Böngroddsinfo!

Dags för ännu ett böngroddsinfo...men det börjar kännas lite konstigt att kalla den för böngrodden nu...det är ju faktiskt en bebis...

Idag går jag in i vecka 26 (25+0), bara 15 veckor kvar tills den lill* förhoppningsvis kommer ut. :-)

Babycenter 25 veckor

Jag känner mig redan stor och otymplig...vill egentligen inte tänka på att jag säkert kommer att bli dubbelt så stor innan det är över. Sen har jag fått svårt att sova, det är jättesvårt att komma till ro på kvällen så jag ligger vaken ett bra tag innan jag lyckas somna. Kanske ska börja kliva upp tidigare på mornarna så jag hinner bli ordentligt trött innan kvällen...

Nä, nu ska jag dammsuga, ta ur kattådorna, vattna blommor och packa min weekendväska så allt är färdigt innan vi åker ikväll. Ska nog ta mig en promenad i det vackra vädret också.

Ha en härlig Valborgshelg allihopa!



Snart Valborg

1:a maj närmar sig med stormsteg, snön är nästan helt borta och jag såg faktiskt en liten koloni med tussilago i en solig sluttning tidigare i veckan. I år, precis som förra året blir det en liten tripp till Mo för valborgfirande. Det var inte planerat men blev så ändå. Vi åker imorgonkväll och kommer hem igen på söndag.

Här har ni min lilla plantskola. :-) Blomman för dagen, Månvinda, Klockranka och tomater. Det enda som saknas är mina luktärter, men dom ska sås nu till veckan hade jag tänkt. Jag har varit tvungen att plasta in plantorna för vår trevliga lilla katt Snuttis har fått för sig att dom finns till för att hon ska äta på dom...

Vi har inhandlat spaljé till balkongen som alla härliga klätterväxter ska få klättra på. Nu ska jag bara hitta en bra kruka till dom. Den måste vara rymlig för att alla ska få plats, men samtidigt liten nog för att kunna klämmas in mellan räcket och utemöblerna...kan bli klurigt...



Inge vidare...

Jag mår inge bra idag. :-( Tung i huvudet, extremt trött och allmänt nedstämd. Tur att det är helg snart så jag får ha min älskling hemma ett tag. Ska ta och äta lite lunch, får se om jag mår bättre senare så kanske jag ska damma av tv-möbeln. Måste gå ut med soporna också...suck!



Vill ha!!!

Jag vill ha den här glassmaskinen från Philips, den finns på Clas Ohlson. Vill så gärna kunna göra egen glass och sorbet utan att behöva frysa, röra, frysa, röra...

Vad säger du älskling? Det låter väl bra? Snälla... :-)



Ny vecka :-)

Nu har jag gått in i vecka 25 av graviditeten (24+0) och det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 24 veckor

Igår kväll sparkade bebisen så mycket att jag var orolig att jag inte skulle kunna somna...men den lugnade ner sig efter ett tag som tur var. Min hudlotion är slut...jag duschade igår men kunde inte smörja in mig...jag trodde jag skulle klia ihjäl mig! Jag måste definitivt skaffa ny lotion...

Idag har jag dammat och städat ur bokhyllorna i vardagsrummet...gud vad mycket damm som har samlats sen jag städade sist. Det faktum att jag inte kommer ihåg när förra städningen skedde är ett tecken på att det nog var länge sen...men nu är det fint och rent iaf. :-D Nu måste jag bara hitta nåt bra ställe att lägga allt som inte ska vara i bokhyllorna, får väl stuva ner det i nån låda som vanligt...



Magbilder och böngroddsinfo

Det har redan gått en månad sen jag publicerade dom första magbilderna...gud vad tiden går fort! Här är i alla fall en ny bild. Bild 1 är samma som förra gången (tagen 22/3, vecka 19+3), bild två är tagen igår (19/4, vecka 23+3). Lite större skillnad på bilderna den här gången eller hur?


Sen kom jag på att jag har glömt att lägga ut böngroddsinfot för vecka 24 (23+4 idag). Det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 23 veckor



Äntligen hemma!

Borta bra men hemma bäst heter det ju...och det stämmer! Det är så skönt att vara hemma. Men vi har haft en härlig vecka nere i Vänersborg. Jag har klösmärken på hela benen från klättrande småkatter, hundhår på alla mina kläder från Berra och en enorm längtan efter våren...där nere blommar tussilagon och andra vårblommor redan...jag är inte alls avundsjuk...

Egentligen hade jag tänkt gå och lägga mig när jag kom hem (har suttit på ett tåg mellan 16.00 igår och 06.40 idag...) för jag har bara sovit någon enstaka timme. Men eftersom sambon jobbar idag och är lika trött han så ska jag vara solidarisk och hålla mig vaken...då kanske vi är lika trötta ikväll.

Jag hade tänkt lägga ut lite bilder från resan men jag orkar inte just nu så jag skjuter upp det till senare idag...eller kanske imorgon, vi får se. Nu ska jag slappa lite och gosa med våra stackars katter som har fått varit ensamma hela veckan. Dom är lite kelsjuka...



Påsk på annan ort

Ja ikväll bär det iväg ner till syrran i Vänersborg. Vi kommer vara borta en vecka så det blir nog inga fler blogginlägg förrän nästa fredag. Hoppas ni kan hålla er. ;-)

Glad Påsk på er allihopa! (Ät inte ihjäl er på godis nu.)



23:e veckan

22+0...23:e veckan av graviditeten...det känns som tiden går fort nu. Det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 22 veckor

Jag har svårt att sova på nätterna...känner mig redan klumpig och känner att jag måste vända på mig ofta när jag sover. Sen är det ju det här med att springa upp 2 gånger per natt för att kissa...är lite less på det nu...men det lär väl bara bli värre ju större jag blir. Imorgon natt ska vi sova sittandes på nattåget...ska bli intressant att se hur det går.

Idag är det mest lite fix inför resan...ska på affärn och köpa färdkost, kolla till planten så att den klarar sig en vecka utan god tillsyn (brorsan ska vattna men hur det går vet man ju aldrig). Såg att vissa plantor behöver omskolas innan vi far. Sen ska det tvättas, dammsugas, sambon ska klippas, det ska packas och bakas lite bröd som jag ska ta med mig. Det är tur att vi inte åker förrän imorgon kväll så man har morgondagen på sig också. :-)



Lat?...Jag???

Återigen en slappardag. Sambon tycker nog jag är extremt lat...men jag ska iaf gå ut med soporna, pallra mig iväg till bibblan och ta och panta lite flaskor när jag ändå är vid affärn. Så lite kommer jag ju ha gjort iaf.

Jag gjorde desto mer igår. Jag var hos optikern och hämtade ut mina glasögon, sen gick jag i en himla massa affärer i jakt på en bikini...inte lätt att hitta en som passar nu när magen är stor. Det blev den här iaf...från Lindex (bilden är tagen från Lindex hemsida). Köpte även tre par "tanttrosor"...ni vet såna här stora höga trosor. Jag lät bekvämlighet gå före sexighet den här gången...måste ju ha nåt som passar till magen. :-)

Brorsan med rumskompis var här på middag igår. Jag bjöd på majssoppa med varma mackor och sen syrlig citruskaka till efterrätt. Det var mycket uppskattat.

Sen blev jag lite putt över att Desperate Housewives utgick igår p.g.a. hockey(!). Varför är det alltid "tjejprogram" som får flytta på sig när det ska sändas sport??? Det är inte ofta man ser nåt riktigt grabbigt program som måste flytta på sig...det kan ju inte direkt vara tjejer som planerar programtablån för då skulle nåt sånt här aldrig hända.

Nåja...hoppas Grey's Anatomy sänds ikväll iaf...känner att jag behöver min dos av serier om jag inte ska surna till ordentligt.

På fredag åker vi neröver till syrran i Vänersborg. Ska bli kul för jag har inte träffat henne sen i somras (du borde flytta närmare tycker jag...typ Umeå :-D). Ska även bli kul att träffa syskonbarnen igen...dom har säkert vuxit jättemycket. Vi ska åka på ett äventyrsbad en av dagarna iaf så vi kan leka av oss ordentligt...sambon ser extra mycket fram emot det. ;-)

Nej nu är det lika bra att jag gör något...kan ju inte sitta här hela dan...



Katterna

Jag tänkte att det är dags att jag dedikerar ett inlägg till våra underbara katter. Så här kommer en uppsjö med gulliga bilder på dom. :-)

En av dom få gånger jag har lyckats få med alla tre på bild samtidigt.


Snuttis gillar att ligga på soffan, och så här skönt brukar hon ha det.



Lurre gillar att visa magen i konstiga poser...jag hittade dom här godbitarna. :-)



Mimmi älskar att ligga på konstiga ställen. Här inne i täcket och på två stolar staplade ovanpå varandra.






FredagsFärg

Det var längesen jag deltog i nån fotoutmaning så det är banne mig på tiden. Veckans FredagsFärg är vit och röd, fler bidrag hittar du här.


Min Juvelorkidée som jag fått av sambon. Underbara små vita blommor med röda miniblad under varje blomma.



Köksbordet!

Åh jag är sååå nöjd med vårat köksbord! Det är så kul att köpa nya saker...jag är lite less på begagnade grejer nu. Tar man lite i taget kanske vi har bytt ut alla våra möbler om några år. ;-)

Så här ser det iaf ut...oljad ek...passar finfint med ekluckorna på skåpen. Nu ska det bara inhandlas dukar, tabletter och kanske några fina ljushållare så att det alltid ser fint ut på bordet. :-) Känner mig inspirerad...


Lite trist är det att det snöar ute. Jag som vill ha vår...men det är väl lite väl tidigt på dessa breddgrader än. Jag ska iaf ta en promenad ner till Coop Forum idag och möta sambon så vi kan veckohandla. Min cykel har punka så jag kan inte cykla...känner mig rejält handikappad. :-(



21+0

Jag har nu gått in i vecka 22 av graviditeten (21+0)...yay! Jag var hos barnmorskan igår och allt såg bara bra ut, nu är det en månad tills jag ska dit nästa gång. Det här händer med bebisen den här veckan:

Babycenter 21 veckor

Jag har spenderat förmiddagen med att skruva ihop stolarna och bordet som vi fick hem igår. Har två stolar kvar men kände att jag behövde en rast. Bild kommer imorgon!