Gott Nytt År!




Jul i stugan!

Dan före dan...tänk att det redan är jul? All mat är fixad i alla fall. Igår gjorde jag årets julsillar. Det blev Apelsinsill och Kryddsill...mums!
 
 
Skinkan är griljerad, köttbullarna finns i frysen sen några veckor tillbaka och jag har faktiskt gjort tre olika sorters julgodis...men ingen knäck. Knäck är ett måste, men den får vänta till mellandagarna.
 
Alla julklappar är inhandlade, inslagna och lagda under granen.
 
 
I år blir det en lugn jul för oss, bara våran lilla familj. Men sen till helgen och över nyår blir det lite mer livat. Men nu ska jag ta tillfället i akt och njuta av lugnet. :-)
 
Ha en riktigt God Jul allihopa!
 
 



Kryddsill

Den här sillen har vi alltid haft på julbordet så länge jag kan minnas.
 
1 burk inläggningssill (400g)
 
Lag:
1½ dl vatten
½ dl ättikssprit (12%)
2 dl socker
 
Kryddblandning:
1 msk grovstött kryddpeppar
½ msk stötta enbär
1 skivad gul lök
1 smulat lagerblad
1 tunnskivad morot
ca 10 cm purjolök (skivad)
 
Koka upp lagen och låt kallna. Varva sill och kryddblandning i en burk och häll på den kalla lagen. Låt stå och dra i kylskåp minst ett dygn före servering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Älskade Lucien

Ja nu är hon här. Som jag har längtat. Luciamorgon och fredagen den 13:e kom hon, 3 veckor tidig men ändå nästan 3200 g tung och 48 cm lång. Vi kom hem igår och hon är redan väldigt populär bland sina storasystrar, dom nästan slåss om att få hålla i henne. :)
 
Vi mår i alla fall bra både hon och jag och nu väntar några lugna dagar innan julstöket återupptas.
 
 
 



37 veckor gången...

...bara tre veckor kvar till BF! Jag är sååååå less på att vara gravid nu och hoppas på en tidig förlossning, nästa vecka skulle vara perfekt.
 
Bebisen är fixerad med huvudet neråt så inget att oroa sig för där. Mamman måste kliva upp fyra gånger per natt för att kissa och står sedan några dagar ut med ganska så smärtsamma sammandragningar. Hoppas att sammandragningarna är ett tecken på att det snart är dags.
 
Imorgon kommer mamma och Vesa upp...YAY! Vi ska baka pepparkakor med barnen på lördag så idag ska jag fixa ihop en pepparkaksdeg.
 
På söndag blir det kalas när Selinas kompis Moa fyller 5 år.
 
 



Bebisoverall

Den här har legat färdig i någon månad och väntat på knappar, men nu är den klar.
 
 
 
Mönster: Sandnes tema 21 "Hel dress"
Garn: Drops Baby merino
 
Mönstret var rätt så enkelt att följa och jag fick lära mig två nya tekniker, att sticka runt och sen klippa upp samt att sticka med två färger samtidigt. Garnet är helt underbart mjukt, jag bara måste sticka en tröja eller liknande till mig själv senare.
 
Jag stickade den minsta storleken men efter att ha mätt mot andra bebiskläder skulle jag gissa på att den blev en storlek 68. Förhoppningsvis kan bebisen ha den till våren.
 
 
 



Liten mössa till lilla knodden

Jag kom på att bebisvintermössan vi har är rosa och grön och dessutom ligger den i en låda längst ner i skrubben med en massa lådor ovanpå sig. Så jag bestämde mig för att sticka en liten neutral mössa i storlek nyfödd så jag inte behöver riva ut halva skrubben.
 
 
 
Selinas docka fick agera modell. Mössan är för stor såklart för dockan, men kommer nog passa perfekt på bebisen.
 
Mönster: Aviatrix av Justine Turner
 
Ett lättstickat mönster och ett härligt garn. Kanske det blir fler såna här mössor i större storlekar för det var en riktigt rolig och snabb stickning.
 
 



Lussebak!

Igår bakade vi lussebullar, 64 stycken blev det. Här kommer lite suddiga bilder.