Laxburgare
Härligt sätt att äta fisk på, barnvänligt också kan jag tänka mig. Receptet hittade jag på Norskfisk.se men jag har modifierat det något.


Det här behövs till 4 st burgare:
400 g lax, ben- och skinnfri
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk hackad persilja
2 msk citronjuice
salt, peppar
Chilimajonnäs:
3/4 dl majonnäs
2 msk chilisås
1 krm cayennepeppar
salt, peppar
Tillbehör:
hamburgerbröd
tomat
lök
sallad
Gör så här:
Mixa fisken till en jämn färs. Tillsätt ägg, ströbröd, citronjuice, hackad persilja, salt och peppar. Blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila 20 min i kylen.
Forma färsen till 4 burgare. Stek i olja ca 2-3 min per sida.
Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Servera burgarna med majonnäsen, bröd, tomat, lök och sallad.

400 g lax, ben- och skinnfri
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk hackad persilja
2 msk citronjuice
salt, peppar
Chilimajonnäs:
3/4 dl majonnäs
2 msk chilisås
1 krm cayennepeppar
salt, peppar
Tillbehör:
hamburgerbröd
tomat
lök
sallad
Gör så här:
Mixa fisken till en jämn färs. Tillsätt ägg, ströbröd, citronjuice, hackad persilja, salt och peppar. Blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila 20 min i kylen.
Forma färsen till 4 burgare. Stek i olja ca 2-3 min per sida.
Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Servera burgarna med majonnäsen, bröd, tomat, lök och sallad.

Kommentarer
Trackback