Nyttigt...nja...

Vaknade med grus i ögonen imorse...känner mig forfarande torr i ögonen men förhoppningsvis går det över. Sambon diskade igårkväll efter lite tjat från min sida och det kändes såååå skönt att vakna upp till en ren diskbänk. Nu hoppas jag bara att vi kan hämta vårat nya köksbord och stolar den här veckan...skulle vara så trevligt med lite nytt i köket. Med ett nytt och fräscht bord kanske man till och med lyckas hålla det fritt från bråte ett tag. ;-)

Rubriken till inlägget syftar på mig frukost...


Hmmm...det enda nyttiga var nog juicen, men har man rester i kylen måste man ju äta upp dom. Man kan ju inte vara nyttig jämt...jag brukar äta gröt till frukost så ett litet snedsteg är inte så farligt. :-)

Imorgon ska jag till MVC för en kontroll. Hoppas att mitt järnvärde har gått upp så mitt järnpillerknaprande (puh! långt ord) har gett resultat...annars kanske jag måste öka dosen och det känner jag inte direkt för.

Nu ska jag måla naglarna...



Mycket...

Idag har jag åkt in till stan och bytt mina glasögon. Jag var inte alls nöjd med dom så nu hoppas jag att det går bättre med dom här nya bågarna och glasen...ca 2 veckors väntetid...

Brorsan och en kompis var här på middag, det var riktigt trevligt. Vi åt Exotisk fiskgryta...det var mumma!

Jag har precis klivit upp ur badet och väntar nu på sambon...han är på innebandyträning så han kommer väl hem om 20-30 min ca. Då blir det kvällsmat och sen sova.

Imorgon slutar sambon kl. 2 så vi ska sticka iväg på Babyproffsen m.m. och kika på lite grejer.



Magbilder och böngroddsinfo

Jag har bestämt mig för att trots allt lägga ut lite magbilder här på bloggen. Det kommer vara jämförande bilder varje månad. Här nedan är en bild (svarta trosor) från 22/2 (vecka 15+3) och den andra bilden (vita trosor) är från 22/3 (vecka 19+3).


Jag kan inte själv se någon större skillnad mellan bilderna...men på den första ser jag faktiskt lite större ut...men det kan ju bero på vinkeln. Nåja...nu ska ju magen börja växa ordentligt iaf så vi får se om en månad om det har hänt nåt.

Idag gick jag in i vecka 21 (20+0), jag är nu halvvägs och det här händer med böngrodden nu.

Babycenter 20 veckor

Det är då mycket aktivitet i magen nu, sambon är överförtjust i att han kan känna bebisen sparka...och för att vara ärlig så känner jag likadant. :-)



Boxningsmatch eller disco???

Ja man kan ju undra vad böngrodden hade för sig igår...mycket aktivitet var det iaf. Det kändes som om ett gäng fiskar simmade omkring och slog med stjärtfenorna hela tiden. När sambon la handen på magen så fick han sig en ordentligt knuff...kan det ha varit sockerchock efter all saft jag smällde i mig? Kul iaf att jag har börjat kunna känna skillnaden mellan bebis och tarmbubbel. :-)



Snart halvvägs!!!

Just nu är jag i 20:e veckan (19+4), på torsdag kommer jag att vara halvvägs (20+0)...yay!

Babycenter 19 veckor

Idag ska jag cykla in till stan och hämta ut mina sprillans nya glasögon, ska ge mig iväg så fort jag har hoppat i kläderna. Uppdatering kommer senare med bild!



Mums!

Jag har bakat fudgesnittar idag...åhhhh dom är så goda så man vill bara dö! Ska försöka hålla mig och inte äta upp alla innan älsklingen kommer hem, men det blir svårt...dessutom har jag ju lovat brorsan att han ska få lite också...tur att jag gjorde dubbel sats.

Efter en genomgång av recepten här på sidan (lite systematiskt så att jag ska veta vilka recept som inte har bilder ännu) har jag insett att jag har lagt upp många fler recept än vad jag har trott. För att lyckas med konststycket att fixa bilder till alla så måste jag laga minst två recept i veckan...då kommer det att ta 17 veckor att bli klar...och då har jag inte räknat in bakning och desserter!!! Nåja, jag ska beta av dom så fort jag kan, kanske lyckas jag ha bilder på allt innan sommaren är slut?



Lika bra...

Jag kan ju ta böngroddsinfot för den här veckan när jag ändå håller på. Jag är i vecka 19 (18+6 enligt det nya förlossningdatumet) och det här händer den här veckan:

Babycenter 18 veckor

Sen hittade jag en kul grej. Jag satt och funderade vart alla mammans organ tar vägen allt eftersom bebisen växer och jag råkade snubbla över den här sidan.

Se barnet växa i magen!

Coolt att följa utvecklingen vecka för vecka, inte underligt att man får halsbränna, förstoppning och en massa andra krämpor när allt trycks ihop så där.



Ultraljudet

Igår var vi på ultraljud...äntligen!!! Allt såg bra ut och det beräknade förlossningsdatumet är 13/8, ungefär samma som beräknat innan. Barnmorskan sa att hon tyckte att det såg ut som en flicka...men man kan ju inte vara riktigt säker förrän ungen kommer ut...jag hoppas hon har rätt för jag vill väldigt gärna ha en flicka. :-D

Hon lyckades inte ta speciellt bra bilder för bebisen tyckte att det var kul att gömma sig vid moderkakan, men det är ju något iaf.






Uppdateringar

Jag har uppdaterat receptdelen...inga nya recept men lite bilder och omstruktureringar. Gå in och kika!



Mycket nu

Jag har så mycket att fixa med nu. Bilder som ska läggas in på datorn, lite receptbilder som ska laddas upp i receptdelen, lägenheten skulle behöva en rejäl vårstädning, blommor som behöver planteras om, frön som ska sås...listan kan göras oändlig känns det som. Men jag känner inte för att göra nåt.

Åt "lunch" vid 3 och är redan dödshungrig (man borde ju kunna klara sig 2 timmar utan mat kan man ju tycka). Sambon är på innebandymatch med sitt korplag...det är final...vinner dom så är dom etta...yay! Jag håller alla tummar jag har. Men just nu längtar jag bara tills han kommer hem så vi kan äta middag...

Imorgon ska jag på Rusta och leta knivar åt mamma...kanske blir någon till mig själv också. Dessutom tänkte jag gå på Plantagen och köpa planteringsjord och kanske lite småkrukor. Skulle behöva några kvistar med fejkblommor också till den fina röda vasen i sovrummet. Kanske ska jag baka också...kanske...



Tradera

Jag har upptäckt Tradera. Tänkte försöka få tag i lite billiga begagnade mammakläder för det är ju sååååå dyrt att köpa nytt...speciellt när man inte vet om man kommer att gå upp mycket eller lite i vikt så man vet ju inte hur länge man kommer att kunna ha sina inköp. Men vad jag helst av allt skulle behöva är typ en bikini eller baddräkt för gravida. Vi ska ju ner till syrran till påsk och gå och bada på äventyrsbad. Jaja...hittar jag inget så får det väl bli min vanliga bikinitopp och ett par av sambons badshorts. Kanske ska gå i affärer nån dag och se vad som finns.

Idag ska jag dammsuga och veckohandla...men först måste jag skriva en veckomatsedel så jag vet vad vi behöver köpa. Har kommit på att våran frys är överfull...vi har knappt några fryslådor kvar och det är nästan omöjligt att klämma in mer mat där nu, så vi måste börja äta lite därifrån så det blir nog en billig vecka iaf.

I måndags var jag hos optikern för min årliga linskontroll och passade då på att även fixa nya glasögon. Jag har ju skjutit upp det i flera år bara för att jag inte har haft råd med både glasögon och linser, men nu är det alltså gjort och inte en dag försent. Jag ser inte ett skit i mina glasögon så jag kan ju bara använda dom hemma och mina ögon gillar inte att bara ha linser hela tiden. Dom nya glasögonen kommer om 2-4 veckor så jag borde ha dom senast innan påsk...men jag hoppas att det går fort. Det ska bli så skönt att kunna variera sig, att faktiskt ha ett val på morgonen...glasögon eller linser...

På tisdag är det äntligen dags för ultraljud!!! Jag längtar såååå mycket!



...bebisgalen? Jag???

För er som inte redan har märkt det har jag blivit totalt bebisgalen...jo det är sant! Jag som aldrig kunde fatta varför gravida kvinnor och nyblivna mammor inte kunde prata om något annat än bebis har nu fallit i samma fälla. Det måste vara nåt biologiskt...typ att hjärnan ställer om så man definitivt kommer att ha bebisen som första prioritet. Så jag har alltså sällat mig till bebisgalningarna, en liten del av mig tycker detta är hemskt...men min hjärna är nog helt omprogrammerad nu så egentligen känns det rätt kul. Hur ofta kommer man vara gravid egentligen??? Inte speciellt ofta så då FÅR man faktiskt tjata om bebis hela tiden utan att för den skull uppfattas som helt enkelspårig...enligt mig iaf. :-)

Jag har börjat känna efter ordentligt nu om jag känner några rörelser från bebisen men utan framgång hittills. HUR känner man skillnaden på mag- och tarmbubbel och små fjärilslätta sparkar??? Jag vet inte än...

Jag är iaf i 18:e veckan nu...snart halvvägs!!!

Growing People - 18:e graviditetsveckan

Bli Mamma - 18:e graviditetsveckan

Babycenter - gravid 17 veckor



Längtar till sommaren

Jag har drabbats av en hemsk längtan till sommaren och tänkte att jag ska utnyttja det och börja planera sommarbalkongen. Ska man driva upp egna plantor är det ju dags att börja så nu. Ska titta på Coop imorgon om jag hittar några intressanta fröer.

Jag har planerat för en stor kruka med sju olika sorters kryddörter, en djup låda med fyra olika klätterväxter som jag ska ha mot någon typ av spalje för insynsskydd, smultron i en ampel, fyra tomatplantor, några krukor med pelargoner samt en balkonglåda med diverse blommor. Mycket blir det...men kul. :-) P.g.a. att jag kommer vara höggravid i sommar så ska vi inte resa bort något...förutom en hjortronplockningstur hem i juli...så man behöver ju inte vara så försiktig med växtvalet. Längtar, längtar, längtar!



Tråkigt...

Jag har nyss ätit en underbar svampomelett till lunch (jag vet...extremt sen lunch) men nu har jag sååååå tråkigt. Finns inget jag känner för att göra. Jag skulle ju i och för sig kunna sätta mig och stirra blint ut i tomma intet ett tag men inte ens det lockar.

Nåja...har bakat ett stort rågbröd iaf...vet inte om det blev bra, får låta sambon utvärdera det till kvällsmaten. En rolig grej är att optikern ringde och sa att jag kan komma på synundersökning på måndag...yay! Ska fixa nya linser + nya glasögon. Jag ser ju inte ett dyft i mina gamla glasögon så nu ska jag slå på stort och skaffa nya. Tänkte att med bebis och så så blir det nog inte ett nytt tillfälle på ett par år, bebisar kostar ju rätt mycket.

Det känns som jag har lagt av med stickningen nu...det måste ju ändras på. Funderar på att sticka ett par bebissockar, jag har ett garn som skulle funka. Egentligen skulle jag sticka sockar till sambon av det men han får offra sig. Kanske kan bli en mössa också och ett par vantar...hrm...kanske ska börja smått och inte planera för mycket...intresset kan ju tryta rätt fort om jag har otur.

Nej en tur ut på YouTube blir det har jag bestämt...kan ju inte ha tråkigt hela dan...



Böngrodd

Har ju inte lagt ut nåt ino om böngrodden den här veckan...jag har ju varit så upptagen med mamma. Vi shoppade hela dan igår...massor!

Jag är i vecka 17 och böngrodden utvecklas så här:

Growing People - 17:e graviditetsveckan

Bli Mamma - 17:e graviditetsveckan

Babycenter - gravid 16 veckor

Jag mår fortfarande illa lite då och då...mest på kvällen när jag ska gå och lägga mig...men överlag mår jag bra. Magen börjar synas nu så snart kanske det kommer magbilder här på bloggen. :-)



Aj som fan!

Efter att ha stapplat ner för trappan med en alldeles för tung tvättkorg (varför tog jag inte hissen???) och slagit armbågen i luckan till tvättmaskinen (det gjorde inte alls ont...) har nu min tvättdag officiellt börjat. Med den starten vill jag helst inte tänka på hur resten av dagen kommer att bli.

Nu ska jag börja bakningen också. Skräddkakor ska det bli. Sen vet jag inte vad jag ska göra...känner faktiskt för att städa klädkammaren...välbehövligt för man kan inte ens gå in där, vilket medför att jag har alla kläder framme i sovrummet istället för där inne är dom ska vara. Problemet är att jag säkert kommer att tröttna när jag har rivit ut allt och då får leva med att allt ligger på golvet och skräpar...

Imorgon kommer mamma...yay! Vi ska äta kokta rödbetor till lunch...viktigt...och sen ska vi shoppa och förhoppningsvis gå på en rejäl långpromenad efter middan. Längtar!

Hittade den här på YouTube...underbar låt. (obs! dålig bildkvalité)




Kul!

Just det, kom på att jag bara måste visa er det här...hur kul som helst! :-D




Mmmm vindruvor...

Jag sitter här och väntar på att brödet jag bakar ska jäsa färdigt. Under tiden äter jag vindruvor...gud vad gott det är! Jag har faktiskt märkt ett ökat sug efter färsk frukt och juice sen jag blev gravid. Däremot har jag svårt för sötsaker, jag kan bara äta lite i taget annars mår jag illa. Men det är ju bra...mindre sötsaker och mer frukt är ju aldrig dåligt. ;-)

Jag hade tänkt lägga ut lite fler recept idag så gå in under "Recept" senare ikväll eller imorgon och kolla om det finns något ni gillar. Fick ett önskemål om fler maträtter utan svamp (konstigt...vem vill inte ha svamp i allt???) så jag ska se vad jag kan hitta.