Gott nytt år!

Först kommer slutet, sen början. Hoppas ni kan se tillbaka på ett härligt 2012 och att ni får ett underbart 2013!
 
 
 



Julstickning

Det blev inte mycket stickat före jul, men två julklappar och två försenade presenter blev det iaf. :-)
 
Raggisar till mamma och hennes man samt till syrran. Mamma fick en sjal (Buttermere). Tänk om man hade obegränsat med tid, då kanske man skulle hinna med allt man vill sticka till nära och kära.
 
 
 



Mellandagar...

Syrran med familj var ju här mellan 20-23/12, sen åkte vi allihopa ner till mamma för julfirande. Juldagen spenderades hos barnens farfar och sen hos farmor. På annandagen åkte vi hem. Vi har nu njutit av 2 dagar med bara vår lilla familj, imorgon kommer nyårsfirarna hit.
 
Idag har jag haft lyxen att kunna gå i affärer helt utan barn. Det blev ett par jeans, en klänning och en tröja till mig samt lite kläder till barnen. Ett par snygga vinterstövlar har jag också unnat mig och lite garn. :-)
 
Imorgon blir det städning och lussebullbak.
 
...ja...bilder från julen kommer såsmåningom...
 
 



Främmat...

Imorgon kommer syrran med familj...yay! Dagen har spenderats med städning och bakning. Imorgon blir det mer städning och en tripp till tågstationen för att hämta främmat. :-)
 
 



Lussebullar

Härligt mjuka, saftiga och goa lussebullar! Receptet kommer från boken "Julbak och julgodis".
 
 
Till 32 lussekatter:
 
200 g smör
5 dl mjölk
50 g söt jäst
1½ g saffran (3 paket)
2 dl strösocker
½ tsk salt
2 ägg
ca 1,7 liter vetemjöl
 
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Blanda med jäst och degspad i en bunke. Blanda ner saffran, socker, salt och uppvispade ägg. Tillsätt nästan allt mjöl. Bearbeta degen tills den är blank och smidig. Jäs till dubbel storlek, ca 45 min. Knåda degen på mjölat bakbord och gör lussekatter. Jäs ytterligare 30 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 min, jag brukar ta 7 min.
MUMS!
 
 



Vinst!

Fick ett paket i brevlådan idag. Jag har vunnit garn, recept och en söt liten kattavla i Två stickor och en virknåls utlottning. Tack snälla Eva för dom fina vinsterna! :-)
 
 
 



Siktar högt!

Jag har högtflygande planer för helgen. Vi har lyckats äta upp alla lussebullar INNAN lucia så det måste bakas mer. Knäck ska kokas och matbröd ska bakas. För att få plats med brödet i frysen måste jag nog ta mig i kragen och göra lingondricka av dom två stora påsarna med lingon jag har i frysen. Lite städning står även det på schemat, om en vecka kommer ju syrran med familj så det måste ju vara någorlunda rent här. :-)
 
Tro hur mycket jag kommer hinna/orka med? Blir spännande att se.
 
Intagande av frukost pågår, Selina är på förskolan och Vida sover. Jag har drogat mig med alvedon för att kunna röra mig, har fått grymt ont under i höger skuldra. Nåt drog till där när jag hostade som värst för några dagar sen, sen har det successivt blitt bättre, men imorse drog det till ordentligt ingen när jag skulle snyta mig så nu gör det ondare än nånsin. :-( Jag får väl ge det några dagar och om det inte blir bättre får jag besöka farbror doktorn.
 
Nu...åter till stickningen.
 
 



Grattis!

Idag fyller min mamma år! Grattis lilla mamma och ha en härlig födelsedag! Jag har ett litet paket här till dig som du får när vi ses. :-)
 
 



Sneak peak...

Mina två avslutade julprojekt. Ordentliga bilder kommer efter jul. :-)
 
 
 



Fryyyyser!

Gud så kallt det är! Eller egentligen är det säkert normal temperatur inne, men jag sitter med tjocktröja och filt i soffan och fryser så jag skakar. Nej jag är inte sjuk, bara frusen. Ska nog göra mig en mugg te. :-)
 
 



Tiden går för fort!

Det är ju snart jul!!! Jag har inte riktigt hängt med känner jag, två veckor kvar...
 
Renoveringen av lägenheten kommer förhoppningsvis komma igång den här veckan, annars blir det tight kan jag säga om det ska hinna bli klart innan den 20:e. Jag vill bara få det bortgjort nu så man kan julpynta i alla rum och kanske börja sätta upp lite tavlor på väggarna.
 
Två av tre pågående julklapps-/presentstickningar är klara nu, får se om jag hinner med en fjärde eller om det får räcka med tre. Det finns så mycket jag skulle vilja sticka, men med två småbarn har man inte riktigt den tid man skulle behöva.
 
Nåja, idag blir det iaf en tripp till bibblan för att hämta ut en gratisbok till Selina. Det blir säkert lite pulkåkning också. Igår var vi ute hela familjen och åkte pulka och matta, Selina fick åka pulka med Vida, det gick hur bra som helst. Kul är det iaf att leka i snön. :-)
 
 



Fluffigt värre...

Skottade snö imorse, lite lätt fluff bara. :-) Bara 7 minus idag, känns nästan varmt när man är van vid 12-14 minus. Selina vaknade inatt och hade ont i örat stackarn, hon fick alvedon och sen fick hon sova i våran säng. Imorse var hon lite hängig och ville inte ha någon frukost, men hon ville definitivt gå på förskolan. Så vi får väl se om det går bra eller om hon får ont igen när alvedonen slutat verka.
 
Idag ska jag en tur till Barnens Hus för lite julklappsshopping. Känner mig inte speciellt motiverad i år, jag brukar tycka det är roligt att köpa julklappar men i år känns det mest jobbigt.
 
Nåja, en julklappsstickning är färdig iaf, tänkte bjuda på en tjuvkik sen när den är blockad och klar. :-)
 
Ha en trevlig dag allihopa!
 
 



Första advent och snö!!!

Vi har fått rejält med snö...så här ser det ut på baksidan.
 
 
Jag har spenderat förmiddan ute med Selina. Vi har åkt "matta", gungat, åkt en rejält snöig rutschkana och busat i snön. :-) Förhoppningsvis får den här snön ligga kvar...vill inte ha nå mer slask.
 
Förkylningen har i stort sett ebbat ut, lite hosta och nästäppa kvar bara...jag kan se ljuset i tunneln!
 
Skönt med lite snö lagom till första advent iaf så att den rätta julkänslan kan infinna sig. :-)