...

Sjuk och trött är jag. Ska sova nu så kanske jag bloggar mer imorgon. Hoppas jag mår bättre iaf...det SUGER FETT att vara sjuk! :(
"Norwegian wood" av Haruki Murakami

När trettiosjuårige Toru hör Beatles låt Norwegian Wood på radion i en sliskig orkesterversion blir han översköljd av minnen. Vi får följa med tillbaka till tiden mellan tonår och vuxen när han hade en intensiv romans med sin väns före detta flickvän. Hon hette Naoko och efter vännens självmord dras dom obönhörligt till varandra. Men Naokos psyke är skört och hon åker in på ett vårdhem. Toru bestämmer sig för att vänta på henne och lever för de få och korta besök han kan göra på vårdhemmet. Samtidigt känner han sig dragen till en av sina klasskompisar och i mellanrummet mellan dessa två kvinnor försöker han leva sitt liv.

Det här är en underbart vacker, sensuell och sorglig bok. Man blir berörd ända in i själen. Det här är den första boken av en japansk författare som jag någonsin läst, men det blir nog fler.

Boken får 4 av 5 av mig. Jag såg att den även finns som film nu så man kanske ska ta och se den någongång framöver.

Bok: Norwegian wood
Författare: Haruki Murakami
Utgivningsår: 2000
"Strax efter solnedgången" av Stephen King

Det här är en novellsamling med noveller som handlar om spöken, utsatthet, fantasier, vanföreställningar...ja ni ser vart det är på väg.

Ska jag vara ärlig så läste jag bara halva boken sen blev jag less. Jag tyckte inte att novellerna var speciellt bra, utom en: Pepparkaksflickan, den var klart läsvärd. Det verkar inte som om noveller tilltalar mig, eller så är det King's språk jag inte gillar. Nåja, man kan ju inte gilla allt.

Boken får 2 av 5 av mig.

Bok: Strax efter solnedgången
Författare: Stephen King
Utgivningsår: 2010
"New spring" av Robert Jordan

New spring utspelar sig ca 20 år innan Wheel of Time tar sin början. Här får vi följa Moiraine när hon avancerar till full Aes Sedai och ger sig ut på jakt efter "the Dragon Reborn". Vi får se hur det gick till när hon träffade Lan och hur han tillslut blev hennes "warder".

Det här boken kan man med fördel läsa innan man börjar läsa själva serien men det är också trevligt att läsa den i slutet som jag gjorde. Den får i alla fall 4 av 5 av mig, betyget dras ner av att jag hade förväntat mig lite mer, jag tycker den slutar alldeles för tidigt.

Bok: New spring
Författare: Robert Jordan
Utgivningsår: 2004


"Towers of midnight" av Brandon Sanderson och Robert Jordan

Det här är näst sista boken i Robert Jordans episka fantasyserie "Wheel of time". Central till historien är "the Dragon Reborn" (Rand al'Thor), en man som endera kommer att rädda världen från ondskan eller att helt förstöra den.

VARNING FÖR SPOILERS!

I den här boken drabbar Perrin samman med "the Children of Light" och blir samtidigt attackerad av Graendal (en av "the Forsaken") i vargdrömmen.

Egwene försöker hitta Mesaana (en av "the Forsaken") som hon tror gömmer sig i det Vita Tornet, men hon tar sig vatten över huvudet när "the Black Ajah" attackerar.

Mat, Thom och Noal går till "Tower of Ghenjei" för att rädda Moiraine från varelserna som bor inne i tornet.

Elayne letar svarta systrar i Caemlyn, vilket nästan leder till katastrof.

Rand planerar att släppa ut "the Dark One" för att ha en chans att stänga in honom igen i hans fängelse.

Det känns att slutet närmar sig nu, bara en bok kvar! Trådar börjar knytas ihop och mörkret tätnar. Den här boken är bättre än nr 12. Det känns att Sanderson börjar känna karaktärerna lite mer och porträtterar dom på rätt sätt.

Boken får 4 av 5 av mig, jag hoppas att sista boken blir den allra bästa så serien får ett riktigt pangslut. Längtar!

Bok: Towers of midnight
Författare: Brandon Sanderson och Robert Jordan
Utgivningsår. 2010

"De vassa tändernas skog" av Carrie Ryan

Mary bor i en liten isolerad by omgiven av ett högt metallstängsel. På andra sidan stängslet finns De vassa tändernas skog där de oheliga hela tiden rör sig i sin jakt efter mer människokött att infektera. Det är bara stängslet som skyddar byn från en säker undergång. I generationer har byborna levt med detta ständiga hot och har lärt sig att man endast kan överleva genom att göra sin plikt och följa systerskapets order.

Men Mary kan inte låta bli att drömma om vad som finns bortom skogen, om havet som hon bara har sett på en bild men som hon har fantiserat om sen hon var liten.

En dag förändras allt, de oheliga bryter igenom stängslet och Mary tvingas fly tillsammans med de få som har överlevt. Nu börjar kampen för överlevnad.

Åh den här boken är så spännande att det är otroligt att jag ens kunde lägga ifrån mig den. Kärlek, sorg, skräck och hopp blandas på ett mästerligt sätt och man kan inte låta bli att svepas med.

Boken får 5 av 5 av mig och ett stort plus i kanten för att det är första boken i en tänkt trilogi. Längtar redan efter bok nr 2!Bok: De vassa tändernas skog
Författare: Carrie Ryan
Utgivningsår: 2011

Grönt é skönt...

Det är alldeles ljusgrönt ute med nyutslagna löv och spirande skir vårgrönska...den bästa tiden på våren, men nu längtar jag efter lite värme, 8 grader är inte varmt.

Har bokat vigseldatum men dom hade ingen vigselförättare just det datumet för tillfället så hon skulle höra av sig när hon visste mer. Dom har väl inte fixat semestrarna än antar jag. Hoppas vi får det datum vi vill ha iaf...annars blir jag ledsen.

Selina har varit krasslig de senaste dagarna med hosta och snor, får hoppas att hon kryar på sig lite, hon blir rätt gnällig när hon inte mår riktigt 100. Men å andra sidan så blir hon kramig och gosig också och det är ju trevligt. ;-)

Nu ska jag äta något, magen skriker efter nåt ätbart!
Helgen

I lördags var vi ute och gick hela familjen. Vi stannade till vid några lekparker så Selina skulle få leka av sig lite. :)

 

 


Lådbarn...


Hästsvans...

Boklista Maj

Boklista (2011-05-06)Ahrnstedt, Simona: "Överenskommelser"

Andersson, Birgitta: "Blondie"

Asaad, Arkan: "Stjärnlösa nätter"

Brown, Dan: "The lost symbol" (recension kommer)

Cashore, Kristin: "Tankeläsaren"

Cohn, Rachel: "Naomi & Elys kyssförbudslista" (recension kommer)

De Faire, Claes: "Alla lyckliga familjer liknar varandra" (recension kommer)

Dübell, Richard: “Djävulsbibeln”

Eggert, Pål: "De döda fruktar födelsen"

Farndale, Nigel: "The blasphemer"

Gaiman, Neil: "Neverwhere"

Harrison Lindbergh, Katarina: “Vampyrernas historia”

James, Rebecca: "Sanningen om Alice"

Jordan, Robert: "New spring" (recension kommer)

Jordan, Robert: "Towers of midnight" (recension kommer)

King, Stephen: "Strax efter solnedgången" (recension kommer)

Koontz, Dean R.: "Skymningsögon"

Koontz, Dean R.: “Väktare”

Mosse, Kate: "Vintervålnader"

Murakami, Haruki: "Norwegian wood" (recension kommer)

Ohlsson, Sara: “Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag”

Osbourne, Ozzy: "Jag är Ozzy" (läser just nu)

Paolini Christopher: “Eragon” (recension kommer)

Paolini Christopher: “Eldest” (recension kommer)

Paolini Christopher: “Brisingr”

Philip, Gillian: "Firebrand"

Reading, Mario: "Nostradamus försvunna profetior"

Robert, Denis: “Lyckan”

Ryan, Carrie: "De vassa tändernas skog"

Sandström, Julia: "Till sista vingslaget"

Sedgwick, Marcus: "De som går igen"

Smith, Lisa J.: "Att lura döden" (recension kommer)

Swärd, Anne: "Till sista andetaget"

Taylor, Andrew: "Nattvandraren"

Twelve Hawks, John: "The traveller"

Twelve Hawks, John: "The dark river"

Twelve Hawks, John: "The golden city"


 

Fredag

Ska snart hämta dottern på dagis, tänkte promenera dit så vi kan gå hem tillsammans.

Tänkte ge håret lite färg med hon sover, sen ska det dammsugas och diskas...och städas lite mer.

Sen ska jag läsa klart "Jag är Ozzy" av Ozzy Osbourne. Skitbra bok, ett under att han lever överhuvudtaget. Rekommenderas!

Nästa vecka ska jag ta itu med lite bokrecensioner, har några som ligger och väntar.
Torsdag

Har jobbat på Alva idag...kul, det var rätt mycket folk. :)

Selina var nyvaken när jag hämtade henne på dagis. Vi gick hela vägen hem med ett litet stopp på bibblan. Sen åt vi mellis och nu håller hon på att stapla alla sina gosedjur på mitt sängbord. :p

Nyfriserad!

 
Tidsbestämt

Vår inneboende har fått en lägenhet så han flyttar 1 juli. Det går jättebra att ha honom här, men det är ändå skönt att veta hur länge han stannar så man har en hållpunkt att se fram emot. Selina har knappt varit blyg alls, vilket är ovanligt men skönt.

Idag ska jag dammsuga och städa toan. Ska försöka hinna med ett yogapass också medan dottern sover.

Imorgon ska jag till frissan...det känns sååååå skönt. Är väldigt less på håret nu, det spelar ingen roll vad man gör med det, det ser förjävligt ut ändå. :(

På torsdag ska jag jobba 3 timmar på Alva Kultur, det ska bli kul. :)

Det är väl i stort vad som händer den här veckan.

Ha en underbar dag!
Lycka!

Jag är så otroligt lycklig just nu! Vilken härlig känsla det är, och vilken tur att man inte är så här lycklig hela tiden för då skulle man inte uppskatta det. :D