Hallontårta

Underbar tårta som jag komponerade till min egen födelsedag. Ljuvligt god!

 

 

Det här behövs till ca 8-10 bitar:


1 tredelad tårtbotten
200g jordgubbar (frysta eller färska)
2 port. marsankräm
300g hallon (frysta eller färska)
2-3 dl grädde
1 gelatinblad
1 dl hallon- eller jordgubbssaft

 

Gör så här:


Mosa jordgubbarna och bred dem på den understa bottnen. Bred marsankräm på den andra. Vispa grädden och bred den på hela tårtan, forma en kant runt om på ovansidan (enkelt om man har en sprits). Lägg hallonen innanför gräddkanten så att de täcker ovansidan av tårtan. Värm försiktigt saften och smält gelatinbladet däri (blötlägg först gelatinet i 5 min). Låt saften svalna tills den börjar bli trögflytande. Ta en sked och fördela saften ovanpå hallonen som ett gelélock. Låt stå svalt minst en halvtimme så gelén hinner stelna ordentligt. Servera!

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback