Valborg

Det blev ingen majbrasa för oss i år. Nyckfullt väder och lerig mark gjorde att det kändes skönare att stanna hemma. Imorgon ska det iaf bli bättre väder så vi ska nog passa på att vara ute så mycket som möjligt. :-)
 
Hur som helst...hoppas att ni har haft en härlig valborgmässoafton...nu ska iaf jag sova.
 
 



Urk...

...har haft en riktig skitdag idag. :-(
 
Håller tummarna för att morgondagen blir bättre...
 
 



Puh!

Då var vi ensamma igen. Som jag brukar säga...det är jättekul med främmande...men det är skönt när dom åker hem också. :-)
 
Imorgon är det vardag igen, vi hoppas på sol och värme så vi kan vara ute och leka nu när lekplatsen har torkat upp ordentligt.
 
 



På håret

Jag har precis maskat av en sjal och fick så här mycket garn över...
 
 
...förhoppningsvis går det bra att fästa garnet med så lite kvar.
 
 



Surprise!

Vilken överraskning, helt plötsligt dyker makens syrra och två bröder upp vid ytterdörren. :-)
 
 



Förändring

Idag har jag varit till frissan, blev en radikal förändring. Jag lägger ut en bild sen när håret har fått ny färg också. :-)
 
 



Små vantar

Två små vantar har blivit till dom senaste dagarna. Vårvantar till barnen så dom slipper ha bulkiga galonisvantar på sig hela tiden. Dom blåa är Vidas och dom rosa är Selinas. :-)
 
 
 



Lillspexaren




Smått

Jag håller på att sticka ett par små tumvantar till yngsta dottern, har bara en tumme kvar. Sen blir det ett par till andra dottern också. Bild kommer imorgon. :-)
 
 



Puh!

Idag har jag räfsat löv. Jisses vad mycket det blir av två rönnar! Nåja, nu ser gården bättre ut iaf, men jag längtar till gräset börjar växa, jag vill ha grönt NU! Baksidan är fortfarande för blöt att räfsa så det får vänta nån vecka.
 
Nu blir det tv, godis och stickning. :-)
 
 



Premiär!

Idag har vi haft grillpremiär här hemma...mums! Det blev grillad fläskkarré med potatitsallad, grillade grönsaksspett och en mumsig sallad på paprika, tomat och gurka till. Brorsan var här och åt med oss, och lekte med barnen förstås. :-)
 
Tidigare idag var jag ute och inspekterade rabatterna. Jag har ingen aning om vad som växer där eftersom vi flyttade hit i höstas men det verkar som om vi har en rabarber iaf. :-) Imorgon ska vi inhandla en räfsa så vår lilla gräsmatta kan få ett ansiktslyft. Vi skulle behöva utemöbler också, men vi får väl se vad vi hittar.
 
Trevlig lördagkväll på er!
 
 



Ensam ikväll

Barnen sover och maken är på after work. Nu blir det godis och The Hobbit, andra visningen för mig, men det är ju roligt att se bra filmer flera gånger. :-)
 
 



Inge peppad...

Egentligen skulle jag ut och springa ikväll, men det regnar. Fast ska jag vara riktigt ärlig så känner jag inte alls för att göra nåt annat än att slöa i soffan...men officiellt så är regnet min ursäkt. ;-)
 
 



Små söta plantor :-)

Idag har jag skolat om mina tomatplantor. 7 stycken av tio frön har grott och nu har dom flyttat till egna krukor. Det är så roligt att se dom växa. :-)
 
 
 



Första avklarat!

Jag har precis kommit hem efter en jävligt jobbig joggingrunda. Jag nystartar efter ett flera år långt uppehåll och tänker följa upplägget i Röhnisch Running School. Så...första passet är avklarat och gud vilken dålig kondis man har...det kan bara bli bättre.
 
Nu blir det kvällsmat och dokumentär om plattektonik på Kunskapskanalen. :-)
 
 



Besatt...

Jag är totalt besatt av den här låten just nu. :-)
 
 
 
 



Ensamtid :-)

Selina och maken är på badhuset och Vida sover så sött i sin säng. Det är väldigt lugnt och tyst här hemma så jag njuter av lite ensamtid. :-)
 
Men ni kan ju få njuta av dom små monstren...
 
 
 
 



Kycklingsallad

Den här salladen gick verkligen hem hos barnen, speciellt dom små mozzarellabollarna.
 
 
1 grillad kyckling, urbenad och skuren i mindre bitar
ca 300 g körsbärstomater (gärna i olika färger), skivade eller klyftade
250 g minimozzarella, halverade (jag ska dubbla mängden nästa gång för barnen tyckte dom var så goda)
1 gul paprika, tärnad
ca 10 cm purjolök, fint strimlad
½ gurka, tärnad
1 burk kidneybönor, sköljda
1 dl ris, koka riset och låt kallna
valfri dressing (vi hade vanlig thousand island)
 
Blanda alla ingredienserna och servera med en god dressing.
 
 



Härlig dag

Idag var jag och barnen ner på Coop Forum för helgens handling. På vägen hem ville Vida gå så hon tultade på i säkert 200 m innan hon blev trött...gullunge där. :-)
 
Vi har bara haft en lugn dag hemma efter det. Maken jobbade sent så vi åt middag själva...en jättegod kycklingsallad...receptet kommer imorgon.
 
Nu ska jag bara mysa i soffan framför tv:n innan det är dags att gå och lägga sig. :-)
 
 



Pågående projekt

Jag har så många idéer just nu och så många stickningar som jag vill börja med. Men jag måste avsluta nåt först.
 

Detta ska bli en mössa till mig. Som synes har jag snart kommit halvvägs.
 
 
Det här ska bli en mössa till Vida, men den ska repas upp och stickas om med en större sticka.
 
 
En scarf till mig...bara 16 varv plus avmaskningen kvar. :-)
 
 
Den här började jag med igår efter att ha repat upp mitt första försök som blev alldeles för liten. Det ska bli ett par vantar. Vi får väl se om jag hinner använda dom nåt den här säsongen eller om dom får vänta till hösten. Men sticka klart dom nu i vår ska jag iaf göra.
 
Jag vill sticka ett par tjocksockar till mig själv men måste vänta tills jag gjort klart någon av dessa först. En kofta stickad uppifrån-och-ner finns också med i planerna samt en kortärmad "kofta" i bomullsgarn. Nåja, jag får beta av det allt eftersom.
 
Filmen vi såg igår var jättebra, rekommenderas! :-)
 
 



Filmkväll!




Inget att rapportera...

...en helt vanlig dag med helt vanliga sysslor...kanske blir mer spännande imorgon? Hoppas det...
 
 



Hjärtsnörp!!!

Idag gick jag in på barnens rum och får då se att Vida sitter uppe på deras lilla bord(!). Hon har klättrat upp dit via en av dom små stolarna. Hemska bilder av brutna armar, ben och nackar hinner rulla förbi innan jag tagit ner henne därifrån. Huga...funderar på att ta ut stolarna därifrån om hon inte låter bli att klättra så mycket.
 
Men man kan ju SITTA på stolarna också...
 
 
 
 
 



Vår?

Vaknade till det här imorse...över 1 dm blötsnö...jippie...
 
 
 



Lördag

Systrarna tittar på Masha och Björnen på datorn. Faktiskt ett riktigt roligt barnprogram. :-)
 
 
Tittut-lek efter badet.
 
 
 
 



Garn!!!

 
Det här är garnerna jag köpte igår. Underbart mjuka och klämvänliga båda två. Det lila ska bli en vårmössa till Vida och det gröna ska bli en sån här till mig. :-)
 
 



Jaha

Ja, då var det ju så att jag hade tänkt ta kort på det fina garnet jag köpte inne i stan idag så jag kunde visa det här...men jag har glömt det och dagsljuset är ju borta så det får skjutas upp till imorgon.
 
Ja jag var alltså en tur in till stan idag. Jag räknade ut att jag senast åkte in i mitten av januari så det var ju på tiden. Jag var in en sväng på Arbetsförmedlingen och sen var jag på lokaltrafikens reseinfo och bytte mitt gamla busskort mot ett nytt...för dom tycker tydligen att man ska ta sig tid att göra det nu när dom har bytt betalsystem...
 
Nåja, sen kunde jag inte låta bli att besöka Hemflit...bästa garnaffären i stan om ni frågar mig...och ja...jag köpte garn...makens min när han insåg det får mig på nåt sätt att tro att han tycker att jag redan har tillrtäckligt med garn...men kan man någonsin få för mycket garn??? :-)
 
 



Vegetarisk pastasås

Eget hopkok...gott!
 
 
Ca 6 port.
 
1 hackad gul lök
1 stor hackad vitlöksklyfta
1 burk kikärter
2 burkar Mutti Pomodori a Filetti (el. 2 burkar hela skalade tomater)
2 stora nypor socker
salt, svartpeppar
ca 3 msk hackad färsk basilika
 
Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja. Tillsätt tomaterna och låt koka upp. Blanda ner kikärter och smaka av med socker, salt, svartpeppar och basilika. Koka upp och servera med pasta.
 
Enkelt, billigt, gott och nyttigt! :-)
 
 



Jaaa!

Idag köpte jag dom här mumsiga nystanen. Dom ska bli ett par tjocksockar till mig. Förra året stickade jag massor med sockar, men inte ett enda par till mig själv så nu är det banne mig dags!
 
 
 



Ledig måndag

Jag fick sovmorgon imorse! Det var hur skönt som helst och välbehövligt för jag har varit grymt trött hela helgen. Vi har haft en lugn dag med lek, slappande i soffan och en promenad i solen.
 
Nu sitter jag och väntar på att Project Runway ska börja kl. 22. Jag funderar på att sticka något men vet inte vad. Jag har en sjal som är påbörjad men känner inte för att sticka på den. Jag har även ett par påbörjade vantar men dom lockar inte heller. Jag skulle kunna sticka en provlapp till en kofta som jag funderar på att börja sticka...men det känns inte heller så lockande. :-(
 
Jag har en påse med wienerbröd i frysen och en flaska Zeunerts påskmust framför mig...tro om jag ska värma några wienerbröd och luta mig tillbaka i soffan och inte göra nånting? DET känns lockande... :-)