Snart helg!

Jippie! Imorgon är det helg och jag slipper vara hemma ensam med Selina hela dagarna. :-D Tyvärr ska sambon bort på middag ikväll så jag är ensam förälder extra länge, men han slutar tidigt iaf så han hinner hem några timmar innan dess.

Imorgon ska vi in på Bondens marknad igen...hoppas dom har citronhonung den här gången. Kanske ska shoppa lite annat oxå, vi får se.

På söndag ska vi ta årets första svamptur längs med eljusspåret. Får se om vi tar vagnen eller bärselen till Selina...kanske är smidigast med bärselen...

Ska förhoppningsvis hinna städa lite i helgen oxå...det ser ut som ett bombnedslag här. Jag har varken tid eller ork att städa speciellt mycket under veckorna så smutsen har en tendens att hopa sig...

Just nu har jag lite egentid för Selina sover...yay!



Bilder

I söndags var brorsan och en kompis och hälsade på och åt middag. Vi lyckades faktiskt fånga honom på bild när han höll i Selina...hon ser lite misstänksam ut. :-D

Igår tog jag den här bildserien när hon satt i babysittern. Så söt!



Idag ska vi på Jysk när sambon slutar jobbet. Vi ska titta på (och förhoppningsvis köpa) ett nytt vardagsrumsbord och ett sidobord att ha bredvid soffan. Det är 50% rea så vi tänkte ta och passa på. Om vi köper dom så kommer bilder senare. :-)



Besök

Igår kom pappa och hans fru Elisabeth på besök för att träffa barnbarnet för första gången. Selina var inte direkt svårflörtad utan tyckte det var riktigt trevligt att umgås.


Tre generationer samlade. :-)

Efteråt fick vi skjuts in till stan för att gå på Bondens marknad där vi åt friterad strömming i tunnbröd och köpte honung med eukalyptussmak och lite hembakat tunnbröd. Vi ville ha tag i lite honung med citronsmak men den var slut så vi får ta det nästa lördag. Sen åkte pappa och Elisabeth hem medan sambon och jag gick på stan lite mer. Bland annat gick vi på Bokia och kollade på böcker. Jag hade nämligen ett presentkort som jag fick av brorsan i födelsedagspresent förra året som jag inte hade använt än. Det blev två kokböcker...som vanligt...




Bilder och uppdateringar

Jag har uppdatera sidan "Om mig" för er som vill gå in och titta. Det var min syster som påpekade att jag kanske skulle ta och skriva in att vi har barn nu...

Sen tänkte jag visa upp lite bilder. Jag gick igenom kameran och hittade några söta som jag bara måste dela med mig av. :-)

Så här glad är man när man får sitta i babysittern.

Här ligger Selina och sover i en av fåtöljerna i vardagsrummet.

Så här mysigt är det att sova hos pappa...gulligt eller hur... :-D




Slut på lugnet...

...eller något liknande...

Sambon började jobba idag så jag har tagit hand om lilla Selina alldeles ensam. Vi har varit på Coop och handlat. Hon var snäll och sov hela tiden så det var inga problem. Men man blir lite trött av att gå med barnvagnen dit och hem så jag ska nog ta mig en liten middagslur sen. :-)

Funderar på att börja träna lite smått den här veckan. Det har ju gått 2½ vecka sen förlossningen så nog borde jag vara redo för det tycker jag. Jag får väl börja försiktigt och se hur det går.

Ska lägga ut nya bilder på dottern och uppdatera hemsidan lite så fort jag får tid. Förhoppningsvis imorgon.



Helg med familjen

Nu i helgen har mamma, svärmor och mormor varit här och hälsat på. Det har varit roligt och mycket givande eftersom dom alla delar med sig av sina egna erfarenheter av barn. Vi passade även på att ta ett kort på fyra generationer, man vet ju inte om det kommer att komma någon fler chans eller inte. Selina är mormors 18:e barnbarnsbarn, ganska imponerande tycker jag. :-)

Idag har jag bara latat mig. Känner mig ganska utpumpad efter helgen. Sambon är ledig den här veckan sen börjar han jobba igen. Kommer krävas lite tid att vänja sig vid att ta hand om Selina ensam hela dagarna, men det ska nog gå bra. Hon är ju trots allt ett lugnt litet barn, skriker nästan aldrig...men det kan ju ändras...peppar peppar ta i trä!



Namn!

Vi har enats om ett namn till lillan, hon heter Selina Margareta. Mellannamnet Margareta är ett släktnamn efter mig själv och min mormor.

Sen måste jag och sambon passa på att tacka för alla gratulationer och lyckönskningar, och självklart alla komplimanger...hon är ju faktiskt precis så söt som alla säger. :-D



Vårt lilla mirakel kom till världen den 30/7-09

Hade någon berättat för mig i onsdags morse att jag inom ett dygn skulle föda en dotter hade jag inte trott dom. Men det var precis vad som hände. Kl. 10 på onsdagskvällen satt jag vid datorn. Jag klev upp för att gå och hålla sambon sällskap vid tv:n och då bara forsade det vatten. Hjälp! Lite chockad berättade jag för sambon att jag trodde att vattnet hade gått...jag tror han blev lite chockad han med. ;-) Jag ringde till förlossningen och dom tyckte att vi skulle komma in på en kontroll. Eftersom jag inte hade några värkar så trodde dom att vi antagligen skulle kunna åka hem igen efteråt. Vi tänkte åka buss men jag tyckte inte det var någon bra idé eftersom vi inte skulle hinna med sista bussen hem efteråt. Så jag föreslog cykel istället. Det gick hur bra som helst även fast jag läckte som ett såll när vi kom fram. Vi fick komma in i ett undersökningsrum där en barnmorska tog en CTG-kurva på bebisens hjärtljud och mina sammandragningar. Eftersom vattnet hade gått kollade hon inte hur öppen jag var pga risken för infektion.

Jag hade lite värkar då men dom var inte speciellt kraftiga. Men det var en himla tur att jag valde att stanna kvar och inte åkte hem igen för en stund efter att sambon hade åkt hem för att packa BB-väskan så blev värkarna mycket kraftigare och barnmorskan konstaterade att jag var helt öppen! Jag ringde sambon och sa att nu fick han ta och skynda sig för bebisen var på väg ut...stackarn cyklade så snabbt han bara kunde. Klockan var nu vid halv 2. Som tur var hann han tillbaka i tid så han kunde hålla min hand. :-) Med bara lokalbedövning och lustgas fick jag äntligen fram den lilla damen, det krävdes ett klipp innan jag lyckades pressa ut henne men det var det värt. Klockan var nu 04:19 (en snabb förlossning må jag säga). Vilken underbar känsla att få en kladdig liten varelse upp på magen som skriker och gnyr och nyfiket tittar på en. Sambon klippte navelsträngen, jag blev ihoplappad och sen kunde vi bara njuta ett tag av att äntligen vara en familj.



Hon var 46 cm lång och vägde 2925 gram. En liten docka, jag blir lika förvånad varje gång jag tar upp henne över hur liten hon är. Men hon kom ju trots allt 2 veckor för tidigt.

Idag fick vi åka hem efter en natt med intensiv amning och extra matning med ersättning för att hon hade gått ner lite för mycket i vikt. Imorgon ska vi tillbaka på återbesök så jag hoppas att hon inte går ner något innan dess, man vill ju helst inte behöva läggas in igen nu när man har fått komma hem.

Här kommer lite mer bilder: