Jambalaya

Receptet har jag hittat i boken "Kokbok för tjejer". Riktigt gott och enkelt att göra. Vill du ha kryddigare smak kan du tillsätta 1 tsk starkt chilipulver eller ett stänk av tabasco.

 

 

Det här behövs till 4 port.


olja
100g hackad chorizo
1 hackad lök
3 kycklingfiléer i tärningar
3 dl ris
400g krossade tomater
5 dl varm hönsbuljong
1 tsk torkade örter
1 röd och 1 grön paprika, tärnade
50g ärtor
6 hackade salladslökar

 

Gör så här:


Fräs chorizo och lök. Tillsätt kycklingen och låt fräsa tills den fått färg. Rör ner riset, tomaterna, buljongen och örterna. Täck över och låt sjuda i 15 min, rör om då och då. Tillsätt paprikorna, ärtorna och salladslökarna och låt sjuda under lock ca 10 min tills riset är mjukt och det mesta av vätskan har absorberats.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback