Dags för nytt...

Åh vad jag vill köpa en ny säng...NU! Men först måste man vänta på att få nån föräldrapenning utbetald från försäkringskassan. Högst 30 dagar skulle det ta att handlägga mitt ärende...nu har det gått 40 dagar!!! Grrr...makens pengar kom redan i slutet av januari och han begärde föräldrapenning bara några dagar innan mig...det blir en mäkta fattig månad det här om inte mina pengar kommer snart då maken inte får någon lön och bara en struntsumma från försäkringskassan. Men ja é int bitter...

Idag har jag varit ute med barnen. Vida sussade så sött i vagnen medan Selina klättrade i snöhögar...eller jag kanske ska säga snöberg för dom var rätt höga. :)

Jag har även hunnit med att dammsuga, men nu känner jag mig helt knäckt, och till råga på allt kommer inte maken hem förrän efter sex eftersom han ska träna efter jobbet...suck...

Tror jag ska krypa ner i soffan bredvid Selina och titta på Fåret Shaun...




Söndag igen

Huga vad helgerna går fort, redan söndag. :-(

Idag ska jag städa lite hade jag tänkt. Jag storstädade i Selinas rum i fredags och det blev så fint, bara fönstret kvar där nu, men det tar jag när det blir varmare ute. Idag ska jag ge mig på vårt sovrum, var jättelängesen det dammades där så det behövs verkligen.

Igår såg vi på Melodifestivalen, som sig bör. Tyckte att Lisa Miskovsky och Dynazty skulle gå vidare. Fick ett rätt och håller tummarna för att Dynazty tar sig vidare från andra chansen.

Bjuder på några bilder som lite söndagsgodis. :-D

 




BVC

Igår var vi till BVC med Vida. Läkarundersökningen gick bra...inga "anmärkningar". :-P Hon väger nu 4460 g och är 55,7 cm lång. 6 veckor gammal har hon hunnit bli också våran lilla skrutta...tiden bara flyger iväg.

Idag är Selinas sista dag på dagis för den här veckan. Hon är bara där tisdag-torsdag 5 timmar/dag nu. Så imorgon får man förhoppningsvis sova lite längre...peppar peppar...

Vi har inga direkta planer för dagen men maken slutar tidigt så det blir väl lite familjemys när han kommer hem. :-) Imorgon ska vi tvätta och jag ska försöka ta en sväng med dammsugaren också.

Men nu är det lunchdags!




En liten film




Söndagsmys




Inte riktigt än...

Selina är inte riktigt frisk ännu. Igår kräktes hon och idag har det kommit ut den andra ändan...stackars lilla barn...hon har ätit som en myra i två dar nu och är säkert jättehungrig, men hon har ingen aptit. :-( Det är hemskt när barnen är sjuka, speciellt när det inte finns så mycket man kan göra för att lindra. Får hoppas att det går över snart.




Morr...

Orken från igår är som bortblåst, och den lilla ork jag hade imorse är redan spenderad på en handlingstripp till Coop med båda döttrarna i släptåg. Suck...och ikväll ska maken ut med sina jobbarkompisar så jag blir ensam med barnen då också. Skulle bara vilja krypa ner i soffan med min stickning just nu, men det går inte för Vida vill ha mat. Nåja...




Wohoo!

Vad trevligt det är med dagar då man faktiskt har energi att göra något produktivt. :-) Har inte känt mig så här pigg sen före jul...eller kanske några veckor före jul. Men jag kraschlandar väl snart, energin brukar ta slut vid 3-4-tiden.

Jag har iaf diskat två gånger idag och torkat diskbänken och spisen. Jag har tvättat soffan (får se om ättikan gör någon skillnad), dammsugit och torkat golven. Dessutom håller jag på att tvätta och jag har faktiskt lyckats hinna med att leka med Selina och gosa med Vida också(!). Nu sover Vida och Selina ser på Pingu så jag tänkte ta och städa av databordet...lika bra att passa på när man har ångan uppe, man vet ju aldrig när det händer igen.




Sjukstuga

2 år, 6 månader och 16 dagar tog det innan Selina åkte på sin första magsjuka. Hon kräktes ner hela mig och lite av soffan och mattan i vardagsrummet igårkväll, då hade hon klagat på ont i magen i några timmar. Sen spydde hon ner sin kudde i sängen också när hon skulle sova. Men sen har det varit lugnt och hon verkar må bra idag...håller tummarna för att det är över för den här gången.

Idag ska jag tvätta, dammsuga, torka golven och försöka få bort kräklukten ur soffan med vatten och ättika (har fått tips om att det ska funka).

Selina blir hemma från dagis resten av veckan iaf...vill ju inte riskera att hon smittar ner någon annan.

Dags att sätta igång...




Glad Alla Hjärtans Dag!




Hinner inte med...

...att blogga!

I lördags var svärmor och Kenneth hit över dan för att träffa Vida för första gången. Selina och Kenneth hade jättekul tillsammans när dom tittade på Fåret Shaun och byggde med klossar. :-)

Jag har haft en hemsk huvudvärk de senaste dagarna. Tror det beror på vätskebrist, försöker dricka mer vatten men känner mig inte törstig alls.

Idag var vi tillbaka i vardagen igen eftersom maken började jobba och Selina fick gå på dagis igen efter att ha varit ledig en månad. Medan Selina var på dagis gick Vida och jag ner på Coop och handlade. 10 minus ute men soligt och vindstilla iaf så det kändes inte så kallt.

Nu ska jag lata mig ett tag innan det är dags att fixa middag.




Boklista februari

Boklista (2012-02-05)

 


Asaad, Arkan: "Stjärnlösa nätter" (recension kommer)

Brown, Dan: "The lost symbol" (recension kommer)

Cashore, Kristin: "Tankeläsaren"

Cohn, Rachel: "Naomi & Elys kyssförbudslista" (recension kommer)

De Faire, Claes: "Alla lyckliga familjer liknar varandra" (recension kommer)

Dübell, Richard: “Djävulsbibeln”

Gaiman, Neil: "Neverwhere" (recension kommer)

Osbourne, Ozzy: "Jag är Ozzy" (recension kommer)

Paolini, Christopher: “Eragon” (recension kommer)

Paolini, Christopher: “Eldest” (recension kommer)

Paolini, Christopher: “Brisingr” (recension kommer)

Paolini, Christopher: "Inheritance" (läser just nu)

Reading, Mario: "Nostradamus försvunna profetior"

Schiefauer, Jessica: “Pojkarna” (recension kommer)

Sedgwick, Marcus: "De som går igen" (recension kommer)

Smith, Lisa J.: "Att lura döden" (recension kommer)

Taylor, Andrew: "Nattvandraren" (recension kommer)

Twelve Hawks, John: "The traveller"

Twelve Hawks, John: "The dark river"

Twelve Hawks, John: "The golden city"


 





Mintchokladtårta med After Eight

Den absolut ljuvligaste chokladtårta jag någonsin ätit! Receptet kommer från ica.se.

 


Det här behövs till en tårta (ca 16 bitar):

200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl

Glasyr:
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor After Eight

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform (ca 24-25 cm i diameter) med smör. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme, rör om då och då.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 18-20 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan bli kall.
Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylskåp. Kakan blir bara bättre av att få stå i kylen några dagar.




Pågående projekt

Just nu håller jag på att sticka en väska av restgarner där jag ska förvara mina pågående stickprojekt. Jag har stickat färdigt ena halvan, nu ska jag bara göra en till likadan.

Jag stickar även på ett par röda bebisbyxor till Vida. Jag ska börja på benen nu så det är dags att byta från rundsticka till strumpstickor.