Söndagsstickning

Efter att ha dammsugit hela lägenheten sitter jag nu och funderar på att sticka ett tag. Barnen håller på med sitt, maken torkar golv och jag tycker jag förtjänar lite sticktid. :-) Det ska bli en fuskpolo (ravelry-länk) till yngsta dottern.
 
 
 



Lördag

Igår sålde vi vårt gamla databord och monterade ihop vårt nya (mycket mindre) databord så nu finns det gott om plats i gästrummet. Idag blir det en tripp till Barnens Hus för att sätta sprätt på pengarna. :-)
 
Annars blir det en rätt lugn dag. Ska försöka hinna med lite stickning mellan varven. Jag har tre projekt igång och måste börja på ett fjärde. Det är en julklappsstickning, ett par sockar till mig och en fuskpolo till Vida. Det fjärde som måste prioriteras fr.o.m. nu är en present till min lillebror som fyller år om 12 dagar(!).
 
Ha en härlig lördag allihop!
 
 



Kycklinggryta

Härom dagen gjorde jag den här härliga kycklinggrytan, den kommer jag definitivt att göra fler gånger. Receptet kommer från boken "Alla tiders gryträtter: läckert och lättlagat steg för steg".
 
 
Receptet är för 4 port.
 
2 msk olja
1 kyckling, styckad i 4 delar
16 små hela lökar
3 stjälkar selleri, skivade
1 burk (400 g) kidneybönor, sköljda och avrunna
4 tomater, klyftade
ca 2 dl torr cider, eller hönsbuljong
4 msk hackad färsk persilja
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
55 g smör
12 skivor baguette
 
Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stor ugnssäker gryta och bryn kycklingdelarna 2 åt gången. Lägg dom på ett fat så länge. Stek lökarna gyllengula. Tillsätt selleri och fräs några minuter. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt bönor, tomater, cider (el. buljong) och hälften av persiljan. Krydda med salt och peppar och strö över paprikapulver. Lägg på ett lock och bräsera i ugnen ca 25 min. eller tills kycklingen är klar.
Rör samman resten av persiljan med smöret och bred det på brödskivorna. Stoppa in i ugnen ca 10 min. tills de är gyllene.
 
Servera!
 
 



Musikalisk?




En liten mössa

Jag kom på att Selina inte har nån höstmössa som passar, så jag hittade lite restgarn och stickade den här söta mössan i dubbel mosstickning. Vida skulle också behöva en mössa så det blir nog till att sticka en till henne också, fast i ett annat garn och en annan modell förstås. :-)
 
 
 



Grattis till lilla mig!

 
Ja då var man ett år äldre då...officiellt 30+...men mentalt så har jag aldrig gått över 25. ;-)
 
Idag ska jag fixa gardin i vardagsrummet, baka tårta, dammsuga och laga en god middag...utöver att ta hand om barnen...nå...gardinen är väl inte prio ett direkt...
 
Ha en trevlig dag allihopa!
 
 



Mormors äppelkaka

Igår bakade jag äppelkaka, min mormors recept. Saftig och jättegod!
 
 
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
ca 5-6 små äpplen eller 2-3 stora
kanel och strösocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, vänd dom i kanel och socker. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner mjölken. Rör ner blandningen i äggvispet. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord långpanna ca 30x40 cm. Tryck ner äppelklyftorna och strö över lite kanel och socker. Grädda ca 25 min, låt svalna under bakduk.
 
Enjoy!
 
 



Torrt...

...på bloggfronten just nu. Förhoppningsvis kommer jag igång snart igen. :-)
 
 



Tävling!

Visa Lisa har en tävling där man kan vinna ett kit med bok och garn, var med ni också vetja! :-)
 
 
 



Resa

Japp då var tågbiljetterna beställda, imorgon bär det av hem till mamma tillsammans med döttrarna. Krister får vara gräsänkling till på lördag. :-)
 
Nu ska jag sticka lite på Selinas mössa och sen ska jag packa.
 
 



Är med i utlottning!

Sticka - på landet lottar ut härvor av sitt eget garn, sjukt kul att ha egna får och spinna garn av ullen...det gillas! Jag är med i utlottningen, var med du också vetja! :-)
 
 
 



Inköp

Det känns som man är tillbaka på ruta ett när det gäller badrumsprylar. Eftersom vi har två badrum här så har jag idag varit och köpt en till badrumsmatta, en till duschstång och ett till duschdraperi, samt en ny strykbräda...en i bättre kvalité än den gamla som bara gick sönder hela tiden. :-)
 
Varmkorv och räksallad till lunch och sen en svängom med dammsugaren och moppen, sen är det nog dags att hämta dottern på förskolan.
 
...just det...jag tvättar också...grymt skönt att inte behöva boka nån tvättid utan bara tvätta när man känner för det. :-)
 
 



Flyttkaos...fast omvänt

Allt är flyttat, gamla lägenheten utstädad och nycklarna inlämnade. Just nu lever vi i kartongkaos, får se hur lång tid det tar innan allt är uppackat. :-(
 
Nu ska jag lägga upp fötterna på bordet och se på tv...det har jag förtjänat!