Barnuppfostran

Jag börjar bli lite less på alla dessa program på tv om barnuppfostran (typ Supernanny mfl.), speciellt eftersom dom alla kör på samma koncept. Auktoritära vuxna och barn som ska lyda. Själv är jag inget fan av detta. Jag ska definitivt läsa "Explosiva barn" av Ross W Greene och "Lotsa barn" av Lars H Gustafsson, dessa två erbjuder nämligen en alternativ metod instället för den sk. gränsättarmetoden som förespråkas i tv-programmen. Ska bli intressant läsning tycker jag. :-)



Ny vecka

Ja då var det måndag igen då. Har njutit av det fina vädret i helgen och blev positivt överraskad när jag klev upp i morse och såg att det inte regnar! Får se hur länge det håller i sig...

Sitter och paketerar en bok som jag sålt på Tradera. Vi säljer bort vår gamla kurslitteratur, det har ju blivit en del böcker genom åren. Jag är inne i en "hä bort" period just nu. Vill få bort en massa gammal bråte som varken används eller behövs. Kanske ska ta en titt i källaren igen också, vi slängde iofs ganska mycket därifrån i somras när vi städade men det är mycket kvar som endera kan åka på skroten eller säljas.

Jag hade tänkt gå med Selina på affärn när hon började bli trött men hon lyckades somna innan jag var klar med paketet och handlingslistan så det får vänta till i eftermiddag.



Föräldrar och barn...

Satt och tänkte på det här med föräldrars relation till sina barn. Själv är jag ett stort fan av ensamtid med sina barn, att man som förälder tar sig tid att umgås med sitt barn ensam utan den andra föräldern eller eventuella syskon närvarande. Som barn behöver man bygga upp en separat relation med mamma och en separat relation med pappa. Om all tid spenderas ihop med båda föräldrarna samtidigt lär ju inte barnet känna sina föräldrar som individer utan bara som ett team. Det här synsättet ställer även mer krav på föräldrarna att faktiskt ta sig tid att lära känna sina barn som individer, något som säkert är svårt om man har många barn, men inte omöjligt.

Det är så spännande att se Selina växa och utveckla mer personlighet varje dag. Det ska bli så kul att se henne utvecklas och jag ser fram emot att få vara med och lära känna henne. Undrar vem hon kommer att likna mest, mig eller pappa sin. Vi har en spännande tid framför oss. :-)



Selina pratar




Helgen

I helgen var mamma, svärmor, syrran och brorsan uppe i Ume. På lördan var vi här allihopa (inkl min andra bror och hans "sambo") och åt middag. Det var riktigt trevligt. Killarna satt och spelade spel medan vi tjejer umgicks. Det roligaste var nog när mamma provade syrrans korsett och kjol...gud vad vi skrattade! Så här fin blev hon.

Jag provade den också. Det var riktigt svårt att andas först men sen vande man sig. Men det är inget jag skulle vilja ha på mig varje dag. Men man får snygg figur i den. :-)

På söndag morgon låg far och dotter så här sött i sängen. Fadern var en smula bakis. ;-P

En riktigt trevlig helg iaf. Nu träffas vi inte förrän till jul...längtar!




BVC

Idag ska lillflickan vaccineras. Frågan är vem som kommer tycka det är otäckast, hon som blir stucken eller hennes nålfobiska mamma. ;-)

Titta vem jag hittade bakom dataskärmen...




Fryser...

Nu är jag tillbaka till det normala igen. Jag fryser nämligen. Efter en hel graviditet utan frossa är jag kallblodig igen. Fram med filtar och morgonrock utanpå kläderna!

Kolla in när Selina och jag busar...hon skrattar så härligt. Dåligt ljud så dra upp volymen ordentligt.




Snö!

Härligt att vakna upp till ett vitt landskap. Det snöar fortfarande men det lär säkert gå över till regn senare så man får njuta av snön så länge det går. :-) Notera mina blommande lejongap i förgrunden...dom har inte fattat att det är vinter nu...

Nytagna bilder på Selina i våran säng imorse. Sambon sover fortfarande och Selina ligger och leker med sitt babygym.






Grattis Ilia!

Min söta systerdotter fyller 3 år idag. Present kommer med posten. :-)

Idag blir det balkongstädning för hela slanten. Måste ju få det gjort innan snön kommer. Det roliga är att jag faktiskt fortfarande har blommande lejongap i balkonglådan...hmmm...dom har tydligen missat att det har varit -7 grader som kallast...tåliga rackare må jag säga.



Liten linslus...

Selina gillar verkligen kameran, kolla in det här söta videoklippet. OBS! Ljudet är dåligt så man får dra upp volymen ordentligt för att höra nåt.

Sen har hon kommit på att det är mysigt att suga på tummen. :-)