Rastlös som vanligt på hösten

Jag har köpt hårfärg. Vet inte varför, men jag måste alltid byta hårfärg på hösten...det kliar i fingrarna...i år blev det den guldkopparblondt, ska färga nu i helgen hade jag tänkt.

Nu ska jag fixa kvällsmat. Har lite konstiga cravings ikväll tror jag för jag är sugen på ägg med kaviar, morötter, plommon och svartvinbärssaft...en salig blandning. :-D




Ruskväder

Duggregn ute...så jag passar på att baka limpor i mina nya brödformar som jag fick av mamma i födelsedagspresent. :-) Blir bara vanligt vitt bröd...ska baka råglimpor senare i veckan hade jag tänkt.

Igår sydde jag en ny gardin till dotterns rum. Så här fin blev den:

Tyget kommer från Ohlsson Tyger, jag köpte tyg till nya gardiner i sovrummet, vardagsrummet och badrummet också när jag ändå var där. Bilder kommer på dom gardinerna så fort dom är sydda.

I eftermiddag ska jag och Selina möta Krister inne i stan för lite shopping. Jag bara måste hitta en ny potatispress...inte en sån där modern skitsak (dom går bara sönder), utan en gammal hederlig press, men dom verkar inte finnas på så många ställen. Hittar jag ingen i stan så får jag väl beställa en på nätet för jag lyckades faktiskt hitta en där igår. :-)

Nä nu ska snart limporna in i ugnen, sen hinner dom precis gräddas färdigt innan jag måste sticka iväg och hämta Selina på dagis.

Ha en bra dag allihopa trots regnet!




Grattis till lilla mig!

Ja då har man officiellt klivit över 30-strecket...är man vuxen nu? Känns lite vemodigt att ha lämnat 20-årsåldern bakom sig men livet som 30-nånting tror jag kommer att passa mig bra. :-)

Idag har jag jobbat hela dagen så det var ju tur att vi gjorde bort allt firande i helgen. Trevlig middag med mamma, brorsan och Daniel blev det...ja maken och dottern var ju med också förstås. :-)

Imorgon ska jag till frissan och göra nåt åt min kalufs...förhoppningsvis går det att forma till nån bra frisyr utan att klippa bort för mycket...jag hade ju tänkt spara ut håret lite.

Maken håller på att lägga dottern just nu, men hon verkar inte vara med på noterna...får se hur lång tid det tar...

Själv så ska jag sätta mig framför tv:n med en mugg varm rödvinbärssaft och en äppelkaka. :-D




Leker lite...

Hittade en sida på nätet, som heter TAAZ, där man kan göra en makeover på sig själv med frisyr, hårfärg och makeup. Så här blev mitt resultat:

Här har ni orginalbilden:

Funderar allvarligt på att färga håret jordgubbsrött. :-)

Haha...man har för mycket fritid helt enkelt. :P




Höst, verkligen.

Det är kyligt i luften idag, sån här hög klar luft som bara finns på hösten...I love it! :-)

Maken har APT ikväll så han kommer inte hem förrän vid halv 8...han hinner typ träffa Selina en halvtimme innan hon ska gå och sova...stackarn...

Jag ska baka tekakor idag hade jag tänkt, måste bara köpa mjölk sen när jag hämtar Selina på dagis. Sen ska jag försöka hinna med lite städning också...hög tid för höststädningen nu. Efter löningen nästa vecka ska jag gå på tygaffärn och se om jag hittar tyger till nya gardiner i vardagsrummet och sovrummet...kanske till Selinas rum också. Jag rensade i linneskåpet i våras så vi har gardinbrist just nu...men man kan ju inte ha kvar allt gammalt, lite nytt och modernt måste man ju unna sig. :-D

Nu är det snart lunchdags och sen strax före tolv ska jag hämta dottern.

Ha en bra dag allihopa!




Klaga lite...

Min rygg känns inte riktigt hundra idag, det ömmar i korsryggen...suck...

Sitter och funderar ut en trerättersmeny som jag ska bjuda på nästa helg. Jag fyller ju 30 den 26:e och mamma och Vesa kommer hit...ska se om brorsan med "bihang" (;)) kan komma också. Det blir iaf en hemmagjord prinsesstårta till efterrätt...har receptet nånstans...nåja...lägger ut det senare.

Ska diska, dammsuga och gå ut med soporna idag...samt hinna med en tripp till Systemet och köpa öl till maken och en sväng till affärn och köpa lite gotta till helgen. Bäst att sätta igång!




Fortfarande trött...

Gick som en zombie på affärn i morse...så grymt trött. Ikväll får jag lata mig iaf. :-)

Snart är det dags att hämta dottern på dagis. Hon tyckte det var jättekul att få gå dit igen...hann nästan inte säga hejdå till mig för hon var så ivrig.

Nu när hon kommer hem ska vi plocka tomater och bygga med klossar. Sen ska jag diska, hon brukar ju gilla att hjälpa till med det också.

Imorgon ska jag jobba 9-16 så Krister får hämta Selina på dagis när han slutar. Sen ska jag till tandläkaren kl. 18, hoppas allt ser bra ut så det inte blir så dyrt!

Kanske också ska skriva att vi kom hem från Bollsta igår. Vi har haft det jättetrevligt, gått i skogen i flera timmar varje dag. Selina är helt grym på att gå i skogen, hon bara pinnar på helt utan gnäll...jag är jätteimponerad av henne. :-D Vi hann med en snabbis in på farmors jobb (Erikshjälpen i Kramfors) också och hon och Selina gick direkt till leksakerna där Selina fick välja vad hon ville ha. :-) Massor av kramar hade hon till sin farmor också. :-D

Nu ska jag trampa iväg till dagis!




Trött...

Idag har Selina och jag bakat äppelkaka...den blev jättegod! En bonus var att det luktade kanel i hela lägenheten flera timmar efteråt. :-)

Tvätten är strax färdig...det blev åtta tvättar totalt men det är skönt att få bort allt. Imorgon ska jag packa väskan så den är färdig, jag vill inte behöva springa och packa samma morgon som vi ska åka. (För er som inte hänger med så ska Selina och jag till Bollsta och hälsa på mamma över helgen.)

Imorgon klockan tre ska vi till barnmorskan. Jag ska nog ta och väga mig då...har inte vägt mig sen i juni så det ska bli kul att se hur mycket jag har gått upp...känns inte som om det är så mycket.

Nu blir det tv:n ett tag innan sängen kallar. :-)




Blandad uppdatering

Tänkte bara lägga ut lite bilder och några filmer innan jag ska ge mig ut i regnet och hämta Selina på dagis.

Glad tjej med pippilotter:


På promenad:


Gravidmagen den 1/9 i vecka 21+6:


Några filmer:

 

 




Typiskt!

Jag har varit och handlat nu på morgonen. Det är så skönt på måndagmornar för det är minimalt med folk ute då. Veckans matinköp blev det samt nya handdukar till köket och två filmer, "Red Riding Hood" och "Water for Elephants". Hoppas Krister vill se dom med mig. :-)

Sen när jag har kommit hem så får jag självklart ett sms från Posten att mitt Ellospaket finns att hämta nu...på samma affär som jag nyss varit på...grrrrrr. Får väl ta en till sväng dit då när jag hämtar Selina på dagis...känns lite drygt...




Produktiv dag...

Idag har vi målat, ritat, byggt med klossar, degat och varit ute och gungat. Stackars Selina satt och gäspade sig igenom middan. Nu sitter hon i badet med hink och spade och gräver skum. :D

Jag har även hunnit med att diska, inventerat frysen och dammsugit. Sambon var snäll och tog toan. :) Nu ska jag lata mig resten av kvällen.

På fredag bär det av hem till mamma. Jag och Selina ska iväg på långhelg. Vi åker fredag morgon och kommer hem tisdag eftermiddag. Ska bli skönt att komma iväg bara hon och jag för en gång skull.

Annars händer inget speciellt den här veckan...eller förresten...vi ska till barnmorskan på torsdag. Ska bli kul att få höra hjärtljuden för första gången. Det var ju en månad sen ultraljudet så man börjar längta efter att få höra bebisen. Annars så känner jag ju bebisen varje dag...sparkar otroligt mycket ibland, speciellt på morgonen och kvällen. Jag kanske ska ta och lägga ut en bild på magen snart...den är ju rätt stor nu. :) Får se om jag tar tag i det nu i veckan.

Jag är iaf 22 veckor och 2 dagar gången idag...känns som det har gått fortare nu sen man passerade 20-veckorsstrecket.

Nåja...nu ska jag börja lata mig. :D




I mina öron just nu...