Örtkyckling

Receptet har jag hittat i receptsamlingen "Lev Bättre". En komplett måltid som ger massor av grönsaker!



Det här behövs till 4 port.

8 tomater
3 msk olja
4 kycklingfiléer á ca 175 g
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk rödvinsvinäger
2 msk blandade torkade örter, t.ex. oregano, körvel och timjan
salt och svartpeppar
1 stor zucchini, delad på längden och skivad
150 g gröna ärter, tinade om frysta
3 msk persilja, hackad

Gör så här:

Skär ett kryss i tomaterna och lägg dem i kokande vatten. Låt stå i nån minut tills skalet spricker, skölj sedan i kallt vatten och skala dem. Kärna ur tomaterna och hacka dem fint.

Stek kycklingfiléerna i 2 msk av oljan på medelvärme ca 10-15 min per sida tills dom är genomstekta. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma medan du steker grönsakerna.

Häll resten av oljan i pannan och bryn lök och vitlök tills den blir genomskinlig. Tillsätt rödvinsvinäger, tomathack, örter och svartpeppar, salta även lite lätt. Låt sjuda några minuter under lock. Blanda ner zucchini och ärter i såsen och placera kycklingfiléerna ovanpå grönsaksröran. Lägg på locket och låt sjuda ca 5 min. Garnera med persiljan och servera.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback