Kycklingwok med nudlar
Snabb, färgstark och nyttig! Receptet kommer från boken "Lätt och mätt med viktväktarna" men jag har modifierat det lite.


Det här behövs till 4 port.
200g risnudlar
1 knippa salladslök (eller 1 gul lök), skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
300g kycklingfilé, tunt skivad
1 msk olja
150g böngroddar
2 stora morötter, strimlade
150g sockerärtor, strimlade på längden
1 röd paprika, strimlad
4 msk japansk soja
1 msk worcestershiresås
1 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 limefrukter
Gör så här:
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek kycklingen i 5 minuter, tillsätt sedan salladslök och vitlök, låt allt fräsa ett tag. Tillsätt resten av grönsakerna och låt fräsa i 2 minuter. Häll på soja, worcestershiresås och buljong. Låt det koka upp. Pressa över saften från en lime och servera woken med nudlarna. Klyfta den andra limen och servera till.

200g risnudlar
1 knippa salladslök (eller 1 gul lök), skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
300g kycklingfilé, tunt skivad
1 msk olja
150g böngroddar
2 stora morötter, strimlade
150g sockerärtor, strimlade på längden
1 röd paprika, strimlad
4 msk japansk soja
1 msk worcestershiresås
1 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 limefrukter
Gör så här:
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek kycklingen i 5 minuter, tillsätt sedan salladslök och vitlök, låt allt fräsa ett tag. Tillsätt resten av grönsakerna och låt fräsa i 2 minuter. Häll på soja, worcestershiresås och buljong. Låt det koka upp. Pressa över saften från en lime och servera woken med nudlarna. Klyfta den andra limen och servera till.

Kommentarer
Trackback