Grapesallad med örtfrästa räkor

Fräsch och vårlig sallad med en härlig blandning av sött, surt och salt. Receptet kommer från tidningen Allt om Mat.

 

 

Det här behövs till 4 port.


1 kg räkor med skal
1 röd spansk pepparfrukt
2 blodgrape
2 blonda grape
50g machesallad (går även bra med babyspenat)
1 msk olja
1 dl hackade örter, t.ex. timjan, bladpersilja och basilika
1 tsk flingsalt

 

Dressing:
½ liten schalottenlök
2 msk saft från blodgrapen
2 msk olja (jag använder kallpressad rapsolja)
2 krm salt
1 krm strösocker

 

Gör så här:


Skala räkorna och ställ dem kallt. Kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Skär bort skalet på grapefrukterna med en kniv och skär ut filéer genom att skära ut klyftorna mellan de vita hinnorna. Gör detta över en skål så att du kan ta tillvara saft från blodgrapen till dressingen.
Fördela grapefruktklyftorna på assietter tillsammans med machesalladen.
Nu till dressingen. Skala och finhacka schalottenlöken och blanda ihop alla ingredienserna till dressingen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs räkor och pepparfrukt ca 2 min under omrörning. Blanda i örter och salt. Fördela de heta räkorna på grapefrukten och ringla över dressingen. Servera genast, gärna med ett gott bröd.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback