Kryddsill

Den här sillen har vi alltid haft på julbordet så länge jag kan minnas.
 
1 burk inläggningssill (400g)
 
Lag:
1½ dl vatten
½ dl ättikssprit (12%)
2 dl socker
 
Kryddblandning:
1 msk grovstött kryddpeppar
½ msk stötta enbär
1 skivad gul lök
1 smulat lagerblad
1 tunnskivad morot
ca 10 cm purjolök (skivad)
 
Koka upp lagen och låt kallna. Varva sill och kryddblandning i en burk och häll på den kalla lagen. Låt stå och dra i kylskåp minst ett dygn före servering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback