Skagenröra
Så ljuvligt gott att man bara vill ha mer och mer och mer... Var receptet ursprungligen kommer ifrån vet jag inte, men min pappa var den som introducerade det i familjen.
Det här behövs till 6 (10) port.
1 kg oskalade räkor
1 rödlök
200g lätt creme fraiche
200g majonnäs (inte lätt majonnäs för då blir det inte gott)
dill efter behag (ca 2-4 msk)
salt och peppar
tabasco
Gör så här:
Skala och grovhacka räkorna. Finhacka löken. Blanda räkor, lök, creme fraiche, majonnäs och dill i en skål. Salta och peppra och tillsätt tabascon. Smaka av och låt stå minst en timme i kylskåp. Kan med fördel göras redan på morgonen om den ska ätas på kvällen.
Servera med bakpotatis. Som huvudrätt räcker det till 6 personer. Som förrätt på t.ex. en skagentoast räcker det till 10 personer.