Ny vardagsservis!

Vi har hittat en servis som vi båda gillar så vi slog till och köpte den på en gång. Vi har ju haft samma tallrikar i 7 år nu så det är väl på tiden...dessutom matchade inget. :-P Tallrikar, assietter/förrättstallrikar (stavas det så???), djuptallrikar och muggar blev det. Jag är såååå nöjd!




FredagsFärg - Vit och rosa

Bättre sent än aldrig, här är mitt bidrag. Vill ni se andras bilder är det bara att klicka sig vidare här.




God morgon!

Väckarn ringde klockan 8 som vanligt men min kropp ville helt enkelt inte kliva upp för jag somnade om typ sekunden efter jag stängt av den. Jag vaknade 10 av att äldsta katten hoppade upp på min kudde och "mjoade". Hon tyckte tydligen att jag hade sovit tillräckligt.

Älsklingen slutar tidigt idag så vi ska kolla på en ny vardagsservis och även köpa lite gotta...det är ju helg! :-D

Såg att veckans FredagsFärg är vit och rosa så jag ska se vad jag kan fixa till för trevlig liten bild innan kvällen...har lite idéer redan nu faktiskt.

Nu ska jag äta frukost. Medan jag gör det så kan ni ju lyssna lite på den här låten som jag hörde på MTV igårkväll. The Killers "Human"...jag bara älskar sångarens röst...den är unik, man hör direkt att det är han som sjunger även fast jag först inte trodde att det var dom eftersom soundet är ganska annorlunda mot deras förra album.




Anticraft...

Jag har lånat en döcool stickbok på bibblan, "Anticraft: knitting, beading and stitching for the slightly sinister" av Rigdon och Stewart. Handarbete i gothstil :-) hur häftigt som helst! Nog ska jag kunna finna tid till att sticka något ur boken, jag har bl.a. hittat en mössa som jag verkligen vill sticka.

Som ni märker sitter jag hemma idag också...inget jobb...men men...det är ju faktiskt skönt att slappa också. :-D



Apocalyptica

Ett band som jag hade glömt bort men som jag råkade snubbla över idag ute på YouTube. Såååå bra, jag älskar mixen av klassisk musik och metal.


Cover på Metallicas "Nothing else matters"...underbar!



Som ni ser har jag lärt mig hur man lägger in videor här på bloggen...skitkul att lära sig nya saker!



Tisdagstema - Guld

Veckans tisdagstema är guld. En lite svår färg för mig för jag har inte många saker i guld...jag gillar ju silver mer. Men jag hittade den här rökelsehållaren iaf. Se fler bidrag här.




Inget jobb

Inget jobb än så länge idag. Vet inte om jag gillar det här med att sitta hemma och vänta på att telefonen ska ringa. Man blir så uppbunden och dessutom så kan man inte planera något för man har ju inte en aning om man kommer att vara hemma eller inte.

Förutsatt att ingen ringer idag så ska jag handla och städa ur klädkammaren. Jag måste på bibblan och lämna igen en bok också, jag såg att jag även har en bok att hämta så det ska blir kul att se om den är nå bra.

Nu ska jag äta frukost!



Blåkulla

Idag for jag till Blåkulla...ja inte på kvasten men på cykeln, förskolan där jag vikarierade heter Blåkulla. :-D Allt gick bra iaf, gulliga barn och snäll personal.

Om jag inte behöver jobba imorgon ska jag tvätta på morgonen. Sen kl. 4 ska jag med Mimmi till veterinärn och ta bort stygnen från kastreringen. Ska bli skönt att få det bortgjort.

Nu väntar jag bara på älsklingen, han har möte till 18:15 så jag kan nog börja med maten snart. Upptinad minestronesoppa (recept kommer någon gång när jag har tid) och en Bond-film kanske? Vi är på "The world is not enough" nu med min favvo Pierce Brosnan så jag ska dregla lite. ;-)



Ser ljusare ut...

Intervjun gick bra och jag fick faktiskt ett jobberbjudande på en gång! Jag ska vikariera hela dagen imorgon på en förskola på Tomtebo. Ska bli kul att se om de gamla takterna sitter i fortfarande. Jag får ju, förutom lön, faktiskt en annan bra sak också...en cykeltur på sammanlagt ca 15 km. Men nu ska jag gå och sätta igång med dagens middag, köttgryta...mmmmm.



Ser inte ljust ut

Att söka jobb i den här stan verkar vara totalt onödigt om man inte har massor med arbetslivserfarenhet. Förra veckan sökte jag jobb på Djurmagazinet, ett föräldraledighetsvik, och jag fick som svar att dom har fått in 600 ansökningar! 600!!! Lönlöst att hoppas på det jobbet då jag inte ens har någon erfarenhet av någon av arbetsuppgifterna. Hade detta varit en liten ort så kanske jag hade haft en chans. Lätt att man blir lite uppgiven.

Idag ska jag på intervju hos Jobbsupport (f.d. Vikariebanken) och se om jag kan få börja som springvikarie här i kommunen främst inom förskolan...jag har ju trots allt ett års erfarenhet av det. Men jag hoppas inte på för mycket. På arbetsförmedlingen sa dom att det är svårt att få vikariera eftersom den finns så många utbildade och studenter inom det området. Men men, kanske alla är sjuk någon dag och jag får hoppa in...



Tisdagstema - mörker

Jag har faktiskt inte så många bilder tagna när det är mörkt...jag är feg och fotar oftast i dagsljus. Men jag hittade den här bilden från förra året, den är tagen 11/12-07 kl. 16:29 från balkongen i vår förra lägenhet. Titta på fler bidrag här.




Luddigt?

Jag har fått kritik att jag uttrycker mig luddigt när jag skriver och att det inbjuder till feltolkningar. Jag är inte så petnoga när jag skriver för om jag ska förklara allt och definiera allt så blir ju inläggen alldeles för långa, och det är ju inte någon doktorsavhandling det här. Så...om någon tycker att jag uttrycker mig luddigt så är det bara att säga till så kan jag förklara närmare vad jag menar.



Måndag

Gud vad jag var trött imorse...jag tror jag grymtade nåt som liknade hejdå till älsklingen när han åkte på jobbet...sen somnade jag om så jag är inte säker...jag kanske inte sa något alls. Ska ta och få i mig nån frukost nu för jag är vrålhungrig. Sen ska jag skriva en handlingslista, men först måste jag komma på vad vi ska äta i veckan...inte det enklaste alltid men jag föredrar att ha en veckomatsedel. Då blir det ingen panik...vad ska vi äta till middag idag???? Allt är redan planerat och klart och alla ingredienser finns hemma...otroligt smidigt. Hursomhelst så ska jag på Coop och handla sen och det är i princip allt jag har planerat idag. Kanske att jag börjar städa ur klädkammaren också men det är valfritt.

Frukost nu innan jag dör!



Hungrig...

Sitter här och väntar på min älskling. Han har slutat nu så han borde komma hem snart. Är lite hungrig, men det är för tidigt att börja med maten än. Jag tänkte göra en wok med wokgrönsaker (hmmm...Findus Wok Vietnamese) och lax...kryddat med sweet chilisås antar jag...får dyka ner i kylen och se om jag har några mer spännande såser. Brorsan tycker alltid att jag har så mycket intressanta asiatiska såser men nu har jag använt upp allt tror jag.

Hur som helst...tänkte tipsa om en låt jag precis lyssnade på och som jag nästan hade glömt bort...men den är störtskön! Lyssna och njut. Sen fick jag den här låten av brorsan och den "äger"...eller vad ungdomarna säger nuförtiden. :-P

Nej nu kommer älsklingen hem snart och då blir det James Bond igen...är på "Tid för hämnd" nu. Jag måste bara säga att Timothy Dalton är väldigt charmig som 007, inte lika torr som Roger Moore. Mamma älskar ju Moore men Dalton är bättre tycker jag, han har glimten i ögat på ett annat sätt.



FredagsFärg Blå

Veckans FredagsFärg är blå och jag har hittat den perfekta bilden. Hela världen ser blå ut faktiskt. Bilden är tagen med kameramobil vid mitt föräldrahem någongång förra vintern.





Ny läsning!


Ok, det var ett tag sen jag fick hem den här men jag har inte orkat ta kort förrän nu. Nina Sagulins "Sticka accessoarer". Många fina mönster och bra inspiration. Stickningen bredvid är en halsduk jag stickar till en vän. Den ligger på is just nu för jag ska sticka ett par lovikkavantar till svärmor innan jul och jag har knappt börjat på dom än. Bäst jag sätter fart.



Misstag...

Som de flesta vet är jag så gott som nykterist...jag kan dricka en cider någongång med det är allt. Jag har mjuknat lite i alkoholfrågan på senaste tiden, man behöver ju inte vara så nitisk på allting eller hur?

En viss person skrev till mig att jag kanske skulle ta och berätta om vad jag gjorde i turkiet (i nian) för att folk ska få veta att jag också gör fel saker...eller vad den här personen nu menar med det hela. Nej jag skäms inte för att jag inte alltid har varit nykterist. I nian på våran klassresa blev jag ordentligt full. Jag drack även på min mammas 40-årsfest varefter jag bestämde mig för att bli nykterist för att jag inte gillar att förlora kontrollen över mig själv eller att må så illa dagen efter. Så nu vet alla det och jag vet inte riktigt varför den här personen tyckte jag skulle lägga ut det här, men mig gör det inget. Man har roligare utan alkohol är allt jag kan säga...dessutom slipper man må dåligt dagen efter. ;-)

Ni får tyvärr inte veta vem den "vissa personen" är för han/hon tycker inte om att jag skriver om han/hon på bloggen. Så nu har jag delat med mig om mitt "skämmiga" förflutna med alkohol så nu kan ingen klaga på att jag inte är öppen för mina bloggbesökare. Töntigt egentligen...alla har ett förflutet och för mig är det just det...det förflutna...jag föredrar att se mot framtiden och lägga allt dåligt bakom mig.



Stackars liten...

Kastreringen av Mimmi gick bra iaf. Hon var vinglig och apatisk hela kvällen men nu är hon ganska pigg. Hon ligger just nu i mitt knä och sover. Jag tror det är lite synd om henne.

Idag ska jag tvätta. Har kommit på att jag inte längre kan tvätta varannan vecka för det blir så himla mycket tvätt, så nu har jag gjort onsdag till min tvättdag...det håller väl tills jag får ett jobb iaf.

På tal om jobb så ringde jag till Mias Grill här i stan imorse för dom har ett deltidsjobb som lokalvårdare ute. I annonsen står det mån-fre 6-8 och lör-sön 8-10. Men när jag ringde så kom det fram att det är endast en vecka per månad. Så man jobbar 7 dagar och är ledig 3 veckor. Vet inte om det är värt det...ska fundera på det.



Ordlös onsdag




Tisdagstema

Veckans Tisdagstema är "fågel, fisk eller mittemellan". Hur tolkar ni denna bild?




Fototriss

Temat den här veckan är  utomhusbilder "så här der det ut där jag är idag". För fler bidrag gå hit.









Den stora dagen...

Idag är den stora dagen då vi ska kastrera Mimmi. Jag är jättenervös och orolig. För mig är det som att ta sitt barn till läkaren för en operation...tänk om inte allt går bra?! Försöker intala mig själv att allt kommer gå fint...men jag kommer inte tro på det förrän efteråt. Just nu har vi tagit bort maten så alla katterna får nöja sig med vatten tills jag tar minstingen och far. Håller alla tummar jag har (och även några jag inte har) för att det ska gå bra.



Uppdateringar

Nu har jag uppdaterat recensionssidan med en ny bokrecension. Dessutom har jag lagt in många fler länkar på länksidan.



Farsdag

Grattis alla pappor där ute!

Så långt sträcker sig farsdagsfirandet i min familj...även morsdagsfirandet. Jag kommer ihåg att när man gick i skolan fick man rita kort och sånt men det är inget som har ett direkt fäste hos oss. Vi brukar få tårta hos mormor på morsdag, men eftersom jag bor så långt bort inbegriper det inte mig längre.

Men egentligen...vad vet jag om det. Jag har ju två familjer nu så traditionerna kanske skiljer sig. Jag flyttade ju hemifrån innan mina föräldrar skilde sig så de "gamla" traditionerna sitter kvar hos mig. Resten av familjen kanske gör allt annorlunda. Men sen är jag ju inte så mycket för firande överhuvudtaget när det gäller det mesta.

Nu ska jag dela ut reklam i några timmar i dimman.



Lite irriterad

Känner mig lite irriterad idag. Jag har precis fått höra att jag är feg och inte står för det jag skriver i min blogg. Allt bara för att jag tagit bort negativa kommentarer om ett dissande inlägg jag gjorde om en viss person i min gamla blogg och att jag nu har tagit bort bloggen helt. Jag står alltid för det jag skriver men jag anser inte att jag behöver behålla negativa kommentarer från folk om jag inte själv vill. Dessutom tog jag bort hela den gamla bloggen för att den var just det...gammal. Jag har inte skrivit i den sen i februari så jag tycker det var mer än ok att göra...ingen läser ju så gamla inlägg ändå. Så...då var det utrett.



Temys


Här sitter jag framför datorn och spelar Ticket2Ride medan jag sippar på en mugg Friggs nyponte. Jag bara måste göra reklam för det...det är kanske det godaste teet jag har provat. Det är ett örtte så det är helt koffeinfritt, vilket kan vara bra så här på kvällskvisten. Smakar nypon och hibiskus (lite syrligt)...prova, jag lovar att ni inte blir besvikna.



Fredagsfärger!

Det är alltid kul att krydda bloggen med lite annat än det vanliga dravlet om mitt liv. ;-) Kolla in den här fotoutmaningen med Fredagsfärger! Dagens färg är vinröd. Kanske mer åt roséhållet men det gills väl?




Ensam ikväll...

Ikväll ska Krister ut och äta med några kompisar så jag blir alldeles ensam hemma. Han frågade faktiskt om jag ville följa med men jag är för snål, dessutom blir jag alltid besviken på restaurangmat, man tror att man ska få en omvälvande smakupplevelse men det smakar alltid sämre än det man lagar till själv hemma. Kanske är jag kräsen. ;-)

Det blir Sims-spelande ikväll tror jag. Jag ska skicka några simmar till universitetet så det borde hålla mig sysselsatt hela kvällen.

Ahhh...studenttiden...som jag saknar den. Funderar allvarligt på att skola om mig. Jag kommer ju ändå aldrig lyckas få ett biblioteksjobb inom någon överskådlig framtid. Men vad skulle jag då skola om mig som och hur ska jag finansiera det? Helst av allt skulle jag vilja jobba i en klädbutik, men där är det ju också noll chans att få jobb, nästan alla unga tjejer och killar vill ju ha ett sånt jobb. Men jag tror jag ska skicka iväg några spontanansökningar...det kan ju inte skada. Kanske finns det någon liten boutique som alla har missat?

I helgen ska jag inte göra så mycket...jobb på söndag som vanligt men annars är inget inplanerat. Mysa med älsklingen räknar jag dock med. Vad har ni för planer för helgen?



Löper...igen...



Det här är våran minsting...Mimmi. Hon ska kastreras nästa vecka så självklart passar hon på att löpa en sista gång nu...men jag ska inte klaga. Hon purrar och mjurrar och gosar ihjäl en...hon är såååå söt. Jag kommer faktiskt att sakna hennes löpande sen när hon är kastrerad. Så nu ska jag njuta av varje minut som jag få ha henne så här gosig och hoppas på att hon blir mer gosig än hon brukar vara sen när hon inte behöver hålla på att löpa längre.

Nu ska jag fixa middag för älsklingen kommer hem snart. Vi ska se en till James Bond-film...det blir "Moonraker". Ha en trevlig kväll allihopa!



Dubbelmoral

Gud vad jag hatar dubbelmoral. Att låta regler gälla för vissa men inte för andra. Vissa får skit för att dom gör en sak medan andra kommer undan utan ett ord. Jag måste säga att personligen har jag inget emot att man dissar andra i sin blogg. Det som upprör mig är när vissa personer ger mig skit för att jag dissat någon medan dom inte bryr sig när en annan som dom känner gör samma sak. Dubbelmoral helt enkelt, förkastligt!



Syrrans blogg...

Tänkte göra lite reklam för min lillasysters blogg. Hon bloggar om en tonårings liv vilket jag iaf tycker är intressant. Kolla in den!



Krångeldator!

Skulle starta datorn imorse men Windows vägrade starta! Grrrrr...kunde inte ens starta upp i felsäkert läge. Men efter att ha bootat från cd:n och kört chkdsk fungerade det äntligen. Snacka om att jag blev lättad.

Idag ska jag inte göra så mycket...surprise! Igår duschade jag blommor...jag har alldeles för många blommor! Dessutom klippte jag ner mina "hälsoblommor" lite för dom var alldeles för stora. Så här såg den största ut före och efter:





Jag passade även på att ta lite sticklingar, så nu har jag 4 små "hälsoblommor" på gång, vi får se om dom överlever.



USA-valet

Ja vad ska man säga...jag är bara så glad att George Bush är borta och Obama verkar ju vara en bra efterträdare. Kul att USA:s afroamerikanska befolkning har fått en president att se upp till och man kan ju bara hoppas att detta leder till minskade klyftor i landet. Kanske utrikespolitiken blir bättre också...vem vet.



Grattis lilltösen!

Min lilla systerdotter fyller 2 år idag. Det är otroligt vad fort tiden går! Hon var ju nyss en liten bebis, men nu springer hon omkring och har börjat prata. Nåja...ett stort grattis i alla fall från oss!



Ny vecka...

Ja då var det en ny vecka då. Helgen har gått fort tycker jag. I lördags hade jag och älsklingen en mysdag, vi spelade spel, åt godis och såg på James Bond. Vi har ett James Bond-maraton där vi ser en film per kväll ungefär. Vi är nu på film nr. 9 "Mannen med den gyllene pistolen" så den ska vi se ikväll.

Idag ska jag till stan med en kompis och hjälpa henne hitta en vinterjacka. Sen efter det ska jag veckohandla. Kvällen spenderas i soffan med sambon.

Nästa tisdag, den 11:e, ska vi kastrera våran minsting, Mimmi...jag tycker lite synd om henne men förhoppningsvis går allt bra. Det ska iaf bli skönt att få det gjort och förhoppningsvis slutar hon kissa på möblerna.

Vad har ni för er idag då?