...

Önskar jag hade nåt att rapportera men sommarvädret bara fortsätter och tiden spenderas ute. Kan man bli less på sol och värme? Jag tror det för jag längtar väldigt mycket efter en sval regnig dag just nu.
 
 Sommarväder

Vi har haft sommar här nu sen i torsdags så jag har inte mycket tid över till bloggen. Idag ska jag iaf åka och handla och sen gräva lite i rabatterna. Man måste ju passa på att vara ute nu medan vädret håller i sig. :-)
 
 Ny vecka

Måndag igen då...
 
Den här veckan ska jag gräva lite mer i trädgården...om vädret tillåter det vill säga. Idag blir det dammsugning i alla fall. Sen till helgen så kommer min svärmor och hennes karl hit. Det ska bli extra kul för hon har inte varit här sen förra sommaren, hon har alltså inte sett vår nya lägenhet än. :-)
 
Imorgon ska barnen på förskolan igen så då kanske man får tid att göra nåt produktivt. Just nu sitter Selina och ser på barnkanalen medan Vida är inne på deras rum och leker. Skönt när dom kan roa sig själv i alla fall. :-)
 
 Oj oj oj

Några dagars bloggtorka blev det visst här. Nåja, jag har ju en bra anledning i alla fall. Min mamma och hennes man har ju varit här. :-)
 
I torsdags regnade det så vi var inne hela eftermiddan, men igår var det uppehåll så vi tog med oss barnen ut och lekte en stund på förmiddan. Sen blev det en tripp på Plantagen för att inhandla jord och gödsel, man måste ju passa på när man för en gång skull har tillgång till bil. :-)
 
Brorsan kom över på middag och sen gick grabbarna iväg och bastade medan mamma och jag myste med barnen. Selina var jätteledsen hela kvällen för hon hade råkat ramla med en pinne i munnen och fått ett sår uppe i gommen. Tur att det inte blev värre än så i alla fall. Nåja, med lite alvedon så somnade hon tillslut och idag kändes det mycket bättre.
 
Vi vinkade hejdå till dom nu efter frukost så nu får vi väl se vad vi hittar på resten av dagen.
 
 Värme!

Eller...ja...allt är ju relativt. Det var 7 grader imorse när vi klev upp och det är nog första morgonen det har varit så pass varmt.
 
Barnen är på förskolan och själv är jag snart på väg ner till Coop för veckans första handling. Jag fick veta igår att mamma och hennes man kommer upp på torsdag och stannar till lördag...yay! :-) Men nu är ju problemet vad man ska bjuda på för mat...nåja, det brukar lösa sig.
 
Nepp...ut i det fina vårvädret!
 
 Gräver min egen grav?

Nej jag gräver en rabatt. Jag hann en tredjedel idag innan yngsta dottern vaknade så jag får fortsätta imorgon. I år blir det lite sommarblommor plus några smultronplantor som ska få husera där, även en gräslök tror jag. :-)

Selina har varit ute i 5 timmar idag och lekt med en av granntjejerna. Hennes kinder och näsa har blivit lite röda av solen så det är nog dags att plocka fram solkrämen.
 
 Städning

Idag har jag dammsugit och torkat golven. Pust...sen efter lunchen gav vi oss ut tillsammans med några andra i vårt bostadsområde för att städa upp på den gemensamma gården. Jag kommer definitivt ha träningsvärk imorgon efter all denna räfsning.
 
Nu när kvällen är kommen så blir det horisontalläge i soffan...sweet! :-)
 
 Härliga familjen

Idag har vi varit ute mycket. I förmiddags lekte jag i sandlådan med döttrarna, vi gjorde sandkakor. :-) Selina har haft många lekkamrater ute idag så hon har varit i stort sett självgående. Vida spelade innebandy ute med maken medan jag satt och tog igen mig i solen.
 
Jag har plockat kattbajs ur rabatten (bläää!) och sprayat med ättiksvatten. Får se om det håller odjuren borta. Jag har svårt att förstå kattägare som låter sina katter springa lösa i såna här tätbefolkade områden, det är inte roligt att hitta rabatterna uppgrävda och fulla med bajs. Ännu värre är när barnen ska leka i sandlådan och dom får bajs på kläderna. Våra katter går ut i koppel och alltid under uppsikt. Vill man ha sina katter lösspringande kan man ju ta dom och flytta ut på landet tycker jag. Jag tycker det är självklart att man respekterar sina grannar och inte låter sina djur förorena på deras uteplatser.
 
Nåja, hoppas ättiksvatten funkar...
 
 Ont i ryggen...sjukt trött...illamående...

 
...japp... :-(
 
 April?

Vilket aprilväder vi har haft idag, det har varierat mellan strålande sol, hällregn och hagelskurar.
 
Imorgon blir det helghandling tillsammans med barnen så jag kräver bättre väder så vi slipper åka buss.
 
Nu blir det avslappning i tv-soffan. :-)
 
 En ny sjal :-)

Den här blev färdig i söndags men har inte fastnat på bild förrän nu. Det är väl lite för varmt att använda den nu så den får vänta till hösten.
 
 
Sticknördfakta
Stickor: Rundsticka 100 cm 5 mm
 
Mysigt garn i en härlig färg. Extra spännande med varierande grovlek på garnet vilken ger lite mer struktur till det stickade. Mönstret var lätt att följa och roligt att sticka. (Projektsida på Ravelry) :-)