Upphämtning...

Oj nu har jag ignorerat bloggen känner jag. Här kommer ett urval av vad vi har hittat på sen jag skrev sist.

Midsommardagen spenderades tillsammans med mamma och Vesa. Vi spelade diskgolf och grillade. Söndag åkte dom hem. Sen har vi väl mest latat oss. :D

Selina har ätit äpple...


...gungat...


...lekt...


...ätit melon...



...och tvättat.


Sen har jag lite kuriosa här om hur vår lilla dotter tar sig fram.

Hon kan gå framåt...

 

...bakåt...

 

 

...och runt runt.

 

 

Och sist men inte minst så säger jag GRATTIS till lilla gumman som fyller 11 månader idag! Snart den stora 1:an!

 




Glad midsommar!

Blir inget firande för oss idag, bara städning. Det kommer folk imorgon så vi firar då istället. :)

Men vi önskar er iaf en glad midsommar, drick nu inte för mycket...det är så jobbigt med baksmälla! ;)






Egen domän!

Jag har fixat en egen domän!

http://detnorrlandskaljuset.se

Jag har kopplat bloggen till domänen så ni kan använda den adressen för att komma hit. Min receptblogg har adressen http://recept.detnorrlandskaljuset.se

Självklart funkar dom gamla adresserna fortfarande, men de nya adresserna är ju enklare att komma ihåg. Domänen har jag fixat hos Binero, 99 kr/år för en .se domän.




Vem ska man lita på?

Vi får främmande på lördag och jag skulle vilja grilla, problemet är att det troligen kommer att regna. SMHI och Väderkanalen.se säger att det ska vara sol och moln och skurar och att det kommer komma ca 0,6 mm regn, medan prognosen på SVT säger att det kommer att komma 4,6 mm regn. Gahhhh! 0,6 mm är ju nästan ingenting medan 4,6 mm kan ställa till med problem om det kommer vid fel tidpunkt. Vill ju inte behöva stå och grilla i regnet. :S

Jag tror jag chansar och köper grillkött, spöregnar det får vi väl steka det i panna istället. Förhoppningsvis kommer det bara spridda skurar...




Tidigt...

Tidig morgon idag...att man aldrig vänjer sig vid att kliva upp kl. 6, fast jag har faktiskt börjat tycka att jag får sovmorgon när jag mot all förmodan får sova till kl. 7. :P

Idag ska jag och lillgumman gå på långprommis. Vi ska ner på OK och hämta ut min jacka som jag har inhandlat på Tradera, sen ska vi köpa blöjor på Coop och sen bär det vidare till Jysk för att se om vi kan hitta några fina kuddar till vardagsrumssoffan.

Imorgon är det löning så vi ska åka in till stan och titta på lite sommarkläder både till mig och till gumman. Ska även leta efter några fina bokstöd så inte böckerna i bokhyllan ramlar omkull hela tiden. ;)

Nu är det snart frukostdags. Ha en underbar dag allihopa!




Betyder det här att hon inte vill sova?




Årets längsta dag

Idag kl. 13:28 infaller sommarsolståndet vilket gör idag till årets längsta dag, efter idag blir det bara mörkare. Vill ni läsa mer kan ni göra den här.




Söndag

Idag har det varit ömsom sol ömsom regn...inte direkt nåt pålitligt väder att vara ute i så vi har stannat inne istället. Jag har tvättat och sytt gardinen som jag skrev om i förra inlägget. Bild på den kommer när jag har satt upp den...måste tvätta fönstren först.

Imrgon blir det en cykeltur ner på Coop med hela familjen, om det inte regnar förstås.

Hoppas ni har haft en trevlig helg allihopa!




Suck!

Känner inte för att göra något produktivt idag, men man måste väl, kan ju inte lata sig hela dan. Funderar på att ta en promenad med lilljäntan senare om vädret håller i sig. Sen skulle jag behöva ta mig i kragen och sy en gardin till vardagsrummet...måste bara hitta tyget, verkar som jag har lagt det på nåt "bra" ställe. Nu ska jag iaf konka ut med tomaterna på balkongen igen, tycker att det ska bli lite varmare på nätterna nu så dom kan stå ute på heltid.




Sova sova säng säng säng...

Gud så trött jag är! Säsongsavslutningen av Grey's Anatomy var jättebra och riktigt spännande, dock en liten smula förutsägbar. Nu ska jag bara ta in tomatplantorna från balkongen så att dom inte fryser ihjäl inatt och sen ska jag sooooova...zzzzzzzzz :tired:




Reparation och genombrott

Vår nya soffa har trilskats ett tag. Den knakar när man sätter sig i mitten av 3-sitsen. Men idag kom en karl från Mio och reparerade den så nu knakar den inte längre. :D

Skåda genombrottet! Selina har kommit på att man kan slå och pressa ner knappen i mitten av leksaken så att den tutar. Min duktiga lilla tös! :cool:

 




Dags för framkallning

Just nu håller jag på att överföra bilder till Fujidirekt.se för att få dem framkallade. Många bilder blir det...men de har ett erbjudande nu på Fuji, 100 första bilderna gratis sedan resten av bilderna för 0,75 kr/st, det tillkommer endast 29 kr i frakt. Erbjudandet finns på Fujidirekt.se/gratis.




Soppa med kassler

Egenkomponerad soppa. Den blev jättegod!



Det här behövs till 4 port.

ca 400 g kassler (tärnad)
1 gul lök (hackad)
1 morot (skuren i halvmånar)
1 dl makaroner
1 l buljong
1-2 dl ärtor
1/4 vitkålshuvud (grovhackad eller grovstrimlad)
örtkryddor, salt, peppar

Gör så här:

Koka upp buljongen och tillsätt makaroner, morot och lök (är vitkålen vinterkål så tillsätt den också). Koka enligt anvisningarna på förpackningen. När det återstår ca 3-4 minuter av koktiden tillsätts kassler och ärtor (samt vitkålen om det är sommarkål). Låt koka färdigt och smaka av med salt, peppar och örtkryddor efter tycke och smak, jag använde mejram och körvel. Servera!




Tunga skyar




Smileys! :thumbup:

Jag har fixat smileys till bloggen så den blir lite roligare och mer uttrycksfull. Tyvärr ingen lista att välja smileys ur utan man måste skriva kortkommandot. T.ex. : ) för :) fast utan mellanslaget. Funkar även i kommentarerna! Applikationen har jag hittat på bloggdesign.nu.




Ny vecka nya tag

Måndag igen. Kände inte för att stiga ur sängen imorse, jag gick och la mig alldeles för sent för att det ska kännas bra att vakna kl 6. Men det är inget man kan göra åt det, är man småbarnsmamma så ingår det att inte få välja när man ska vakna. :-)

Lite planer för i sommar börjar ta form. Midsommarhelgen kommer mum och Vesa hit en sväng. Vi hoppas på fint väder så vi kan grilla. Sen kommer antagligen en kompis hit i början av juli (inget spikat än). Han säger att han vill uppleva sommaren i Ume, han har ju bara varit här på vintern förut. I mitten av juli åker vi hemöver (inget datum satt än). Får se hur länge vi kan stanna...allt beror på om vi hittar någon kattvakt eller inte. 30 juli blir det ettårskalas för Selina!

Hoppas att allt blir av och att vädret blir fint. Efter förra sommaren skulle det vara skönt med en riktigt varm och solig sommar. Jag håller tummarna. :-)

Ha en bra dag allihopa!




Facebook

Ingen community borde ha så stor makt att om en sak inte finns där så finns den inte, men tyvärr råkar det vara så. Det är inte bara lite skrämmande!




Jag blir så arg!

Varför ska folk säga något när dom tydligen inte vet något om det. Nu anklagas jag för att inte ha grattat min lillebror när han tog studenten i torsdags. Skitsnack! Jag sa grattis både här på bloggen och till honom själv (tydligen behövde jag göra det på Facebook också för att vissa ska bli nöjda). Sen att jag inte kunde närvara i egen hög person är ju tydligen en dödssynd. Blir så less på att ständigt bli kritiserad. Min lillebror själv har inga krav på mig men det har tydligen andra. Med en sambo som jobbar och en 10-månaders bebis att ta hand om är det inte så lätt att resa som det var tidigare. Jag närvarade på min andra lillebrors student för några år sedan, men då var man ju barnfri. Hemskt att man ska måsta försvara sig mot andras gnäll, speciellt när inget man gör är gott nog. Men det som betyder nåt är ju att min bror är nöjd och han har då inte klagat över att jag inte kom. :-)




Hyllning till försommaren




Äntligen frihet!

Min lillebror tar studenten idag. Tyvärr kan jag inte vara där men jag skickar iaf många grattiskramar! Kram på dig brorsan!




Lugnet före stormen

Barnet sover, katterna sover...bara jag är vaken...det är så lugnt och skönt just nu. Selina och jag ska ta en promenad senare i det underbara vädret, kanske hitta en lekpark och gunga lite.

Tog den här bilden på äldsta katten Snuttis för nån dag sen. Vadå "storöga" och "brednäsa"? :-D





Lite bilder...

Selina var pigg när hon vaknade efter sin förmiddagslur så hon satt på golvet och lekte en bra stund i sin nya fina klänning. :-D.



Kameran är rolig, hon anföll mig nästan.



"Got ya!"



Det är jobbigt att leka. Hon somnade i famnen hos mig efter amningen. :-)






Grinigt barn...

Gumman är förkyld. Jag har torkat snor hela morgonen. Hon vägrade äta sin macka till frukost utan ville bara ha bröstmjölk. Har precis lagt henne, får se om hon somnar eller inte. Stackars liten...




Små små ord...

Lilla Selina kan säga mamma och pappa. :-) När jag frågar om hon kan säga pappa så flinar hon och säger "dada", till mamma säger hon "nana" men hon är lite mer svårflörtad om man ska få henne att säga det. Dessutom så säger hon "tiss" när en katt kommer och hälsar på henne. Min stora lilla bebis, mammahjärtat är stolt. :-D




Grillning

Igår grillade vi ute på bakgården. Det blev marinerade fläskfiléspett, grönsaksspett med paprika, svamp och lök, samt en hemmagjord potatissallad med citronette och örter.

Selina satt och lekte på picknickfilten medan vi grillade. Hon fick till och med sällskap av en kompis, en liten granntjej som kom och ville leka. :-)




Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Umeåbloggkartan.se!



Ny bloggdesign

Jag har gjort bloggen lite mer somrig. Hoppas ni gillar det. :-D

Jag gick så långt att jag klippte av några blommor från mina söta plantor ute på balkongen för att fixa en bild till headern. Jag tycker det blev jättesnyggt. Kanske får göra en bloggdesign med svampar till hösten. ;-)

Jag hoppas att ni inte har missat att jag lägger ut recept på min receptblogg lite då och då. Adressen dit är: http://blabarsnutt.blogg.se/recept/, en länk finns här till höger i menyn också. Kika in vetja!



Tittut!