Gammal och grå

Ett år närmare pension...nej skämt åsido, 27 år ung, det är så jag känner mig. Det är ganska kul att se hur man har förändrats sen man var liten när det gäller sin egen födelsedag. Då längtade man för man ville ju bli äldre, man vill få en massa presenter och en stor tårta. Nu längtar man inte så mycket för man vill ju egentligen inte bli äldre, presenter är inte nödvändiga, men tårta vill man gärna ha en ännu större än när man var liten :-D.

Hade en trevlig födelsedag i fredags iaf. Mamma och Vesa kom hit och mamma och jag var ute i skogen och plockade svamp. Det blev lite trattisar, fläckkantareller och frostvaxingar, men den bästa var ju sällskapet. På kvällen gick vi till Niclas och umgicks lite. Jag tog med min Lurre men det kommer jag inte göra någon fler gång. Inte visste jag att Kattman var så territoriell, han spöade upp Lurre ordentligt...stackarn. Men det går bra när Kattman kommer till oss, då blir det inga slagsmål. Hur som helst så hade vi ganska djupa diskussioner om livet och universums skapelse.

På lördagen åkte vi in till stan och jag gick med mamma i affärer för hon letade efter en vinterkappa. Hon hittade ingen. Sen såg vi på Kristers korpen-match. Dom vann och Krister gjorde ett mål :-).

På kvällen åt vi födelsedagsmiddag. Vi var totalt 7 pers så jag hade lite problem med att fixa matbordet...men vi fick plats tack vare balkongbordet. Vi lyckades se på Robin Hood: Men in Tights också...det är otroligt att man kan se den filmen hur många gånger som helst utan att bli less.

Jaja...ny vecka och ingen mer fest. Idag ska jag söka jobb och åka på Coop och veckohandla. Funderar på att köpa lever och göra levergryta. Har aldrig gjort det själv men jag älskade det när jag växte upp.

Nu ska jag äta frukost. Ha en bra dag!



Städtant

Jag har nyss varit och handlat och av någon konstig anledning har alla städprodukter tagit slut på samma gång. Så jag har konkat hem tvättmedel och diverse rengöringsmedel från affärn...känner mig som en riktig städtant...nu behöver jag bara använda mig av grejerna också.

Brorsan var här med sin katt "Kattman" tidigare idag. Våra katter tyckte det var väldigt intressant med en ny kattbekantskap, även fast det var ganska mycket fräsande och morrande först. Vi ska definitivt göra om detta fler gånger.

Nu ska jag äta något och sen ska jag städa. *suck*



Tappade tänder

För ett tag sedan tappade min systerson två tänder. Som den stolta moster jag är måste jag ju visa er vad söt han blev med sin glugg. :-D Han var så stolt och ringde och berättade att han hade tappat en tand.

På fredag fyller jag år...yay! Mamma och Vesa kommer hit så vi ska gå ut i skogen och se om det finns någon svamp kvar. På lörag blir det födelsedagsmiddag och tårta. Kunde inte ha det på fredag för sambon ska på fest. Brorsan med rumskompis kommer också.

Idag ska jag städa lite, söka jobb som vanligt och förhoppningsvis orka baka tekakor. Jag var sååå trött imorse och höll nästan inte på att komma ur sängen.

Ha en bra dag allihopa!
 
 
 
 



Löpande katter

Både Snuttis och Mimmi löper...samtidigt! Ljudnivån har höjts rejäl här hemma kan jag säga. Men dom är ju såååå söta. Mimmi blir så go och Snuttis pratar hela tiden (mer än vanligt).

Delade ut reklam igår, det var ganska mycket och tungt så jag har fått träningsvärk i ena sidan av ryggen. Kanske måste förbättra min teknik lite.

Sen en liten rolig sak...enligt vågen har jag gått upp 2 kilo...en enastående händelse i sig men jag hade även problem med att få på mig mina favoritjeans imorse :-( Jag tror allt har satt sig kring höfterna. Lite raska promenader och situps borde dock få bukt med det. Jag vill gärna gå upp i vikt, men helst inte så mycket att jag inte kan ha mina kläder. Muskelmassa skulle nog inte sitta fel.

Nu ska jag iväg på affärn och handla lite...blir bara lite för vi är fattiga. Men det är ju löning på torsdag och fredag så vi är inte på väg till fattigstugan än ;-P

Soligt och fint iaf. Tror jag ska ta med mig kameran och ta lite fina höstbilder, jag såg många fina höstträd igår.



Fototriss

Jag har hittat en kul blogg där man varje vecka kör en utmaning att lägga ut tre bilder på ett visst tema. Det låter kul tycker jag så jag lämnar mitt bidrag här på veckans tema som är "Underifrån". För att se andra bidrag klickar ni er vidare här.

En koloni med brödtickor sedda underifrån.

Undersidan av min katt Snuttis. :-D

Vackra höstlöv sedda underifrån.



Jobbsökning

Det är vad det blir nu till morgonen. Ska söka jobb som restaurangbiträde på Frasses och Subway samt ett jobb som administratör genom Proffice. Får se om jag lyckas knåpa ihop bra ansökningar.

Krister slutar två idag så när han kommer hem ska vi gå till trattisstället och se om dom har växt nåt sen sist. Sen ikväll ska han på möte och jag ska in till stan och ta en fika med två vänner. Dessutom måste jag ju baka eftersom jag inte gjorde det igår.

Jobbansökningar sen frukost!



Elände

Känner mig risig idag. Trött, vätskebrist, mensvärk och alldeles för mycket som ska göras. Sitter och pimplar vatten och skjuter upp bakandet. Jag måste baka idag för vi är utan bröd. Disken ska diskas och matvaror ska handlas. Ok det kanske inte är sååå himla mycket att göra, men just nu känns det som ett oöverstigligt berg...skulle mycket hellre bara ligga i sängen hela dagen.

Nåväl...ska väl ta och sätta igång, ju snabbare jag är klar desto snabbare kan jag lata mig! :-D



Svamp

Kristers lag vann matchen igår med 4-0...jippie! Nu är det slutspel som väntar. Jag tror jag ska följa med på fler matcher för det är faktiskt rätt kul.

Jag kom på att jag inte har lagt upp någon bild på dom fina svampkorgarna jag köpte till Krister och mig på Plantagen. Så här ser dom alltså ut...kanske inte den bästa kvalitén men för 40 kr styck gör det inget. ;-)

Så här mycket svamp plus en panna till plockade vi för någon vecka sen. Rensad och klar för förvällning. Det fanns mycket svamp i skogen då, nu är det lite mindre, men det är ju för att det är så kallt och torrt ute nu.

Igår fick vi köpa kantareller av vår trogne leverantör. 100 kr för 2 liter tycker jag är ett mycket överkomligt pris när man inte har möjlighet att plocka själv. Detta är en tredjedel av kantarellerna färdiga för förvällning.

Det är synd att vi inte har lyckats hitta något bra kantarellställe här i närheten. Men det är ju svårt när man inte har bil. Man kan ju behöva åka en bit utanför stan om man ska kunna hitta ställen som man är ensam om.

Vid besöket hos mamma förra helgen plockade vi ju mycket svamp. Här är det Karl-Johan svamp och sandsopp som är färdigtorkade. Mamma torkade dom i varmluftsugn och det verkar ju funka bra. Så nu har jag även lite torkad svamp som komplement till den frysta. Vi kommer definitivt inte behöva svälta i vinter...vi kan ju alltid leva på svamp. ;-)

...mycket svamp blir det. :-D

Ikväll ska Krister på fest så jag har lägenheten helt för mig själv. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra än, men jag ska åtminstone åka på affärn och köpa mig lite godis och en Pommac. Det är ju trots allt helg. Endera kommer jag att sitta vid datorn hela kvällen eller så blir det film.

Imorgon ska Krister och jag ut i svampskogen igen. Vi tänkte återvända till trattisarna och se om dom har vuxit något. Förhoppningsvis har ingen annat snott dom för då blir jag lite putt.

Hoppas ni får en trevlig helg allihopa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Fotboll

Ikväll ska jag följa med Krister på match. Hans lag spelar så jag ska sitta och heja allt vad jag kan. Hoppas dom vinner...annars känns det ju lite tråkigt.

Jag känner mig såååå less just nu, det finns inget kul att göra. :-(



Sovrummet

Jag har beställt lite grejer till sovrummet från Ellos. Bara lite småprylar. En vas, kuddar och ljuslyktor. Nu har temat gråskala/rött påbörjats på riktigt.




Nya upptäckter!

Gissa vad vi hittade under våran svamppromenad igår som vi aldrig har hittat här förut. Trattisar och kantareller! Av en ren slump snubblade jag över en kantarell, tyvärr var de flesta mögliga, men en gick att använda. Sen efter det strosade jag runt lite och höll på att trampa på en hel koloni av små gulliga trattisar. Det växer ett helt gytter där på några olika ställen. Vi lämnade massor av bebisar, men stället ligger nära stigen så vi är nog inte dom enda som har hittat stället. Vi får hålla tummarna att vi hinner först dit nästa gång.

Vi hittade annan svamp också som vi inte brukar hitta. Sotvaxing, olivvaxing och granvaxing, samt ett ställe med fläckkantareller. Vad kul det är när man hittar nya svampar.

Idag ska jag inte göra så mycket. Söka några jobb och gå över till brorsan med ett brev. Men nu ska jag äta frukost.



Uppe tidigt

I morse klev jag upp klockan 7...otroligt va?! Jag skulle tvätta så det är vad jag har hållit på med hela morgonen. Men det är skönt ändå för då har jag det gjort.

Krister slutar 2 idag så när han kommer hem ska vi ta en lång svamptur. Jag hoppas vi hittar mer svamp än jag hittade igår. Funderar på att testa att torka svamp i torkskåpet nere i tvättstugan. Får se om det är ledigt ikväll...och om vi hittar nån svamp som jag kan torka.

Nä nu ska jag ta itu med disken och göra det fint i köket.



Hungrig!

Efter en tripp till Coop Forum för en veckohandling har jag nu kommit hem och till min förvåning märkte jag att min mage skrek efter mat...så nu sitter jag här med en enorm mugg citronte med citronhonung och en enorm skål med fjällfil och drottningsylt. Sambon slutar sent idag så middagen blir inte förrän om två timmar.

Helgen hos mamma gick bra. Vi plockade svamp både lördag och söndag och hittade mängder båda dagarna. Så jag fick med mig en massa torkad Karl-Johan svamp och sandsopp, frusen blandsvamp, trattkantareller och vanliga kantareller. Innan vi skulle åka hem stannade jag till lite hos svärföräldrarna. Ni ska bara veta vilken söt kattunge jag hittade hos dom! Jag vill ha den!!! Men sambon säger nej. Jag sa att det skulle bli en perfekt födelsedagspresent så vi får väl se vad som händer.

Jag gick en tur i svampskogen idag med. Hittade inte så mycket, bara botten av korgen...men jag ska använda den svampen till att göra svampomelett till middag idag.

Ikväll blir det Pirates-film...vi tänkte köra hela trilogin nu tre kvällar framöver. Skepp ohoj!



Bilder igen

Hade middagsgäster igår så de utlovade bilderna kommer nu istället. Så här ser alltså vårat kök ut. Jag personligen älskar luckorna i ekfaner och det faktum att både spis och vitvaror är nya.


Så här ser "röda rummet" ut. Det är det större sovrummet men vi använder det som datarum + gästrum.


Vårt sovrum ser ut så här. Tapeterna är underbara! Så fort vi har råd ska jag se till att inreda sovrummet i gråskala + rött...det kommer att bli sååååå snyggt!


Idag åker sambon och jag hem till Bollsta/Väja för att hälsa på familjen så jag bloggar igen på måndag.

Ha en trevlig helg allihopa!



Nytt utseende

Hemsidans utseende är nu officiellt färdigt. Vad tycker ni? Det har ju blivit lite förändringar och jag är riktigt nöjd. Sidan har också bytt namn till ett som jag tycker passar lite bättre. Man ska ju hylla att man bor i norrland för det finns inget bättre ställe att bo på!

Senare idag kommer fler bilder på lägenheten, men nu ska jag gå och baka lite tekakor. Recept kommer givetvis att läggas ut under receptavdelningen senare.



Bilder, bilder, bilder...

Nu du syrran kommer lite bilder. Inte på alla rum men på två...hinner inte med några fler idag utan dom kommer imorgon. Ni får hålla till godo med badrum och vardagsrum så länge.

Så här ser alltså vårt badrum ut. I stort sett likadant som vårt förra. Gardinerna har jag sytt själv...är mäkta stolt över dom! :-D Ni som är uppmärksamma ser att Snuttis kom med på ett av korten.


Vardagsrummet är inte så piffat ännu men det duger väl. En svart skinnsoffa skulle sitta bra.



Och så slutligen en bild på min nya frisyr. Själv tycker jag den blev skitsnygg!



Sist men inte minst tänkte jag bara passa på att berätta att sidan kommer att ändra utseende imorgon så om bloggen och gästboken ser konstiga ut beror det på det...då är det bara att återkomma senare.



Piffad :-D

Hejsan allihopa! Jag har varit lite frånvarande ett tag...har inte direkt känt mig inspirerad att blogga. Min syster verkar reta sig på det så jag får väl se till att bättra mig.

Idag var jag en sväng till min bror och gosade med hans katt, trevligt att bara prata lite. Sen efter det var jag till frissan. Jag är supernöjd med klippningen och kommer lägga in en bild imorgon, just nu är jag för trött. Jag ska även lägga in bilder på lägenheten imorgon för annars kommer min syrra nog att släppa en atombomb på mig eller nåt sånt...hon är lite sur för att det tar sån tid.

Nu ska jag gå och lägga mig...är helt slut.