Selina går!

Hon har kunnat det här i några dagar men jag har inte lyckats fånga det på film förrns nu.

 




Födelsedag!

Ja då var middagen och tårtätandet avklarat och folket har gått hem. Nu väntar sängen för det är ju jobbdags imorgon igen. :-)

Jag vill bara säga TACK till alla som har grattat mig via telefon, sms och Facebook, det värmer i hjärtat. :D




Dan före dan

Imorgon blir jag 29 år...GAH!...bara ett år kvar som 20-something...men jag tänker inte känna mig gammal förrän nästa år då jag fyller det stora 3-0. :O

Blir mustig köttgryta med vin, svamp och rotfrukter imorgon samt en härlig hallontårta. :D

Idag ska jag bara ta det lugnt och njuta av att det är helg. När dottern vaknar ska vi äta äppelkaka till mellis för att festa till det lite.




Trött...

Gud så trött jag är. Spenderade förmiddagen med att flytta runt böcker i magasinet på jobbet...kommer definitivt ha träningsvärk imorgon kan jag säga. Sen var jag med på en workshop där vi fick göra kvastar av björkris och vrida egna vidjor att knyta ihop kvastarna med. Shit alltså...det var hur jobbigt som helst att vrida vidjorna. Man tar grenar och skalar av lite bark och tar bort alla kvistar. Sen är det bara att börja vrida grenarna så fibrerna släpper varandra lite (utan att gå av)...det var hårt arbete...blev halvt skinnflådd på tummen men lyckades precis undvika blåsor på fingrarna. Lägger in en bild på kvasten sen när den har torkat och ansats.

Just nu väntar dottern och jag på att sambon ska komma hem så vi kan äta middag.




Lyssnar på just nu...




Politik och sånt...

Ja vad ska man säga...fyra nya svåra år för arbetslösa och sjukskrivna väntar antar jag...YIPPIE! (Jag hoppas ni förstår sarkasmen...)

Trots att det inte blev en rödgrön valseger så gjorde Miljöpartiet ett riktigt bra val...vilket i sig är en liten seger iaf. :)

Första arbetsdagen på veckan är avklarad. Dottern sover och sambon är på jobbet för lönesamtal och planering. Jag sa till honom att handla på vägen hem så slipper jag dra med mig Selina på affärn. :D

Imorgon efter jobbet ska jag in till stan och träffa min chef och skriva på anställningspappren. Tyvärr är det lite skralt i kassan så det blir ingen shopping. ;(
Men bara en vecka till löning nu iaf! :thumbup:




Lyssnar på just nu...




Long time no see...

Kom på att jag inte har bloggat på ett tag. Jag började jobba i onsdags så jag har jobbat mina tre första dagar, 4 timmar om dan...rätt lagom tycker jag.

Selina blev sjuk i början av veckan så Krister har varit hemma med henne hela veckan. Men nu mår hon prima igen.

Förra helgen kom mum m.fl. hit. Som vanligt glömde jag bort att ha kameran redo men jag tog lite kort på mum och Selina iaf.


Dom här blommorna tog jag in från balkongen. Blev en söt liten bukett som doftade ljuvligt!


Idag var vi ute med Selina. Här sitter hon med sin pappa i sandlådan.


Selina fick åka rutschkana också...



En härlig höstbild!





Slut

Så var helgen slut. Mycket som har hänt. Vi har umgåtts med familj och vänner, Selina har tagit sitt första steg (i lördags) och min kära mormor fyller 95 år idag. Ett stort grattis från oss här i Ume! :)

Nu ska jag ner och fixa tvätten, sen blir det film. Harry Potter eller Pirates of the Caribbean...vi har inte bestämt oss än.

Hoppas ni har haft en bra helg allihopa och att ni är utvilade inför en ny vecka.




Så kul!

Idag ska mamma och jag ta en svamptur. :D Yay! Selina tycker om sin mormor det märks...men hon är fortfarande lite reserverad. Ikväll kommer hela gänget över på middag, vi blir 11 stycken, men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Det blir en enbärskryddad rostbiff med kokt potatis, sås och stekt svamp...MUMS!

Nu ska jag äta lunch så jag orkar leta svamp!




Städning

Ikväll kommer mamma och minsta lillasyster hit. Ska bli kul att träffa dom igen. Lillebror och hans tjej kommer också hit men dom ska bo hos brorsan. Kul med främmande...men det betyder ju tyvärr städning...

Selina sover så jag ska städa så mycket jag hinner för när hon vaknar bär det av till affärn för lite proviantering. Jag har iaf gjort bort dammsugningen och golvtorket. Det enda jag har kvar som jag faktiskt MÅSTE göra är toastädning och disken. Resten blir gjort i mån om tid.

Nä nu måste jag sätta igång!




Sååå trött!

Selina somnade vid lunchen idag...hehe...det är jobbigt att vara på dagis. :)

För några dagar sen tog jag dom här bilderna när vi var ute.





Woooohoooo!!!

Jag fick jobbet!!! :D :D :D :D :D




Jobbintervju

Då har man varit på en jobbintervju på Sjukhusbiblioteket på NUS. En 50%-tjänst fram till årsskiftet. Dom hade kallat några andra till intervju också så vi får se om jag gjorde ett tillräckligt bra intryck för att konkurrera ut dom. Håller tummarna! Det känns som om jag verkligen skulle trivas med att jobba där iaf.

Sambon är på dagis med Selina...5:e inskolningsdagen. Bara en vecka kvar nu innan hon börjar på riktigt. Själv så äter jag frukost och tänkte ta och lyxa med lite Sims 3 tills dom kommer hem...har ungefär 40 minuter på mig. :D




Så lite tid...

Har några filmer jag ska lägga ut men som jag inte har fört över från kameran än. Får se när jag får tid med det.

Imorgon får vi hem vår nya tv-bänk och det nya databordet. Bilder kommer!

På tisdag ska jag på jobbintervju på sjukhusbiblioteket på NUS. En 50%-tjänst fram till jul...håller tummarna! :D




Inköp

Det är mycket som måste köpas in till Selina nu när det blir kallare. Vi har iaf hittat en fleecefodrad vindjacka, överdragsbyxor och ett fleeceset på Tradera. Igår köpte jag moccasiner som hon ska ha på dagis samt ett par fodrade galonvantar. Hon har även fått ett regnställ i galon och en ny mössa. Jag antar att vi måste köpa varmare vantar senare också. Idag ska vi in till stan hon och jag efter mellis och leta efter ett par allvädersstövlar...hennes första skor! :D Jag antar att det blir sådana stövlar iaf, varmt och vattentätt ska det vara.

Idag på dagis fick vi vara med på "smörsång" där alla avdelningarna samlas och sjunger tillsammans. Selina tittade nyfiket på och klappade händerna lite halvhjärtat när det passade...gojäntan min! :) Hon fick även leka med andra barn idag. Det gick jättebra. Jag höll mig i bakgrunden och lät våran inskolningsfröken sköta det hela. Selina hade inget alls emot det, verkar som om det kommer gå jättebra det här. :)




Dagis

Första inskolningsdagen gick bra. Selina var tveksam först med på slutet tinade hon upp och började krypa omkring och leka med lite leksaker. Ska bli intressant att se hur det går när hon får börja leka tillsammans med alla dom andra barnen. :)

Så här trött blir man av att vara på dagis.