Jambalaya
Receptet har jag hittat i boken "Kokbok för tjejer". Riktigt gott och enkelt att göra. Vill du ha kryddigare smak kan du tillsätta 1 tsk starkt chilipulver eller ett stänk av tabasco.
Det här behövs till 4 port.
olja
100g hackad chorizo
1 hackad lök
3 kycklingfiléer i tärningar
3 dl ris
400g krossade tomater
5 dl varm hönsbuljong
1 tsk torkade örter
1 röd och 1 grön paprika, tärnade
50g ärtor
6 hackade salladslökar
Gör så här:
Fräs chorizo och lök. Tillsätt kycklingen och låt fräsa tills den fått färg. Rör ner riset, tomaterna, buljongen och örterna. Täck över och låt sjuda i 15 min, rör om då och då. Tillsätt paprikorna, ärtorna och salladslökarna och låt sjuda under lock ca 10 min tills riset är mjukt och det mesta av vätskan har absorberats.