Mina små hjärtan...




Sista julklappen

Då var den färdigstickad och levererad...den sista julklappen från förra året. En pösig rastafari-inspirerad mössa till min bror. Den är patentstickad i ett härligt bomullsgarn. Jag tror bestämt att jag ska sticka en liknande till mig själv också. :)

 




Överraskning!

Fick blommor och choklad från mina arbetskollegor på Alva Kultur...det var en trevlig överraskning, tack så mycket! :-D

 




Bildkavalkad!

Lite bilder från dagarna som gått.


Syskonkärlek...


Mys och lek med farbror Anders...


Mys med morbror Niclas...


Vackra små ögon...





Snöig fredag

Snön singlar sakta ner ute. Jag och Vida ska gå ner på Coop och handla senare så jag hoppas att det är plogat, annars blir det till att ta bussen.

Vida ligger och grymtar i sin säng så jag antar att hon är på väg att vakna. Jag hade glömt bort hur mycket små bebisar sover, känns som om hon sover i stort sett hela tiden varesig det är i sängen eller i famnen.

På måndag ska vi med henne på BVC för första gången för att väga och mäta. Jag är inte oroligt för att hon inte har gått upp i vikt iaf för hon äter bra, vilket är skönt. :)

Nä nu ska man kanske ta och göra nåt vettigt...




Tv-mys

Maken myser med våra prinsessor...dom ser på Shrek. :)





Sockorna




Torsdag

Igår blev Vida en vecka gammal...helt sjukt att vi har haft henne så länge. Men hon är iaf ett helt underbart litet barn. :)

Imorse spydde hon ner hela mig efter hon hade ätit...ny parfym kanske...bröstmjölksspya by Vida. :P

Imorgon kommer svågern Anders med flickvän hit och stannar hela helgen så vi ska försöka städa ordning lite här idag. Det skulle verkligen behöva dammas...

Selina lyckades bränna sig på en spisplatta igår, mycket gråt blev det innan det slutade svida. Hoppas hon har fattat nu att man inte bara kan lägga handen på plattan utan att kolla om den är varm först.

Jag har stickat klart Vidas sockar nu iaf...ska ta kort på dom sen när hon vaknar.

Nu ska jag titta på Fåret Shaun med Selina.




Trött...

Börjar bli trött nu. Har varit relativt pigg sen förlossningen men nu börjar det gå nedåt. Jag har iaf diskat idag och håller på att tvätta för fullt. Maken ska dammsuga. Det är ju lätt att städningen blir det som prioriteras bort när man har en liten knodd. Men det är ju inte speciellt trivsamt när det blir alltför smutsigt.

Vida sover ganska ojämnt om nätterna. Igår natt vaknade hon en gång kl. 4 medan hon i natt vaknade i stort sett varannan timme. Får väl hoppas att hon etablerar en jämn dygnsrytm snart så man vet på ett ungefär hur nätterna kommer att bli.

Nu är det dags att fixa tvätten igen, ha en bra dag allihopa!




Liebster Award!

Jag har fått en Liebster Award av min gamla klasskompis Hanna (http://fangoria-mittdittochdatt.blogspot.com/)! Kul tycker jag, tack så mycket! :D

 

Meningen är att de som får utmärkelsen ska få fler läsare genom att länken sprids. Länkkärlek även kallat och det gillar vi ju såklart. Får du en award och vill anta den gör du som så att du tackar och länkar till personen du fått den av och sedan presenterar de fem bloggar du vill ge awarden vidare till.

http://www.santasturn.se/35773011: Min lillasysters blogg. Snart 3-barnsmamma...den tredje kommer om någon vecka.

http://jessikavingakristina.blogg.se: Min bästa kompis från gymnasiet skriver om sin vardag.

http://sizz.blogg.se: Vi bodde grannar när vi växte upp. Hon skriver om sin vardag som lärare.

http://mikkanhellman.blogg.se: Mamma till Nemo...skriver om sin vardag.

http://dodergok.blogspot.com: Här hittar jag alltid en massa inspiration till min stickning.






Välkommen till världen lilla Vida

Efter en hiskeligt snabb förlossning (2 timmar och 45 min från start till slut) kom vårt lilla mirakel till världen. Man kan ju tycka att efter att ha stannat 5 dagar över tiden där inne så behövde hon ju inte ha så himla bråttom ut. :O Vet inte vad mer jag kan säga om själva förlossningen förutom att det var skrämmande hur snabbt det gick. Killen som körde taxin såg lite halvt panikslagen ut över att jag satt där bak och flåsade som en tok. ;) Det gjorde betydligt ondare den här gången iaf, men det berodde nog på att det gick så fort, man hann inte vänja sig vid smärtan på samma sätt som förra gången.

"Nykläckt".





En dag gammal och snart dags att åka hem.

 

Mys tillsammans med storasyster.

 

 

Hon ska heta Vida Alice, hon var 50 cm lång när hon föddes och vägde 3500 g.

 

 

Passar på att skicka ett stort tack till brorsan och Daniel som var barnvakter till Selina under förlossningen. :D

 




40+4

4 dagar över tiden och mina höfter har inte varit nådiga idag. :( Varje gång jag ställer mig upp känns det som om benen ska ramla av...

Tröstar mig med att det iaf "bara" är 10 dagar kvar tills jag är 42 veckor gången och då borde man ju bli igångsatt om bebisen inte kommit innan dess. Jaja...inte mycket man kan göra mer än att gilla läget...ut kommer hon ju såsmåningom.

Jag har stickat klart en av sockorna till henne nu iaf och påbörjat den andra...skönt att ha något att pyssla med på kvällarna.

Nu ska jag lägga mig i badet och njuta av att vara tyngdlös ett tag. :)




Babysockar på G

I brist på annat att sticka har jag påbörjat ett par babysockar till vår lilla knodd. Får se om jag hinner klart dom innan hon bestämmer sig för att komma ut. ;)





Vill att nåt ska hända nu!!!

Nu har jag gått två dagar över tiden...men det känns som två veckor. :( Vill hålla i min lilla skrutta nu.

Jag har i alla fall börjat sticka på den enda kvarvarande julklappsstickningen, väntar fortfarande på ett garnnystan och har stickat så långt jag kan nu utan den färgen. Hoppas garnet dyker upp nu i veckan.

Jag har i alla fall satt upp två mål med min stickning i år: att sticka en tröja åt mig själv och att lära mig sticka två sockar på en gång på rundsticka. Garnet till tröjan är beställt och jag ska nog ta och beställa några rundstickor av rätt längd och tjocklek nu till veckan...nåt passande garn att börja med skulle nog också sitta bra.

Idag blir det till att vila och imorgon börjar dottern på dagis igen. Får se hur många dagar hon hinner vara där innan bebisen kommer för sen får hon vara ledig en månad tillsammans med oss. :)




1 och 2 2012

Igår stickade jag färdigt min mössa, vantarna blev klara för några dagar sen. Så nu är årets två första projekt i hamn...och båda är till MIG! :D





Shake it!

Uppfriskande med killar som visar lite hud, man blir ju lite less på alla halvnakna tjejer i alla videos. :P

 




Sista projektet

Det allra sista stickprojektet jag färdigställde förra året.


Ett par lovikkavantar på beställning av min svärmor till hennes karl. Dom blev tydligen mycket uppskattade. :)

Det har kommit "lite" snö...


...men ingen bebis än så länge. Imorgon är hon beräknad, får se om hon har vett att komma i tid eller vill vara "fashionably late". :P




Magen!

Bild från i förrgår, 39 veckor + 3 dagar.


Några saker jag absolut INTE kommer att sakna med att vara gravid:
  • Smärtsamma förvärkar stup i kvarten
  • Halsbränna och sura uppstötningar
  • Att måsta springa på toaletten flera gånger per natt
  • Förstoppning
  • Hemorrojder
  • Foglossning

Saker jag kommer att sakna:

  • Att känna bebisen sparka och röra på sig där inne
  • Att ha en stor mage...eller rättare sagt...en 7 månaders mage...nu är den för stor :P

Hmmm...jag kommer tydligen inte att sakna så mycket...tro om det blir nåt tredje barn?

 




Nära nu...

Inse att jag bara har TRE dagar kvar till beräknat födelsedatum!!! :O Känns som om jag kommer gå över tiden med den här ungen...




Det blir en 2012:a!

Nyåret kom och gick utan bebis...tur! Nu när 2012 är här så får den lilla knodden komma när hon vill...men helst så fort som möjligt, jag börjar bli grymt less på att vara så här otymplig.

Idag for nyårsgästerna hem. Selina har varit till folktandvården för första gången (allt såg bra ut) och vi har handlat i snöovädret...vi tog bussen...

Nästan allt garn har kommit till den sista julklappsstickningen, saknar bara ett nystan nu...får se när det behagar dyka upp. Det kliar i fingrarna, jag vill börja sticka NU!

Nu ska jag äta en blodapelsin och en morot...cravings någon?