Cykeltur till Norrfors

I torsdags åkte ju mamma, jag, Krister och Vesa ut på en 4,2 mil lång cykeltur till Norrfors. Här kommer en liten bildberättelse.

Vi cyklade mestadels längs med Umeälven vilket var underbart för det är så fin natur där.

Sen var vi tvungna att ta oss över älven till andra sidan så vi gick över Notvarpsbron vid Baggböle/Klabböle. En riktigt hemsk bro som svajar...det faktum att man kan se rätt ner genom golvet gör inte det hela bättre.

Efter det kom vi till Klabböle och Umeå Energicentrum där man har kvar ett gammalt kraftverk samt flottningsgrejer.

Sen gick färden vidare till Norrfors och där åt vi middag och tittade på hällristningar. Dessa föreställer en människa, båtar och älgar.

Sedan cyklade vi vidare (på väg hem nu) till Brännlands värdshus där vi tog en fika och tittade på jättegrytorna vattnet har urholkat nere vid älven.

Sen stannade vi vid Baggböle herrgård och Arboretum Norr där vi gick i skogen och tittade på exotiska träd och buskar. Mamma tyckte det var jätteintressant. Dom har även en Buddhastaty där inne i en "bunker", bilderna därifrån blev tyvärr inte så bra. Jag ska fråga mamma om hennes blev bättre så kanske ni kan få se Buddhan iaf.Kommentarer
Sofie

Häftiga bilder! Det lät ju riktigt intressant ju.. skulle själv ha velat vara med och tittat på hällristningarna och allt det andra.

2008-07-12 @ 19:10:26
svärmor

Vilka bilder. De två första var som tavlor. De andra var oxå bra, helst den med Krister på. Ha det bra.

2008-07-12 @ 20:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback