Vinstekt kalkon

Det här receptet improviserade jag fram när jag hade två kycklinglår som blivit över. Härligt gott och krämigt blev det.

 

 

Det här behövs till ca 6 port.


ca 1 kg kalkonbröst
salt, peppar
2 dl rödvin
2 dl vatten
2½ msk mörk oxfond
2 lagerblad

 

Sås:
Silat spad från kalkonen
ca 2 dl grädde
3-4 msk mjöl
svartvinbärsgelé
ev. mer fond

 

Gör så här:


Salta och peppra kalkonbröstet runt om. Bryn i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta och stick in en termometer. Häll över vin, vatten, fond och lägg i lagerbladen. Låt koka tills innertemperaturen är 70°. Vänd steken några gånger under tiden.
Sila spadet från steken och häll det i en panna. Blanda grädde och mjöl och red av såsen. Låt koka några minuter och smaka av med svartvinbärsgelé och ev. mer fond.
Skiva kalkonen tunt, servera med sås, svartvinbärsgelé och klyftpotatis.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback