Jul!

Nu är alla julklappar inslagna och redo att packas ner. Det var på håret att alla klapparna kom i tid, var på OK och hämtade ut dom sista idag! Håller på att packa ner det sista i väskorna nu, mycket mer än vanligt när man måste tänka på Selina också. Kl. 14 bär det av!

Jag önskar er alla en God Jul och återkommer efter helgen med bilder m.m.

Kram!Julveckan

Ja då var julen snart här då. Lång resa till K-fors och tillbaka med liten bebis. Missförstå mig inte, det är kul att åka hem och träffa familjen, det är själva resan jag inte gillar. På onsdag bär det av och på lördagkväll är vi hemma igen. Sambons lillebror följer med oss upp så det kanske gör resan lite trevligare. :-)

Ute singlar stora snöflingor sakta till marken, hoppas det är skottat när jag ska iväg till affärn...har ingen lust att dra barnvagn genom drivor av snö. Det är ju iaf inte lika kallt ute nu som förra veckan.

Just nu sitter jag och väntar på posten för att se om vi får någon avi och kan hämta ut de sista julklapparna, dom borde nämligen komma idag. Men med snön och allt så är nog posten sen idag.

Dottern vaknade en timme tidigare än vanligt idag, vilket jag inte insåg förrän jag satt mig vid datorn och såg att klockan bara var strax före 8. Så nu sover hon igen, har en känsla av att hennes sovtider kommer bli lite förskjutna idag...

Jag har iaf satt upp julstjärnan och adventsstakarna i fönstren. Sambon tyckte att dom skulle fram, och han har ju rätt, det blir mycket mysigare med lite mer ljus. Men något mer julpynt blir det inte.

Sen är det ju vintersolståndet idag. På ett sätt så markerar det mer årets början för mig än själva nyårsafton. Det är ju nu allting vänder mot ljusare tider. Den mörkaste tiden är över! :-D

Nu ska jag passa på att spela lite när hon ändå sover.Hrmf...

Man vill ge bort två timmar av sin tid och vad får man till svar? *Nej tack, det är för kort tid,  jag är hellre utan.

WTF!!!???

Två timmar är väl ändå bättre än ingenting!? Men men, jag gjorde ju ett försök iaf. Som en klok människa sa: "Jag skulle vara nöjd med en halvtimme". Håller med, lite tid är bättre än ingen tid.

För er som undrar vad jag pratar om så kan jag säga att det handlar om julfirande och det faktum att vi redan är tingade både julafton, juldan och annandan. Tydligen tyckte personen i fråga inte att man behövde fråga oss om vi ville komma utan att vi automatisk skulle komma dit ändå, och tydligen förstod personen inte heller att med vårt tighta julschema måste man vara ute i tid.Svinkallt!

Sambon cyklade till jobbet i 18 minusgrader idag...brrrrr...

Själv tror jag att jag ska stanna inne, känns inte så lockande att promenera runt i kylan. Men jag tror jag ska frosta ur frysen nu när det är kallt nog att dumpa allt på balkongen. Man måste ju passa på när tillfället ges. :-)

Men nu ska jag byta en bajsblöja...Snö!!!

Har varit ute med dottern på en timmeslång promenad idag. Det snöade hela tiden och bara hälften av vägarna var plogade så jag drog vagnen genom 5 cm snö delar av vägen. Tur att det var kallsnö och inte blötsnö. :-)

Igår låg Selina på sängen och rullade runt från mage till rygg...hon är riktigt duktig på det nu.

Sen har hon börjat prova på att lägga sig på sidan när hon ligger på rygg så det är nog inte så länge kvar innan hon börjar rulla från rygg till mage också.

Lite kuriosa är att detta är bild nummer 200 här på bloggen. :-DJulpynt?

Jag har fortfarande inte pyntat nåt inför jul. Brukar ju iofs inte göra så mycket...bara två adventsstakar och en julstjärna...men tror jag kommer skippa även dom i år om inte jag helt plötsligt orkar bära upp dom från källaren. Jag är ju inget fan av pynt överhuvudtaget. Bara en massa jobb sen när allt ska ner igen. Vi är ju ändå aldrig hemma till jul...sen drar ju stakar och sånt en massa onödig ström så ska man vara riktigt miljövänlig ska man nog skippa såna saker. Men men...får väl se hur jag gör.

Vi får främmande till nyår i år igen. Sambons brorsor, en kompis och en av brorsornas flickvän ska tydligen komma. trevligt tycker jag...det har liksom blivit tradition att vi firar nyår här. Nu måste jag bara se till så att det inte blir för mycket drickande med tanke på att vi har ett barn i huset, blir det för mycket får dom flytta festen utomhus. Jag kommer ju att vara nykter iaf så det är ju en tröst.

Läste någonstans att socialt liv är knutet till alkohol...vilket ju är sorgligt. Vart är mänskligheten på väg när man knappt kan umgås utan att vara påverkad av alkohol. Läste också att nykterister har sämre hälsa för att dom ofta blir lämnade utanför. Det problemet har jag aldrig haft. Man kan väl följa med på t.ex. afterwork utan att dricka, man har ju dessutom roligare utan alkohol. :-)

Nä nu vek jag av från ämnet lite, ska äta frukost nu och sen blir det den dagliga promenaden...en timmes promenad varje dag blir det. Känner mig så duktig. :-DNy leksak :-)

Selina och jag har varit på en 1½ timme lång promenad idag i regnet. På vägen hem slank vi in på Barnens Hus och köpte leksaker. Två stycken blev det. Här testar Selina den ena av dom...den verkar få godkänt. :-D

Imorse medan jag sorterade tvätten låg Selina på våran säng och övade på att hålla upp överkroppen. Hon är så duktig nu!En milstolpe!

Idag rullade Selina över från mage till rygg för första gången! Här ser ni en otroligt stolt mamma. :-D För att fira detta så kommer här lite nytagna bilder.
Ååååhhhh

...känner mig hängig. Hade feber inatt, vaknade vid 6-tiden och kände som om jag ville krypa ur skinnet! Hade värk i huden, lederna och musklerna. Känner mig lite bättre nu men det värker fortfarande. :-(

Idag kommer jag nog inte att lämna lägenheten, men jag ska försöka orka dammsuga och diska. Hade ju tänkt gå på långpromenad men det känns inte så lockande just nu.

Nä...nog klagat. Lika bra att man gör något istället för att bara sitta här och tycka synd om sig själv.Nålar...brrrr

Ja då var man vaccinerad då. Sambon ska ta sprutan på måndag och dottern till våren...när hon har passerat 6-månadersstrecket. Hon var så söt. Hon satt i mitt knä och "tröstade" mig när jag blev stucken. Sen efteråt somnade hon i vagnen så vi tog en långpromenad, över en timme blev det. Hon sover fortfarande så jag ska passa på att spela lite Sims 3. :-D