Fryst citrontårta
En härlig tårta att ha på lut i frysen när det kommer oanmälda gäster. Receptet kommer från Stinas bästa bakrecept.
Det här behövs till ca 8 bitar:
50g mörk blockchoklad
200g mandelmassa
2 äggvitor
2 äggulor
1½ dl florsocker
saft och rivet skal av 1 citron
250g kesella gourmet
2 dl vispgrädde
riven mörk blockchoklad och raspat citronskal till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200° och smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka chokladen och riv mandelmassan och blanda dem med äggvitorna till en smidig smet. Häll smeten i formen och grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt den kallna innan den lossas från formen.
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt citronskal och -saft samt kesellan i äggvispet. Vispa grädden och blanda ner den i fyllningen.
Lägg tillbaka bottnen med ovandelen nedåt i bakformen. Häll på fyllningen. Frys tårtan i minst 3 timmar. Lossa sedan åter tårtan från formen. Garnera med riven mörk blockchoklad och raspat citronskal. OBS! Låt tårtan stå framme i ca 20-30 min innan den serveras...annars är den för hård för att skära.