Hmmm...

...vad ska man hitta på idag då...

Det blev ingen dammsugning igår, dottern var kinkig när hon vaknade, så jag måste väl göra det idag. Sen funderar jag på att ta itu med köket. Skulle behöva torka ur alla skåp och städa skafferiet och kylskåpet, ugnen skulle inte må dåligt av att rengöras heller...och fläkten...mycket att göra, får se hur mycket jag hinner.

Vi kommer att få en inneboende på obestämd framtid på lördag...spännande. Imorgon ska jag sätta igång med att flytta Selinas grejer till vårt rum och fixa iordning hennes rum så han kan bo där. Det är typ två möbler som behöver flyttas så det är inte överdrivet mycket jobb direkt. :)

Nu ska jag sätta igång med köket, tror jag börjar med ugnen och skafferiet.

Höres!




Trevligt!

Jag har precis betalat räkningarna...vad trevligt det är när man får så mycket pengar kvar. Var tredje månad har vi extremt lite räkningar, man passar på att njuta för sen blir det tufft igen.

Brödet jäser på, ska snart gräddas...mmmmm...älskar doften av nybakat bröd. :)

Har fått tid hos frissan nästa onsdag, skönt att jag bara måste stå ut med "långhåret" en vecka till. :D

När dottern har vaknat ska jag dammsuga sen ska vi nog gå ut och leka en stund innan det är dags att börja med maten. Det blir rotmos med köttkorv idag...mums!

Nu piper klockan! Dags att skjuta in brödet i ugnen.




Skoinköp

Igår var jag och Selina in till stan och inhandlade skor till henne. Vi åkte buss, vilket hon tyckte var jättekul. Hon brukar ju sitta i fönstret hemma och titta på bussarna när dom far förbi. :)

Vi var på Skopunkten och hittade jättefina skor och stövlar. 229 spänn sammanlagt, grymt billigt. Dessutom var det mormor som betalade, tack snälla...du är en jättesnäll mormor! :D

Selina fick ta på sig sina nya skor när vi hade betalat dom, hon var jättestolt, gick och pekade på dom hela tiden och sa "tiittaa". :)

 

Sen köpte vi varsin varmkorv och delade på en festis. Efter det gick vi lite mer i affärer och tittade efter nåt till mig, typ ett par short eller nåt...men hittade inget som passade. Jag provade ett par shorts på H&M, 36 var för smått och 38 var för stort...typiskt! Det borde finnas storlek 37 på kläder.

 

Om en halvtimme ungefär ska jag bege mig och hämta Selina på dagis. Under tiden jag väntar på det ska jag göra pizzasallad och sätta en deg.

 




Sista kvällen på påsken

Ja då var långhelgen slut. Det har varit så skönt att kunna vara tillsammans hela familjen så länge. Längtar redan till semestern.

Hon är så söt när hon sover, vår lilla skrutta.

 

Jag läste ut Haruki Murakamis bok "Norwegian Wood" igår så nu får jag äntligen börja läsa den här boken! :D

 

 




Utedagar

Det har varit så fint väder i helgen att man inte kunnat sitta inne någon längre period. Vi har tittat på pappa när han har tränat brännboll. Men Selina tyckte att det var roligare med en STOR boll. ;)

 

 

 

 

Vi har varit på olika lekparker och åkt rutschkana.

 

 

Vi har plockat tussilago.

 






Mina påskliljor ute på balkongen har slagit ut, vackert!






Påskäggsmålning

I fredags kom mum och Vesa hit och stannade till lördag. Selina fick ett stort påskägg av dom med en jättefin klänning och några tablettaskar i...hon blev jätteglad! :)

På lördagsmorgonen fick hon måla ägg. Koncentration...

 

Så här fina blev dom!

 

 

En liten filmsnutt...

 

 

 




Bakning pågår...

Håller på att baka bröd, passar på nu medan lillskruttan sover.

När vi kom hem från dagis hade hon "dajs" i blöjan. ;-P Hon är så söt, hon säger "dajs" och "uusshh" hela tiden medan man byter på henne. Sötonge där. :cool:

Hon verkar vara inne i en "hej"-period nu. Hon säger hej hela tiden, spelar ingen roll vad vi gör, hej passar alltid tydligen. Hon säger också "pappa" hela tiden, även till mig, ibland kan man ha tur och få höra ett "mamma" men annars är det bara pappa som gäller.

Ibland går hon och ropar på Lurre (katten), "uulle" säger hon. :)

Igår var vi ute på baksidan och åkte rutschkana och grävde i sanden. Hon klättrar upp själv och åker på rumpan och baklänges på magen med fötterna först.

Nä nu ska jag äta lunch och sen fålla lite rullgardiner.




One down...three to go

Så här fin blev rullgardinen som jag sydde färdigt igår. Nu har jag bara tre till att göra till vardagsrummet.




Restlunch med ris

Jag hade lite kokt ris i kylen så jag snodde ihop en liten lunch till mig själv.

 

Det här behövs till 1 port.

 

kokt ris

frysta ärter, morötter och majs

½ lök

lite sweet chilisås

salt, peppar

 

Gör så här:

 

Stek löken några minuter, tillsätt ris och grönsaker. Låt bli varmt. Salta, peppra och smaka av med sweet chilisås.

 




Pyssliga dagar

I måndags var Selina och jag ute på en en och en halv timme lång promenad och samlade in lite påskris. Vi pyntade det så här fint sen när mannen kom hem. :)

Jag har sytt en dyna till bänken ute i farstun.

 

Igår blev jag färdig med Selinas nya gardin. Passade på att tvätta fönstret också, det är nu det enda fönstret i lägenheten jag inte måste skämmas för. :p

 

Igår fick vi hem paketet från LaRedoute. Min klänning var precis så fin som jag trodde att den skulle vara, den kommer användas flitigt i sommar. :D Selina fick även hon ett tillskott till sommargarderoben, det saknas nu bara några klänningar så har hon det mesta hon behöver.

 

 




Word!

 

 




Borde damma...

Det ser hemskt ut i lägenheten nu, damm överallt. Ska nog försöka göra nåt åt det idag medan barnet sover. Det är snart dags att hämta henne på dagis.

Igår jobbade jag 3 timmar på sjukhusbibblan. Det var hur fint väder som helst när jag cyklade hem vid halv tre-tiden, soligt och 10 grader varmt. Jag längtar oerhört efter grönt nu, världen är så ful, bara olika nyanser av grått och brunt...

Har skrivit ut lite blanketter från Skatteverket, tydligen ska jag gifta mig till sommarn. :) Krister bara sa det som att det redan var bestämt framför min mamma och en massa andra när vi var hemma på mormors begravning. Haha...jag måste ha sett rätt chockad ut, vi har ju pratat om det men inte kommit fram till nåt konkret, men varför inte? :D Det är väl på tiden att vi blir en "riktig" familj.

Nä nu ska jag sluta sitta här och pladdra, jag hinner nog diska innan jag måste ge mig iväg.




Boklista April

Boklista (2011-04-05)



Ahrnstedt, Simona: "Överenskommelser"

Andersson, Birgitta: "Blondie"

Asaad, Arkan: "Stjärnlösa nätter"

Brown, Dan: "The lost symbol"

Cashore, Kristin: "Tankeläsaren"

Cohn, Rachel: "Naomi & Elys kyssförbudslista" (recension kommer)

De Faire, Claes: "Alla lyckliga familjer liknar varandra" (läser just nu)

Dübell, Richard: “Djävulsbibeln”

Eggert, Pål: "De döda fruktar födelsen"

Farndale, Nigel: "The blasphemer"

Gaiman, Neil: "Neverwhere"

James, Rebecca: "Sanningen om Alice"

Jordan, Robert: "New spring" (recension kommer)

Jordan, Robert: "Towers of midnight" (recension kommer)

King, Stephen: "Strax efter solnedgången"

Koontz, Dean R.: "Skymningsögon"

Mosse, Kate: "Vintervålnader"

Murakami, Haruki: "Norwegian wood"

Osbourne, Ozzy: "Jag är Ozzy"

Paolini Christopher: “Eragon” (recension kommer)

Paolini Christopher: “Eldest” (recension kommer)

Paolini Christopher: “Brisingr”

Philip, Gillian: "Firebrand"

Pyper, Andrew: "Killing circle"

Reading, Mario: "Nostradamus försvunna profetior"

Ryan, Carrie: "De vassa tändernas skog"

Sandström, Julia: "Till sista vingslaget"

Sedgwick, Marcus: "De som går igen"

Smith, Lisa J.: "Att lura döden"

Swärd, Anne: "Till sista andetaget"

Taylor, Andrew: "Nattvandraren"

Twelve Hawks, John: "The traveller"

Twelve Hawks, John: "The dark river"

Twelve Hawks, John: "The golden city"


 




Brrrrrr...

Jag har feber. Det började igår med illamående hela dagen sen feber på kvällen. Febern sitter fortfarande i, inget illamående idag men ingen aptit heller. Sitter och pimplar blåbärssoppa så jag ska få i mig nån energi iaf. Fick stora självan igår när jag började fundera på om det var magsjuka på ingående, men det verkar ju som om jag klarat mig från det iaf. Ska vila idag så jag orkar jobba dom 3 timmarna som jag fått tilldelat mig imorgon. Hoppas febern ger med sig snart. :(




Flyttad!

Nu har jag flyttat över alla recepten från min receptblogg till den här bloggen. Ni hittar igen dem under "Kategorier".

Enjoy!




Hoppas den är lika fin i verkligheten!

Jag har beställt den här klänningen från LaRedoute. Den MÅSTE vara lika ljuvlig irl som på bilden...annars blir jag putt. :bigeyes:

 




Lördagkväll...

Selina har legat vaken i snart 50 min, undrar när hon ska somna? Hon gråter iaf inte, bara leker.

Vi har varit hos brorsan idag och spelat spel och ätit pizza. Yngste brodern och hans tjej var också där, kul att träffa dom igen. :) Jag fick lov att åka hem eftersom Selina måste sova. Sambon är fortfarande där och spelar.

Jag tänkte fixa en egen spelkväll med lite småspel på datorn, sen blir det väl att fortsätta läsa min bok. Jag läser "Alla lyckliga familjer liknar varandra" av Claes de Faire. Har kommit halvvägs ungefär...är väl inte den bästa boken jag har läst men tillräckligt bra för att få mig att fortsätta vända blad.

Imorgon blir det städning och tvättning.

Nu gråter dottern...ska gå och krama henne lite... :)




Fläskigt värre! :O

Så här såg Selina ut när jag kom och hämtade henne på dagis idag. Hon hade sprungit med full fart in i toalettdörren. Underläppen hade börjat blöda men inte överläppen, istället blev det en enorm fläskläpp. Hon är sitt vanliga glada jag och verkar inte bry sig nämnvärt om att läppen är tre gånger så stor som vanligt. :)