Hallonmousse

Härlig bjuddessert som ser proffsig ut. Receptet kommer från coop.se och har modifierats något av mig. Variera gärna receptet med jordgubbar och jordgubbssaft, eller varför inte svartvinbärssaft till gelélocket.

 

 

Det här behövs till 6 port.


4 gelatinblad
1 dl strösocker
¾ dl vatten
3 dl vispgrädde
3 dl hallonpuré (400g tinade hallon)

 

Gelélock:
2 dl outspädd hallonsaft (är saften mycket stark kan man späda med vatten, men mängden ska vara 2 dl ändå)
2 gelatinblad

 

Gör så här:


Blötlägg alla gelatinbladen (6 st). Koka sockerlagen (vatten + strösocker) några minuter. Smält 4 gelatinblad i lagen och låt svalna. Vispa grädden och passera hallonen genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna. Blanda samman sockerlag, grädde och puré försiktigt. Häll upp i glas (6 st) och låt stelna i kylskåp ca en timme.
Häll saften i en kastrull och smält försiktigt 2 gelatinblad i saften. Låt svalna (OBS! Viktigt att låta saften svalna helt så inte moussen smälter när man häller saften över). Häll saften över moussen i glasen och låt stelna i kylskåp i ca en timme. Dekorera med färska hallon (eller andra bär eller frukt) och citronmeliss vid servering.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback