Tisdag är det...

av någon anledning hade jag hoppat till onsdag när jag vaknade imorse. Hoppas väl att veckan ska gå fortare så att sambon får semester nångång. :-)

Nu har vi iaf bestämt att vi åker hem och hälsar på familjen till veckan. Älsklingen åker redan på lördag för att hinna umgås med sina föräldrar mer medan jag åker på måndag. Vi kan ju inte stanna borta så länge eftersom det inte går att lämna katter och blommor ensamma hur länge som helst. Dessutom jobbar jag min sista dag som reklamutdelare på söndag så för mig var det inget annat att göra än att vänta med resan till måndag. Vi kommer hem igen på onsdag kväll.

Idag har jag egentligen inget att göra förutom mina vanliga hemmafrusysslor. Kanske ska lägga in några nya recept under receptdelen här på hemsidan, då håller jag mig sysselsatt ett tag. Men nu ska jag äta frukost.



Min gröna oas!

Den är färdig och här kommer bilderna. Lite trist faktiskt för nu har jag inget att pyssla med...bara lite bortplockning av vissna blommor.

Den mysiga sittplatsen har fått nya dynor. På spaljén klättrar blomman för dagen, månvinda, luktärter och klockranka. Hoppas dom börjar blomma snart!


I spaljélådan har jag även satt några kantlobelior för att fylla ut utrymmet lite, förhoppningsvis breder dom ut sig ordentligt.


Många tomater har det redan blivit, men bara en har börjat mogna. Längtar tills jag kan börja skörda.

På hyllan en engelsk pelargon, en vit pelargon och en låda med kattgräs (som nästan är uppätet). I balkonglådan petunior och lejongap. I den stora krukan på golvet har jag min örtagård med salvia, dill, gräslök, basilika, persilja, citronmeliss och timjan.

I en ampel har jag million bells i gult, cerise och lila.

Katt i det gröna. :-) Lurre gillar den grönskande balkongen och poserar så här vackert.




Helgen som gått

I lördags var sambon och jag på brännbollscup i stekande sol. Jag brände mig...självklart...är fortfarande röd i ansiktet och detta trots spf 30(!). Nåja, det är sånt man får ta. Det var kul iaf, sambons lag kom inte så långt men jag tyckte dom var duktiga ändå...motståndet var ju trots allt i högsta klass. Här kommer lite bilder och några korta filmsnuttar. :-)

Sambon träffar bollen och springer som en gud! ;-)







Viktigt att dricka vatten, även om man bara är åskådare. Annars var mitt jobb att blända motståndarna med min bleka hy.

Nästan hela laget samlat (saknas två spelare). Har förstås markerat sambon väl. :-)




Vecka 33

Jag har faktiskt tagit ett kort på mig själv...lite knepigt med självutlösaren...men det blev väl hyfsat. Får be sambon ta mer bilder på mig, i stort sett har vi bara bilderna på magen utan kläder, inga vanliga bilder. :-)

Jag är nu 33 veckor gången och det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 33 veckor

Sitter just nu och äter jordgubbar...mmm...

Har tidigare idag varit på affärn och inhandlat en ampel till balkongen samt en massa kryddörter som jag har satt i en stor kruka, så nu har jag en helt egen örtagård. :-)

Skulle egentligen gå på Jysk också och köpa dynor till stolarna, men jag hade för mycket att bära så jag får ta det imorgon istället.

Jag var ut en sväng med Lurre också. Allt gick bra tills det kom en hemsk gräsklippare och han nästan fick spel. Då gick vi in och han låg och flåsade på golvet ett tag efteråt...stackarn...

Sambon har stängning ikväll och sen brännbollsträning så jag får äta middag ensam. :-( Lite trist, men han får gottgöra det senare. ;-)



Hihi!




Jovars...

Har tvättat fönstret i sovrummet och sytt en ny gardin dit idag. Så här blev det:

Gardinen blev inte perfekt men den duger. Nu väntar jag bara på att pelargonen i mitten ska börja blomma med sina knallröda blommor.



Jag tror...

att värmen börjar komma nu...håller tummarna iaf, skulle vara skönt med lite riktig sommar.

Har precis avslutat min frukost, lite tråkig blev den för både mjölk och ost är slut...måste på affärn senare idag.

Idag ska jag även dammsuga och städa toan. Kanske sy en gardin till sovrummet också om jag orkar. Fönstertvätt i kök och sovrum skulle också behöva utföras, men vi får väl se...jag behöver ju inte göra allt idag.

Just nu är jag såååå less på att vara gravid. Det känns som om jag har varit gravid i en evighet nu och jag vill ha tillbaka min platta mage, det ser ju ut som att jag har svalt en basketboll och magen är hela tiden i vägen. Är redo för bebis nu...men det är ju för tidigt än, åtminstone fem veckor till bör den stanna där inne för att inte vara för tidigt född. Men med min tur så lär den säkert bestämma sig för att inte komma ut förrän 2 veckor efter beräknat födelsedatum, i så fall har jag lite över 9 veckor kvar! :-(

Nej, dags att göra något...kan ju inte sitta här hela dan.



Ny vecka

Ja då var det en ny vecka igen då. Har haft en trevlig 3-dagars helg med sambon. Vi har mest suttit inne och spelat spel eftersom det har varit lite ostadigt och kallt väder. Men vi gick faktiskt runt nästan hela elljusspåret i fredags och i lördags tog vi en lite mindre promenad.

Igår delade jag ut reklam, det börjar kännas att jag är i åttonde månaden nu. Ska mejla in till kontoret idag och säga att jag slutar om två veckor. Det blir lagom eftersom det är uppehåll i utdelningen vecka 28. Då har dom tre veckor på sig att hitta en ersättare för mig. Det ska bli skönt att bara få vila sig den sista månaden.

Den här veckan händer det inte så himla mycket. Löning på torsdag och fredag så det kanske blir lyxmat till helgen. :-D Annars så är det väl bara sambons brännbollsturnering på lördag som är inplanerad. Det ser ut som att det kommer bli härligt sommarväder då iaf så jag ska nog följa med redan från morgonen. Kanske ska fixa en mumsig kycklingsallad till lunch som man kan ta med sig. Man blir ju hungrig av att spela brännboll (även om man som mig bara tittar på). ;-)

Nu ska jag lägga in några receptbilder under receptdelen så dom inte bara ligger och skräpar i kameran.

Ha en trevlig dag allihopa!



32 veckor

Bara 8 veckor kvar!

Babycenter 32 veckor



MVC

Igår var jag och sambon till MVC för en kontroll. Allt såg bra ut och bebisen växer och verkar må bra. Barnmorskan kände efter hur bebisen ligger och kom fram till att den ligger med fötterna nedåt för tillfället. Men hon sa att vi inte behöver oroa oss för det för det är helt normalt att den inte vänder sig rätt förrän efter vecka 35. Nu ska vi dit på kontroll varannan vecka hädanefter. Det är ju snart bara 8 veckor kvar! :-)



Puh!

Jag har verkligen hållit igång idag. Klockan är inte ens halv ett och jag har redan hunnit baka bröd, tvätta tre fönster (alla lager, d.v.s. totalt 12 rutor(!)), gå ut med soporna, tagit ur kattlådorna, duschat blommor och dammsugit. Puh! Nu har jag bara disken och gardinuppsättning kvar. Dags att ta fram strykjärnet alltså...

Imorgon ska jag till MVC på kontroll. Sambon ska till tandläkaren så han kan tyvärr inte följa med...men det gör inget, han har faktiskt varit med alla gånger hittills utom en så han har varit jätteduktig. Dom vanliga kontrollerna ska uföras plus att barnmorskan ska försöka känna hur barnet ligger. Själv har jag ingen aning, känns som om det är olika från dag till dag. Jag tror inte bebisen har bestämt sig för hur den ska ligga än.

Nej dags att ta itu med gardinen...



Ny magbild!

Det har redan gått 4 veckor sen förra gången så här kommer en ny jämförande magbild. Den första är tagen 17/5 (vecka 27+3) och den andra är tagen igår, 14/6 (vecka 31+3).




Bebis m.m.

Idag är jag 31 veckor gången...bara 9 veckor kvar, tiden bara rusar iväg känns det som. Det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 31 veckor

I förrgår fick vi hem våran barnvagn...yay! Så här ser den ut (den är skitsnygg tycker jag). :-D Det är en duovagn så det följer med en separat sittdel som man sätter på samma chassi...suveränt för man slipper köpa två vagnar.

Sen skulle jag ju lägga ut bilder på mina tomatplantor så här kommer dom. Synd bara att det är lite väl kallt på nätterna än för att dom ska kunna stå ute dygnet runt...man får ställa ut dom på morgonen och ta in dom sen på kvällen. Men förhoppningsvis kommer värmen nästa vecka så jag slipper kånka dom fram och tillbaka nåt mer.




Receptdelen

Nu har jag fixat så att det under varje recept finns en länk till en utskriftsvänlig version...för att underlätta för er som vill skriva ut recepten. Om något inte funkar får ni gärna påpeka detta för mig.



30 veckor...bara 10 veckor kvar :-D

Idag är jag 30 veckor gången, alltså gravid i 31:a veckan. Det här händer i magen den här veckan:

Babycenter 30 veckor

Imorse vaknade jag tidigt av att bebisen sparkade och rörde sig hela tiden. Lite irriterande att man inte kan få sova ifred. Men det är ju mysigt när bebisen sparkar iaf så det gör inte så mycket.

Igår planterade jag ut mina klätterväxter på balkongen...jag ångrar det litegrann med tanke på vilket väder det är - kallt och blåsigt, men jag har täckt med dubbla lager fiberduk så förhoppningsvis klarar dom sig. Annars får vi klara oss utan klätterväxter på spaljén.

Jag var till frissan idag...gud vad skönt det är att bli av med alla slitna toppar! Nu kanske jag till och med börjar styla håret lite istället för att bara sätta upp det i en tråkig hästsvans. :-D

Måste ta en bild på mina tomatplantor och lägga ut här...dom växer så det knakar och har redan fått flera gulliga gröna tomater och massor med blommor. Får ta itu med det senare. Nu ska jag lägga mig och vila ett tag för jag är helt slut.