. Temperaturen ligger kring -1, -2 så det är ju inte slaskigt iaf vilket är skönt. Men jag hoppas att det inte blir slaskigt till helgen. Jag blir så blöt om fötterna då när jag delar ut reklam.

Jag har lagt ut ännu lite fler recept. Det är väl lika bra att hålla igång när man väl har börjat ;-)



Nya recept

Nu har jag lagt in lite nya recept...nu du svärmor har du lite mer att dregla över ;-)



Yay!

Praktikplats fixad på Ersbodabiblioteket! Bara det formella kvar. Ska in till stan på Ams imorgon för att fixa papper, sen ska jag till chefen på stadsbibblan för att skriva på papper sen är det bara lite mer formella saker som hon ska fixa (andra chefer som ska skriva på) sen är det klart. Förhoppningsvis kan jag börja redan den här veckan! Glad glad glad...märks det?...näää!

Fick iaf reda på att jag inte klarade tentan på företagsekonomin så jag måste göra om den nästnästa helg...känns lite jobbigt men det ska nog gå bra...det kan ju inte gå lika dåligt som förra gången iaf. Den andra tentan är inte rättad än men jag hoppas att jag klarade den...håll tummarna! Den nya kursen har jag inte ens tittat på än så jag ligger redan efter, men än finns det tid.

Nej nu ska jag spela Sims 2 för jag måste ju belöna mig själv för att jag vågade ringa...det är viktigt att belöna sig själv efter man har gjort saker man tycker är jobbigt.

Kram till er alla!



Puh...snöstorm!

Jag sa ju imorse att det inte regnade även fast det var mulet...nåja...när jag skulle cykla till affärn så snöade det "småspik", såna där trevliga iskulor plus att det blåser rejält. När jag skulle hem så snöade det "lappvantar", jag var så här trevligt översnöad när jag kom innanför dörren...men det regnade ju inte... *ler sarkastiskt*

Tycker synd om min sambo som ska cykla hem i detta väder, han har dessutom motvind hela vägen. Men han får ju sin favoriträtt till middag iaf så han känner sig lite bätttre. Det blir nämligen svamprisotto idag.

Jag har lagt ut det receptet samt lite flera nu under receptdelen så det är bara att kila in och kolla där :-D



Ragga praktikplats

Idag håller jag på att ragga en praktikplats på ett bibliotek här i stan. "Ragga" ett otroligt fult ord tycker jag, jag ryser nästan när jag säger det...men kan inte komma på någon bra synonym just nu. Har några jobb jag ska söka också. Ett som tidningsutdelare, ett som barnskötare och ett som hotellpersonal över sommaren, alla här i Umeå. Är inte speciellt optimistisk men försöker hålla hoppet uppe.

Senare ska jag cykla till Coop och veckohandla. Vädret är mulet men det regnar ju inte iaf (peppar peppar ta i trä!). Ska försöka ta en svängom med dammsugaren också, min reklamutdelning i går lämnade lite spår efter sig i form av damm och grus.

image16Jag har kommit igång med läsningen igen...nej inte för kursen jag går utan den skojjiga läsningen. Jag har efter ca två månader lyckats läsa ut första boken i Robert Jordans fantasyserie "The Wheel of Time". Nu ska jag börja med andra boken och jag kan nästan inte vänta med att sätta tänderna i den!

Mor och dotter...verkligen...de är såååå lika varandra!

 
 
 
 
Helgen har iaf varit lugn. I lördags åt vi skagenröra och bakpotatis, sen stack Krister över till brorsan och spelade spel medan jag satt här hemma och spelade Sims 2. Igår reklamutdelning som vanligt.

Hur har eran helg varit?



Vacker vårdag...

Finfint väder ute, solsken och varmt...men jag måste sitta inomhus och plugga :-( Tycker lite synd om mig själv idag. Nåja...sambon kommer väl hem vid 4 så jag kanske kan få honom att följa med mig ut på en promenad, om vädret håller i sig det vill säga.

Har börjat fundera lite på när man ska börja packa...vi ska ju flytta 1/6. Skulle behöva börja med källarn så vi kan få fram lite flyttlådor. Man kan ju börja packa allt som inte används till vardags. Har bara flyttat en gång och då hade jag inte så mycket grejer. Nu är det lite annorlunda. Någon som har några bra tips när det gäller detta?

Vi är på jakt efter en bäddsoffa. Nu när vi kommer ha ett extra rum är det ju lika bra att fixa så att eventuella gäster har någonstans att sova.  Men det är svårt att hitta bra bäddsoffor till överkomligt pris. Vill helst inte betala mer än 2000 kr och de enda jag har hittat finns på Jysk och Ikea...problemet är ju att närmaste Ikea ligger i Sundsvall. Tycker det är lite dumt att det finns Ikeavaruhus i Sundsvall och i Haparanda men inte någonstans mitt emellan. Det är ju trots allt en bra bit mellan dom. Kan väl hoppas att dom bygger ett i Umeå eller Skellefteå...det skulle vara perfekt :-)

Igår installerade hyresvärden bredbandsuttag i lägenheten. Mycket spring, kablar och borrande. Katterna höll på att dö! Snuttis hade görmt sig längst in under soffan i vardagsrummet och vägrade komma fram, det tog en kvart efter att dom var färdiga innan hon vågade sig fram. Mimmi vet jag inte vart hon tog vägen...kunde inte hitta henne alls så hon hade tydligen hittat ett väldigt bra gömställe. Lurre brydde sig inte så mycket, han bara sov i sovrummet tills dom var klara.

Nej nu ska jag fortsätta att plugga. Ha en skön vårdag!



Hungrig...

Vill ha mat! Men jag måste ju laga den först...det är dagar som denna man önskar att man hade en privat kock. Ska göra tonfisksås och spaghetti...mums!

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen, jag ska försöka få tag i en praktikplats så jag kan få lite av den där högt eftertraktade erfarenheten. Ska se om jag kan få vara nere på biblioteket här på andra sidan gatan...nära och bra.

Jag har även varit på universitetsbibblan och lånat en massa böcker om företagsekonomi...ny delkurs nu om den mer praktiska sidan av bokföring och sånt.

Nej måste laga mat nu innan jag dör!

Ha det!



Grym låt

Måste bara tipsa er om en otroligt bra låt. Takida med låten Curly Sue (lite lågt ljud i klippet), grym låt men det som jag gillar mest är sångarens röst! Gud jag älskar mörka röster...så jävla bra! Låten får mig att tänka på min fästman...älskar dig så mycket!



Hektisk vecka!

Har fått ett "argt" mejl från min syster för hon tycker jag har tagit för lång tid på mig att blogga. Har faktiskt inte haft tid. Förra veckan hade vi folk här från söndag till fredag. Först kom Kristers lillebror med sin flickvän och på tisdagen kom mamma och min lillasyster. Det var lite svårt att få plats med alla men finns det hjärterum finns det stjärterum som man brukar säga.

Mamma och jag var ute och shoppade två dagar...det var hur kul som helst. Mamma köpte massor av kläder...riktigt snygga kläder. Jag hittade ett par mörkblå stuprörjeans på Gina Tricot, grymt sköna! Syster yster var med oss första dagen men blev less och ville hellre stanna hemma och spela dator andra dagen.

Vi var och hälsade på brorsan också. Det var egentligen meningen att min syster skulle sova hos honom men han hade så mycket skolarbete så han sa nej. Men vi umgicks iaf lite och satt och pratade ganska länge. Han kommer förresten hit med sin rumskompis imorgonkväll på middag, ska bli riktigt kul :-D

I lördags var det städning på schemat, annars latade vi oss bara och tog igen oss från en hektisk vecka. I söndags delade jag ut reklam i riktigt trevligt väder...lite blött på backen bara. Jag fick gå stora omvägar på vissa ställen för att hela gatan var en sjö...men det är ju sånt man får ta nu när våren står för dörren.

Igår var jag till tandläkaren och tog bort tandsten...usch vad hemskt...jag ska definitivt bättra mig med tandtråden så jag slipper göra om det.

Hur är det med er andra? Har ni haft ett trevligt påsklov?