Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Härlig bjudrätt med få ingredienser och som faktiskt går rätt snabbt att göra. Lägg gärna lite extra pengar på riktig buffelmozzarella, det är väl värt det! Receptet är hämtat från coop.se.

 

 

Det här behövs till 4 port.


500g fläskfilé
1 msk olja
1 tsk salt
10 skivade eller halverade körsbärstomater
1 dl hackade basilikablad
1 hackad rödlök
125g mozzarella, skivad

 

Gör så här:


Putsa filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått en ljusbrun stekyta men fortfarande är rosa inuti. Lägg skivorna i en ungssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och ostskivor. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min i 250°. Servera med kokt ris och lättkokta broccolibuketter.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback