Hade tänkt...

...lägga ut bilder på min fina uggletröja...men dagsljuset försvann innan jag hann fota den så det får bli imorgon istället.
 
 



Besök

Idag var jag och Vida och hälsade på på hennes blivande förskoleavdelning. Hon ska börja skolas in på måndag. Hon tyckte det var jättekul och ville inte alls följa med mig hem så det bådar ju gott. :-)
 
Jag är äntligen färdig med min uggletröja! Den ligger i torkskåpet just nu så kanske jag kan få till lite bilder imorgon. Nu ska jag sticka vidare på min gröna mössa med öronlappar. :-)
 
 



Vår?

Ja nog kan man tro det när man går ut. 5+, blåsigt och vattenpölar på vägarna. Efter att ha lämnat Selina på förskolan har Vida och jag hunnit med en tur till Coop för veckans första handling, vilken tur att bokrean startat idag så vi kunde köpa med oss barnböcker hem. :-)
 
 
Tyvärr hittade jag inget till mig själv, men jag tittade inte så noga heller...
 
Nu ska jag passa på att sticka lite medan Vida sover, sen blir det till att hämta hem Selina. Maken ska iväg på Megazone ikväll med spelföreningen så jag blir ensam med barnen hela dan.
 
 



Måndagkväll

Njuter av en trevlig tvkväll. Vetenskapens värld, Restoration home och sist men inte minst Project runway. Dessutom en mjuk och mysig stickning i knät. :-)
 
 



Natti

Nepp...dags att sova. Imorgon blir det hemmadag med barnen, kanske går vi ut en stund om vädret är lika fint som idag. :-)

Godnatt!
 
 



Restgarnsvantar

Brorsan var verkligen i behov av nya vantar så jag letade fram lite restgarner och knåpade ihop ett par. :-)
 
 
 



Isfestival

Torsdag eftermiddag spenderades på Selinas förskola där dom hade isfestival. Barnen hade gjort snöfigurer, iskonst och mycket annat. Selinas avdelning hade gjort ett hus som dom hade målat. Det bjöds även på varm choklad och smörgåsar.
 
 
 



Grönsakswok med nudlar

Vegetariskt, smalt, nyttigt, snabbt och jättegott, vad mer kan man önska sig?
 
 
 
Ca 4-6 portioner
 
250 g körsbärstomater
125 g minimajs halverade på längden
10 cm strimlad purjolök
1 strimlad morot
180 g böngroddar (gärna färska)
250 g risnudlar
1 msk pressad citron
1 msk crema di balsamico
1,5 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
1 nypa socker
salt
1 tsk maizenamjöl utrört i lite vatten
 
Woka alla grönsakerna utom groddarna i olja några minuter i en het panna. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda citron, balsamvinäger, soja, chilisås och socker i en skål och häll det över grönsakerna. Låt koka upp och tillsätt groddarna plus maizenamjölet. Låt allt koka upp, smaka av med salt och blanda i nudlarna. Servera!
 
 



...




Ugglor!




Mmmmm...pannkakor med sylt...




Färdiga projekt

Idag har jag avslutat två projekt. Mannens vikingamössa och min halskrage. :-)

 
 
 



Utelek med dottern




Det går framåt...




Uppdatering

Vida är fortfarande febrig, snorig och hostig. Selinas hosta börjar ge med sig i alla fall. Själv har jag en kliande hals och huvudvärk, det känns som jag har bomull i skallen. :-(
 
Lägger mig i sängen och hoppas på bättring till imorgon.
 
 



Halskrage

Vad gör man när man egentligen borde sticka det sista hornet till vikingamössan (har stickat halva redan), eller fortsätta på uggle-tröjan? Jo...man bestämmer sig för att starta ett nytt projekt. :-)
 
 
En Leaving Cowl i ett handfärgat merino/silkegarn från Stäkets hantverk & design (färgen är grönare i verkligheten). Härligt garn och ett underbart mönster. :-)
 
 



Krassligt

Det blev ingen magsjuka iaf som tur är, men jag känner mig smått febrig och halsen kliar. :-( Selina hostar fortfarande och Vida har blitt snorig och har lite feber.
 
Nåja, jag ska väl ta och sticka lite ikväll samtidigt som jag ser på ett program om elektricitetens historia på Kunskapskanalen.
 
 



Måndag

Illamående...uäck! Hoppas det inte är nån magsjuka på gång. :-(
 
Idag ska jag städa toaletterna, sticka färdigt vikingamössans horn och ta en tur till Ohlssons tyger för att köpa en ny vaxduk. Det ser ut som att jag behöver skotta också.
 
Ha en bra måndag!
 
 



Så var helgen slut

Känner mig helt överkörd. Vår trotsande treåring tar så mycket energi just nu att jag känner för att kollapsa redan vid tretiden. :-(
 
Så...jag ska nog ta och lägga mig redan nu, kanske läsa färdigt nyaste numret av Forskning & Framsteg först. Håller tummarna för att morgondagen blir lite lugnare...
 
 



Lördagkväll

Har spenderat kvällen med Melodifestivalen på TV och makens vikingamössa i knät. Vad gäller mellon så var den en besvikelse, endast Louise Hoffsten var bra...resten var rent ut sagt skit. Nåja, får väl hoppas på lite bättre låtar nästa lördag. Vad gäller stickningen så började jag på den imorse och blev klar med den för 20 minuter sen. Imorgon ska jag sticka två horn som jag sen ska fylla med vadd och sy fast på mössan. :-)
 
 
Nu ska jag sussa...natti!
 
 



Trots...

Vi har en 3½-åring här hemma som säger NEJ till allt just nu. Värsta trotset hittills...man märker att tålamodet inte är det bästa, fasar för det faktum att vi förmodligen kommer ha två trotsande barn samtidigt sen när Vida börjar närma sig treårsåldern. :-(
 
 



Hmmm...

...insåg just att sista boken i "Wheel of time" har kommit ut, vilket betyder att jag måste fräscha upp minnet och läsa om hela serien innan jag tar mig an den. Det var ju flera år sedan jag läste de första böckerna...det är ju BARA fjorton böcker i serien(!).
 
 
 



FramSTEG

Lillskruttan har tagit sina första steg idag...hela TRE stycken! Mäkta stolt mamma här. :-D Nu ska det tränas för fulla muggar så hon lär sig fort. :-)
 
 
 



Idag har livsandarna återvänt

Alla möbler står på sina respektive platser igen efter renoveringskaoset så idag blir det dammsugning och golvtorkning. Jag ska även köra nån tvättmaskin och äntligen ta mig i kragen och gå ut med återvinningen. Hela lägenheten skulle behöva dammas och toaletterna städas, men får se hur mycket jag hinner idag, det som blir kvar kan jag ju göra imorgon. :-)
 
Nepp...dags att sätta igång!
 
 



Krasslig

Febern är borta men känner mig fortfarande hängig. :-( Tröstar mig med lite stickning.
 
 



Typiskt...

Renoveringen blev äntligen klar idag...vad händer då? Jo jag går och blir sjuk. Bara feber än så länge, hoppas att det blir kortvarigt. :-(
 
Återkommer med bilder från de fixade rummen när allt är iordningställt.
 
 



Stickar på min Owl-tröja

Kroppen är klar och jag har börjat på ärmarna. Bara oket med ugglor kvar sen. :-)
 
 
 



Inköp

Idag blev det en tur till Mio och vi kom hem med en kombinerad hatt- och skohylla samt en tavellist som vi ska sätta upp i duschrummet.
 
 
Till middag blev det hemmagjord vegetarisk pizza. Nu ska jag bara slöa resten av kvällen. :-)
 
 



Nostalgi!

Sitter och spelar Balls of Steel pinball...vi brukade spela det hemma när jag gick i gymnasiet. Brorsan och jag satt och spelade igår kväll...hur kul som helst! :-D