Påskhelgen över...

Gud vilken trevlig påskmiddag jag och Krister hade. Bara vi två och en massa god mat :-D Så här såg vårat påskbord ut:

image15

Två sorters sill (apelsinsill och citronsill), påskskinka, kalvsylta, rödbetsallad, potatis med dill, räkägg (ägg, räksallad, räkor och dill) och en tomatsallad (tomat, rödlök, dressing av citronsaft, rapsolja, salt och peppar). Jag drack påskmust och Krister drack öl.

Igår kom svågern med sin flickvän hit. Vi gjorde inte så mycket, bara lite spel, tv och snacks. Imorgon kommer kanske mamma och syrran hit. Dom ska egentligen till min andra syster i Vänersborg men hon har fått halsfluss så dom kanske får åka hit istället...vet inte riktigt hhur det blir än. Ska bli kul iaf om dom kommer :-)

Hoppas att ni andra också haft en trevlig påsk!



Glad Påsk...

...till er alla! Vi ska bara ha det skönt Krister och jag för vi ska vara ensamma i helgen. Brorsan kunde inte komma på påskmiddag imorgon för han ska supa med gänget...det svinet! ;-P Men på söndag kommer ju sambons bror med flickvän så vi får full fart här då istället.
image14
Idag har vi varit och köpt påskgodis...massor blev det. Lite hamnade i den här söta skålen som jag har fått av Krister. Vi köpte tonfisk åt katterna så att dom också ska känna att det är helg...det var nog det bästa dom någonsin fått för dom bara slängde sig över skålen.

Sen måste jag säga grattis till min lillasyster som fyller 15 år idag. Kan inte fatta att hon redan är så gammal. Nu kan jag ju inte kalla henne för fjortis längre heller...känns lite surt...men jag hoppas att hon får en trevlig födelsedag iaf :-)



Ny look!

Våren är här! Ja åtminstone på webben ;-P Det är fortfarande vinter ute. Vårdagjämning idag, dag och natt lika långa och ny look på min hemsida. Vad tycker ni om min hyllning till våren? Jag vill passa på att tacka min syster för den fina bakgrundsbilden. Lite värdelöst vetande är att bara några dagar efter att hon tog bilden täcktes allt av 3 dm snö! Stackars små blommor säger jag. Jobbigt när vintern kommer tillbaka så där.

Har haft problem med internet idag...eller har fortfarande. Vi har IP-telefoni och internet vägrar fungera idag när telefondosan är inkopplad. Kopplar jag bort den funkar internet men inte när den är inkopplad...knepigt, får väl vänta och se ifall det ordnar sig.

Min bror kommer hem från Tyskland idag. Fick ett vykort igår från honom på tyska(!), jag förstod inget med Krister kunde tyda ut lite av det iaf. Brorsan får översätta det åt oss när han kommer hem.

Igår gjorde jag två sillinläggningar som vi ska ha till påsk. En citronsill och en apelsinsill. Recept kommer senare. Kristers brorsa och hans flickvän kommer hit på söndag men påskmiddagen är ju på lördag så dom missar den :-P Förhoppningsvis kan min bror komma hit iaf så vi blir fler än bara Krister och jag.

Syrran är du nöjd nu när jag har fixat till hemsidan? Du var ju så otålig :-D



Trött...

Känner mig extremt trött idag...vet inte riktigt varför, jag har ju trots allt sovit bra i natt. Men men, det går väl över.

Nu har vi fått bekräftat att lägenheten är vår så jag sa upp vår nuvarande nyss. Första juni är inflyttningsdatum...längtar såååå mycket! Det enda jobbiga är flyttstädningen, vi ska se till att börja i tid så inte allt behöver göras på en gång. Har frågat mamma om hon hennes man kan hjälpa oss att flytta och hon sa...självklart kan vi det! Ska be brorsan om hjälp också...det är väl bara rätt att han ska göra det, vi ska ju kanske ta hand om hans katt i sommar om han åker hem till Bollsta och jobbar. Tjänster och gentjänster...

Det går så trögt med pluggandet, har ingen motivation alls. Någon som har något att motivera mig med?

Känner mig lite gnällig idag...någon som märkt det? Nä...

image13Dom här jeansen vill jag ha! Såååå snygga! Titta närmare på dom hos Ellos.

Förresten! Imorgon förvandlar jag hemsidan till en hyllning till våren. Har ju haft höst och vinter så nu är det dags att byta igen. Vårdagjämningen imorgon därav bytet. Sen till Sommarsolståndet blir det sommarskrud för sidan.

Jag längtar verkligen efter våren nu. I söndags var det fint vårväder men sen dess har vi bara haft mulet och snö. Jag vill plocka tussilago och se små ljusgröna "musöron" på träden. Men det dröjer väl typ en och en halv månad till dess så jag får lugna ner mig och tänka på annat istället. Känns lite sjukt att för oss här i norr betyder inte Vårdagjämningen vår utan här är det fortfarande bister vinter. Avundas alla som bor söderut som kan börja påta i trädgården den här tiden på året. Här är det fortfarande tjäle och några dm snö i vägen. Sverige är verkligen ett avlångt land.

Nåja, nu ska jag sluta klaga så jag inte tråkar ut er fullständigt. Ha en bra dag allesammans och njut av vårvädret om ni har möjlighet...njut lite extra så jag kan få lite också ;-P



Ja tack!

Nu har vi tackat ja till lägenheten. Nu återstår bara att se om vi blir godkända som hyresgäster...men det borde ju inte vara några problem eftersom det är hos samma hyresvärd som vi har nu. Inflyttningsdatum 1/6...längtar!

Idag pratade jag 4 timmar(!) med mamma i telefon...otroligt, det kändes inte som så länge. Detta betyder att jag inte har gjort speciellt mycket idag...får ta igen det imorgon.

Godnatt allihopa!



Lägenheten igen

Nu har vi varit och tittat på lägenheten. Gud vad fin den var! Nya luckor och lådor i köket i trä (antagligen faner...men ändå!). Fräscha tapeter i de flesta rum...rött i det stora sovrummet! Badrummet såg lite sunkigt ut men det kan man ju dölja med snyggt draperi och lite smart möblering. Ny matta i hallen och parkettgolvet såg faktiskt rätt fräscht ut i vardagsrummet. Som ni hör gillar jag verkligen den här lägenheten.

Krister är på träning just nu så vi har inte direkt haft tid att smälta allt och diskutera allt tillsammans än. Det blir nog mycket prat vid sänggåendet ikväll har jag en känsla av.



God morgon!

Ny vecka och nya tag. Har två uppgifter att skriva denna vecka på marknadsföringskursen. Två veckor kvar till tenta på båda kurserna så jag behöver verkligen plugga nu. Men som vanligt känns det aldrig kul att plugga när det är ett måste :-(

Ikväll ska vi titta på lägenheten, bild i förra inlägget, hoppas den är fräsch! Återkommer ikväll eller imorgon med mer om detta.

Idag ska jag inte göra så mycket mer än att handla, plugga och söka jobb...jo och titta på lägenheten förstås :-) Till middag blir det ett nytt recept på korv- och böngryta. Ska bli intressant att se om det blir gott.

Igår var den en sån där härlig dag att dela ut reklam på...sol, kring nollgradigt och nästan ingen blåst. Kändes riktigt skönt, man får så mycket mer energi när solen skiner.

Nu är det frukost som gäller innan jag dör av hunger...



Annan lägenhet

Mycket tjat om lägenheter nu...ber om ursäkt om ni tycker det är tråkigt...men jag tycker det är kul iaf :-D Lägenheten jag bifogade en bild på igår struntar vi i har vi bestämt. Vi har nämligen hittat en bättre...tror vi iaf... Den här (klicka för att förstora) ligger bara på andra sidan gatan från oss i ett likadant hus som det vi bor i nu. Jag trivs ju väldigt bra i vår nuvarande lägenhet så den här borde ju passa oss som handen i handsken. Förhoppningsvis kan vi titta på den imorgon eller på måndag. Hoppas tapeterna är fina och i gott skick...Annars så borde ju standarden vara densamma som i vår lägenhet. Badrum, kök och det lilla sovrummet är ju lika som våra, vardagsrummet är flyttat för att ge plats för ett sovrum till och klädkammaren är flyttad. Balkong i västerläge precis som nu men med utsikt mot innergården istället för mot en ful parkering. Överkomlig hyra och bäst av allt...vi behöver inte flytta mer än typ 200 meter. Återkommer mer om detta när vi har kollat på den.

Idag tvättar jag...har inte så mycket mer att säga egentligen. Krister och jag ska ha en mysig hemmakväll och äta pizza...han ska bort på fest imorgonkväll så jag kommer att få se Melodifestivalen helt ensam :-( Men han får väl gottgöra mig för det ikväll ;-)

Ha en trevlig helg allihopa!



Lägenheten...

Vet inte riktigt vad jag ska säga...är kluven inför den där lägenheten. Kändes ganska sunkig faktiskt. Jag är ju bortskämd med att bo i en lägenhet från 91 som är ljus, luftig och nyrenoverad. Vi ska försöka fixa så vi kan titta på den andra trean vi hittade imorgon. Gillar den här planlösningen (klicka på bilden för att förstora den), öppen och bra...det återstår väl bara att se om den är fräsch (byggd 83). Den är ju på 7:e våningen så man lär ju ha en enorm utsikt därifrån. Får väl se hur det blir imorgon...var lite struligt att fixa någon som kan visa den för oss. Vi får väl hoppas att hon som bor där får tag i sin kvartersvärd i tid.



Väntar

Jag vill att klockan ska bli fem snart, då ska vi nämligen titta på lägenheten. Men jag återkommer ikväll om hur det gick.

image8Lurre, våran näst äldsta katt, sprang omkring i hallen med den här studsbollen i munnen och kvittrade...nej jag skojar inte...han kvittrade...lät ungefär som en fågel :-P Hursomhelst så ville han att jag skulle busa med honom för han la sig så här fint och bara väntade på mig. Så jag knäppte kort och sen rullade jag bollen i hallen och han stack efter den som en pil, sen sitter han bara där och väntar på att jag ska rulla iväg den igen. Jag måste lära honom att han ska hämta tillbaka bollen också...men det kanske är att begära för mycket :-)

Middagen igår gick bra. Maten var god och sällskapet likaså :-D Jag lägger ut recepten senare idag.

Nu ska jag äta frukost...varm O'Boy och mackor, kanske ett glas apelsinjuice också.



ETTA!!!

Yes! Vi ligger först i kön på lägenheten vi vill ha. Nu ska vi bara fixa så vi kan komma och titta på den imorgon så vi kan se om den är något för oss eller inte. Krister ska ringa idag. Hoppas den är fin! :-D

Har varit hos tandläkaren idag. Inga hål men lite tandsten så jag ska tillbaka den sista mars å fixa bort det. Sen tyckte tandhygienisten att jag skulle sluta slarva med tandtråden...minst varannan dag sa hon...nåja, får väl bättra mig då.

Ikväll kommer en kompis till Krister hit på middag. Vi ska äta wokad fläskfilé med teriyakisås och ris. Till efterrätt ska vi äta chokladbakelser med sylt. Jag ska definitivt lägga upp recepten här på hemsidan sen.

Det var allt jag hade idag...återkommer imorgon efter vi (förhoppningsvis) har tittat på lägenheten.



Flyttningstankar...

Krister och jag går i flyttningstankar! Vi har hittat två 3:or på Västra Ersboda som vi ska kolla på. Den ena står vi först i kön på och den andra får vi veta imorgon bitti vart vi hamnar. Jag vill helst ha den andra, uteplats, tvättstuga, klädkammare, bottenvåning, uteplats...jag upprepar mig för jag gillar den verkligen...men vi måste ju åka och titta på den först. Ska göra det förhoppningsvis på torsdag. Ska vi slippa dubbla hyror måste vi säga upp vår lägenhet på fredag så det är lite tight om tid. Men det ska nog ordna sig...hoppas vi hamnar först i kön...hoppas, hoppas!

Sitter just nu och äter en egenkomponerad grönsakssoppa...recept kommer snart...god är den iaf och jättenyttig!

Nej nu ska jag plugga lite...måste ta igen lite läsning.

Ha det!



Regn...huuuuuhhh

Idag har jag cyklat i spöregn till Coop. Ni kan ju få gissa hur cykelvägarna ser ut...ja precis...blankis och slask om vartannat, det är ett under att jag tog mig helskinnad fram och tillbaka. Blöt blev jag också...spöregn och ingen regnjacka...måste nog ta och skaffa mig en sån. Men nu är jag i alla fall hemma och sitter och dricker en mugg varm choklad...mmmmm...

Igår delade jag ut reklam som vanligt. Då spöregnade det inte utan istället snöade det. Riktig blötsnö...det var inte direkt lätt att dra en vagn på 100+ kg genom ½ dm blötsnö...men jag tog mig ju runt och hem tillslut i alla fall.

Annars är allt bra...bara besviken på vädret. Tycker synd om Krister som måste cykla till och från jobbet. Är väl en mil sammanlagt ungefär tror jag. Men maten kommer ju i alla fall att stå på bordet när han kommer hem. Vi ska äta Kotlett Aha idag, receptet finns här. Ska försöka komma ihåg att ta en bild så jag kan lägga in den i receptet också.

image6image7Fick jättefina bilder av min syster häromdagen. Tänkte att jag skulle visa två av dom.

Här är Hendrik med sina nya glasögon...visst blev han söt! Han passar faktiskt i glasögon vilket är bra.

Ilia...ja vad ska man säga om henne...söt som vanligt. Hon skulle kunna charma vem som helst med det där leendet ;-)

Jag har även lärt mig något nytt idag. Kollade runt lite på min gästbok och insåg att jag faktiskt kan besvara inläggen! Tanken hade inte ens slagit mig tidigare...jag kan vara trög ibland...så nu ska jag börja besvara de gästboksinlägg jag får så att ni inte känner att jag ignorerar er :-)

Ha det bra! Och till er som inte behöver stå ut med regn och slask...njut av vädret!







Ringa...usch vad hemskt!

Måste ta kontakt med arbetsförmedlingen idag för uppföljning av mitt jobbsökande. Hemskt att ringa men jag orkar inte åka in till stan för ett personaligt besök. Undrar varför jag har såna problem med att ringa? Mamma har ju samma problem, men medan jag tycker det är lättare att ringa till folk jag känner än till t.ex. myndigheter tycker mamma att det är mycket hemskare att ringa till folk hon känner. För mig är det nog osäkerheten om vem som svarar, vad ska man säga? Lite nojjig på sånt där...egentligen är det ju ingen fara så jag förstår inte varför jag alltid blir så nervös. Inte blir det lättare ju fler gånger man gör det heller, snarare så blir det värre.

Jag har lagt in ett nytt recept under "Kötträtter". En majssoppa som jag hittade på nätet...provade den igår och den var riktigt mumsig.

Jag tänkte att jag skulle visa vad jag köpte för något när jag var och hälsade på syrran. Vi shoppade ju litegrann tillsammans. Som ni ser så köpte jag två t-shirtar, 2 par svarta leggings (fast dom syns inte så bra) och ett halsband.

image4

image5Jag köpte även ett par skor, dom är sååååå sköna...älskar dom! Det gör det ju inte sämre att dom var på rea, under halva priset :-D

Förutom grejer till mig själv köpte jag ett par skitsnygga jeans till Henke (rea 99 kr!!!!) och två tröjor till Ilia (2 för 99 kr...man måste ju vara rättvis).

Grupparbetet på företagsekonomin börjar närma sig sitt slut. Har bara en opponering kvar och den ska göras nästa vecka. Sen är det bara tentan kvar 29/3. Dagen innan har jag tenta på marknadsföringen...ska bli kul att se hur det går med två tentor efter varandra så där. Men än har jag ju ett tag på mig att plugga...ligger lite efter i bokläsningen men det ska jag nog kunna ta igen.

Idag slutar Krister 14:00 så vi ska ta en promenad sen när han kommer hem. Det var längesen vi var ute och gick tillsammans så det ska bli skönt. Solen har börjat skina nu också så förhoppningsvis håller det i sig till han kommer hem.

Innan jag går vill jag bara upplysa er om att jag har en ny favoritlåt. "Ghost love score" av Nightwish...jag ryser när jag hör den, kanske beror det på att den låter lite som filmmusik. Den är grymt bra så lyssna på den!



Bara vara hemma...

Så här fint är det ute nu...soligt och snöigt men lagom temperatur. Tror jag ska ta en promenad senare, sånt här väder kan man ju inte gå miste om.

image1

Mitt besök hos optikern igår gick bra. Min syn har inte ändrats nåt det senaste året. Jag är så glad att allt har planats ut. Förhoppningsvis börjar kurvan gå åt andra hållet snart så att jag börjar se bättre för varje år...man kan ju alltid hoppas :-D Enda problemet med mina ögon är att dom blir så torra vintertid, därför föreslog optikern att jag ska ta ett linsuppehåll på en vecka för att låta ögonen återhämta sig lite. Jag köpte iaf ögondroppar som jag kan ha när jag sitter framför datorn...man blir ju extra torr i ögonen då.

image2Jag var på bokrean igår och hittade den här kokboken. Finns hur många bra recept som helst, alla fettsnåla, lätta och fräscha.

Jag hittade dessutom en dassbok, vilket är bra för de vi har har man ju läst allt i redan, så nu har vi en helt ny att njuta av :-)

image3Idag måste jag verkligen dammsuga! Till och med katterna har börjat titta uppfordrande på mig och då är det allvarligt! Ska nog ta och diska också när jag ändå är igång. Nån gång måste jag även ta mig i kragen och tvätta fönstren...i vardagsrummet kan man knappt se ut genom dom när solen skiner...men all smuts sitter ju på utsidan och jag har ingen större lust att ha fönstrena öppna om det inte är plusgrader ute...så det får vänta lite till vädret tillåter.



In till stan...

Idag ska jag in till stan. Ska till optikern på min årliga kontroll och sen ska jag gå på bokrean och se om jag hittar några trevliga kokböcker. Jag fyndar alltid kokböcker på rean, dom kan ju vara ganska dyra i vanliga fall.

Sen när jag kommer hem ska jag plugga. Har en uppgift som ska in idag på marknadsföringskursen. Vi ska utveckla (i teorin) en vara eller tjänst till den målgrupp vi preciserade i förra uppgiften. Ska bli kul tycker jag...jag är ju mycket bättre på teori än praktik :-P

Skulle behöva dammsuga också men det skjuter jag upp till imorgon. Det ser förjävligt ut här rentutsagt...dammråttor stora som katter :-P

Nu ska jag äta frukost och skriva en matsedel för den här månaden. Det är en av mina mer brillianta idéer...inget tjafs om vad vi ska äta utan allt står redan på ett papper. Dessutom är det ekonomiskt att storhandla i början av månaden allt som behövs, sen komplettera varje måndag med färskvaror. Dessutom är det lättare att äta nyttigt och varierat när man får en helhetsblick över månadens maträtter.

Förresten...ni har nog sett den här redan på tv men han är ju för söt! :-D Njuta av den underbara texten :-P

Björn Gustafssons sång till Carina Berg



Första inlägget i den nya bloggen!

Hej allesammans! Har skaffat en ny blogg där det går att kommentera inläggen direkt i bloggen. Mycket jobb med att få den att se ut som resten av min sida men förhoppningsvis ska det funka bra. Min gamla blogg och inläggen i den finns arkiverade så ingen förlust där inte :-)

Var ute och delade ut reklam hela dagen igår. Jag är sååå glad att det inte blev plusgrader...det finns inget värre än att plumsa i slask med en 90-kilos vagn efter sig.

Frida var här i helgen. Kul att träffa henne igen...hon och Krister bråkade som syskon...det gör dom alltid. Jag tror att båda tycker det är lika kul.

Måste plugga idag. Har inte gjort färdigt frågorna jag ska göra till grupparbetet än så jag måste bli klar med dem idag, annars blir mina gruppkompisar arga på mig.

Ha en bra dag allesammans!