"Fiskpinnar" med mandelpotatismos
Hemmagjorda "fiskpinnar" med ljuvligt mos. Servera med remouladsås.


Det här behövs till 4 port.
400 g vita fiskfiléer, t.ex. torsk eller sej
ströbröd
salt, peppar
smör och olja att steka i
1 kg mandelpotatis (eller annan mjölig potatis)
ca 2 dl mjölk
ca 2 msk smör
salt, peppar
Gör så här:
Skala och koka potatisen mjuk. Medan potatisen kokar blandar du ihop ströbröd, salt och peppar. Sen tar du fiskfiléerna och panerar dom med ströbrödet och steker dom i olja och smör tills dom är gyllene och genomstekta.
Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken och smöret innan du blandar det i potatisen så blir inte moset kallt så fort. Kör potatis, mjölk och smör till ett fluffigt mos med elvisp. Salta och peppra. Servera genast!

400 g vita fiskfiléer, t.ex. torsk eller sej
ströbröd
salt, peppar
smör och olja att steka i
1 kg mandelpotatis (eller annan mjölig potatis)
ca 2 dl mjölk
ca 2 msk smör
salt, peppar
Gör så här:
Skala och koka potatisen mjuk. Medan potatisen kokar blandar du ihop ströbröd, salt och peppar. Sen tar du fiskfiléerna och panerar dom med ströbrödet och steker dom i olja och smör tills dom är gyllene och genomstekta.
Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken och smöret innan du blandar det i potatisen så blir inte moset kallt så fort. Kör potatis, mjölk och smör till ett fluffigt mos med elvisp. Salta och peppra. Servera genast!

Kommentarer
Trackback